Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:54, 08 paź 2015

Sebek napisał(a)
Jak patrzę na Twoje cebule to aż się dziwię, że ostatnio znów klęczałem przy tulipanach w Janinie i nie wziąłem ani jednej torebki Twardy jestem - i może nawet dzięki temu mam nowy płaszcz, bo na cebule kasa nie poszła

Mój ogród wygląda też w tm roku źle... Ale trudno - i tak go nie widzę

Sebek nie gadaj że masz tani płaszcz , a w Janinie tulipki wykupione i nie wiem czy warte bo są na bank jednoroczne - w przyszłym roku kupisz , wcale się nie dziwię że nie kupujesz jak Cię nie ma - no ale to studencka dola

pozdr
Sebek 00:15, 09 paź 2015

mira napisał(a)

Sebek nie gadaj że masz tani płaszcz , a w Janinie tulipki wykupione i nie wiem czy warte bo są na bank jednoroczne - w przyszłym roku kupisz , wcale się nie dziwię że nie kupujesz jak Cię nie ma - no ale to studencka dola

pozdr

Od Beckhama kupiłem

Krokusy będę zamawiac, ale dopiero jak będą przeceny w listopadzie
Monic 07:04, 09 paź 2015

Miro, Twoja purpurowa angielka bez imienia to prawdopodobnie Othello.
Filomena 08:48, 09 paź 2015

mira napisał(a)

Najważniejsze że kupiłam do mojego jagodnika krzaki ale nie wsadzone brr- liczę na tą sobotę może się uda.

Myślałam o róży z grupy Pavement ja mam nową w tym roku kupioną chyba jak zapamiętałam dark pavement, ma wielkie owoce, i ciemne purpurowe kwiaty, nie mam zdjęć bo już kupowałam prawie przekwitającą.

Dzięki za opis róż, muszę kupić na żywopłot dużo - szukam więc dobrej oferty.

pozdrawiam

Pavement- nawet nie wiedziałam, że są u nas, dawno nie buszowałam w tym temacie. Ta dark pavement - jest przepiękna! Nie znalazłam w necie żadnego źródełka zakupu bo byłabym nią baaardzo zainteresowana - planuję większe nasadzenia dzikimi różami na konfiturki w przyszłym roku. Mireczko, daj cynk gdzie można ją kupić
pozdrawiam
Jana 09:32, 10 paź 2015

Widzę, że praca wre, zmotywowałaś mnie idę sadzić cebule...limki piękne
marzena 11:19, 12 paź 2015

jesienne prace rozpoczęte...a jak dzisiaj ? czy też śnieg wszystko przykrył jak u mnie ?
cebul jeszcze nie kupiłam, ale pamiętam o Twoich radach...mam nadzieję, że mój śnieg stopnieje, kupię cebule i obsadzę trochę moją górkę...
Pozdrawiam
Gabriela 15:04, 12 paź 2015

Dobrze myślałaś o róży Dark Pavement - jest cudna i takoż pachnie. Zdobyłam rok temu i będę zaraz wsadzać na miejsce docelowe na Mordorze, bo na razie rosła gdziekolwiek. To są róże z grupy pomarszczonych, ale rosną niższe, co nie znaczy że są małe. Na żywopłot są znakomite, mają wyprostowane pędy, piękny żywopłot z tej właśnie odmiany jest w Wojsławicach, właśnie tam się nią zachwyciłam pierwszy raz.
Richie 16:34, 12 paź 2015

Mira, czy zdążyłaś z jagodnikiem przed zimą? bo tak ma być do marca
Ja w sobotę wrzuciłem do ziemi 200 krokusów ale Tobie nie dorównam, nie mam tyle miejsca Pogoda się jeszcze poprawi więc damy radę przygotować ogrody do zimy. Dobrze,że zabezpieczyłem datury i kordyliny przed śniegiem ale dzisiaj to już muszę schować. Pozdrawiam ciepło
mira 23:29, 12 paź 2015

w wielkim skrócie

Był i dziś u mnie śnieg i cały dzień deszcz - z deszczu się cieszę ze śniegu nie jak wszyscy no i te temperatury - bo ja kocham jesień kolorową i ciepłą w październiku własnie - więc sprzeciw zimie

mam jeszcze masę roboty w ogrodzie -
wszystkie donice ogarnąć i podumać czy już świąteczne dekoracje czy jakie tam,e,
skosić trawnik - kto wie ile jeszcze razy
posadzić cebule tulipanów bo to mi zostało
posadzić róże jak przyjdą
no i ziemię wozić gdzie się da bo wywrotkę mam ziemi

w sobotę była akcja wsadzania w jagodniku tego co już czekało na posadzenie więc ten deszcz mnie nawet cieszy - ale robota tam jest jeszcze wielka

pozdrawiam wszystkich bukietem jaki w biegu wczoraj z ogrodu zabrałam
a do postów powrócę na spokojnie

Pszczelarnia 10:03, 13 paź 2015

Też pozdrawiam bukietem podobnym w kolorystyce. Robota u mnie ta sama. Zamiast ziemi do rozwożenia mam 5 przyczep obornika.