Ewa nie wiem co jest w tych cebulach trzeba by holendrów zapytać, ja uwielbiam cebule wszystkie - chyba za to że siedzi w nich życie i dają tyle radości na wiosnę, lubię je sadzić ale tylko przez jeden dzień jak jest ciepło i czuć jesienne powietrze
zbieram tytoń bo mnie Jasia zobowiązała a teraz deszcz mi przeszkodził w zbiorze czerwonego
może kiedyś z Dzidką i w realu usiądziesz
Filomena, kopczykuję róże nowe, młode i te dla mnie cenne - na tyle starcza mi ziemi-kompostu i sił, oczywiście to najlepiej przed mrozami nawet w grudniu oby nie za wcześnie
Dziękuję za prześliczną recenzję mojego ogrodu - aż lżejsza się zrobiłam - teraz ilość kolorów się ogranicza ale w sierpniu ogród płonie kolorami bo ja jestem od koloru i zapachu uzależniona
Już ciekawa jestem tej rabaty którą masz zapamiętaną - zyczę szybkiej realizacji
Ten schodek jest przy altance, a te kulki to tawuła cięta w kulę, mam zamiar i z drugiej strony tak na wiosnę zrobic tylko nie wiem czy utrafię w ta sama tawułę - ale to już plan wiosenny
O nie susza nie ominęła, miały wiaderko wlewane bo z węża to ja nie wiem ile wody się leje, no i 2 razy magiczna siła, białe tydzień temu, a teraz już różowawe dziś się robią