Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:56, 29 wrz 2015

Izolda napisał(a)
Mira, dziękuję za zdjęcia pozdrawiam

a proszę , zakładaj wątek i pokaż jak poszło
pozdrawiam
mira 22:58, 29 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Mirko, pięknie u Ciebie, róże wciąż kuszą swoją urodą pozostałe roślinki również

Róże jak to róże kuszą a teraz cieszą wyjątkowo - bardzo lubię te jesienne róże, oglądam je i patrzę jak przyrastają teraz mają niektóre monstrualne rozmiary - dawniej bym to powycinała a teraz ręce zacieram bo jak nie zmrożą sie długie baty to się kilka nieźle skulkuje he

pozdrawiam
mira 23:02, 29 wrz 2015

Rench napisał(a)

O jaka wspaniała świecznica,moja uschła,czy one są wrazliwe na suszę ?

Powiedz mi Miro jak ty traktujesz te Abisyńskie mieczyki.
W tamtym sezonie nie wszystkie zakwitły,ale wykopałam z mnóstwem małych cebuleczek,posadziłam od nowa na wiosnę i nic z nich nie wyrosło.Czy ty kupujesz co roku nowe?

Renia świecznica wymaga cienistego miejsca i wilgotnego no choć trochę, ja moje podlewałam miały przywilej bo tez by wyschły.

A mieczyki tak traktuję że mam kupione 3 lata temu są w doniczce którą do ziemi wkopuję - i co roku są gorsze już tylko 1 zakwitł - głupie jakieś może też tak mają jak tulipany - te maleńkie cebulki to pewnie po kilku latach zakwitną - pewnie warto oddzielić przedszkole od dorosłych. Ja w kolejnym sezonie planuję kupić nowe bo sa wyjątkowe i mają niesamowity zapach.

pozdrawiam
mira 23:05, 29 wrz 2015

Mam w planie jutro kopanie i przesadzanie, pojutrze akcja cebule ile się da, sobota mam zakontraktowanego M na cały dzień do mojego nowego jagodnika co to powstaje i już czuję że się unoszę z radości. Masa pracy mnie czeka - więc pozdrawiam wszystkich i lecę sprawdzić pogodę.
Katkak 23:18, 29 wrz 2015

mira napisał(a)
Mam w planie jutro kopanie i przesadzanie, pojutrze akcja cebule ile się da, sobota mam zakontraktowanego M na cały dzień do mojego nowego jagodnika co to powstaje i już czuję że się unoszę z radości. Masa pracy mnie czeka - więc pozdrawiam wszystkich i lecę sprawdzić pogodę.

O rety, ale Ci zazdroszczę. Ja przy dobrych wiatrach dopiero w piątek po pracy może urwę się na chwilkę do ogródka :/, a tyle pracy tam na mnie czeka... Pozdrawiam Mireczko
Tamaryszek 21:57, 30 wrz 2015

Cześć Mira, mnie także podoba się aranżacja miejsca ze schodkami. W ogóle taki schodek to fajna rzecz. I ławka świetna.
Wiesz, że mam zeszyt do notatek ogrodowych tej samej firmy? Dobrze się trzyma, już kolejny rok.
Jak z sadzeniem cebul? Ja dopiero po niedzieli się zabieram.
Filomena 01:01, 01 paź 2015

O!
Super działania skoordynowane rodzinnie, udanych przeobrażen!
Mireczko, o jakiej róży owocowej wspomniałas u mnie? Zapisałaś odmianę i coś więcej możesz już o niej powiedzieć? Ja zdecydowanie stawiam na Hansę! Piękny zapach, kwitnie i owocuje jednocześnie, a owoce ma duże, aromatyczne i mięsiste. Popularna Karpatia dla mnie pięknie owocuje, ale owoce są b. twarde i bez aromatu- właściwie tylko do dekoracji.
mirkaka 09:06, 01 paź 2015

mira napisał(a)

Róże jak to róże kuszą a teraz cieszą wyjątkowo - bardzo lubię te jesienne róże, oglądam je i patrzę jak przyrastają teraz mają niektóre monstrualne rozmiary - dawniej bym to powycinała a teraz ręce zacieram bo jak nie zmrożą sie długie baty to się kilka nieźle skulkuje he

pozdrawiam

Ja też zacieram na to zjawisko ręce. Trzeba te baty dobrze opatulić. Moja Princess Margareta Crown wypuściła ich najwięcej, ale rosną na szerokość i zachodzę w głowę jak to opatulić na zimę? Nie da rady ich razem powiązać bo się wyłamią, i chyba będę każdą gałązkę z osobna zawijać.
Mala_Mi 18:49, 01 paź 2015

U Ciebie ciągle coś się dzieje Co tam znów kopiesz i przesadzasz??
Gdzie ten jagodnik robisz??
Jana 18:57, 01 paź 2015

mira napisał(a)
ma być ładnie