Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:19, 08 paź 2015

mirkaka napisał(a)

Ja też zacieram na to zjawisko ręce. Trzeba te baty dobrze opatulić. Moja Princess Margareta Crown wypuściła ich najwięcej, ale rosną na szerokość i zachodzę w głowę jak to opatulić na zimę? Nie da rady ich razem powiązać bo się wyłamią, i chyba będę każdą gałązkę z osobna zawijać.

Ja do tej pory tylko kopce sypałam pod róże i to niektóre, a teraz przyjdzie je okryć nie mam pojęcia jak
mira 23:25, 08 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
U Ciebie ciągle coś się dzieje Co tam znów kopiesz i przesadzasz??
Gdzie ten jagodnik robisz??

Kopałabym więcej ale czas mi uciekł bo szybko zimnica przyszła
teraz mam stale tak

nie ma jak złoto ogrodnika w ilości dostatecznej i mieszam z podłożem warzywnym nie wiem czy to dobre

jagodnik za płotem się dzieje

pozdrawiam
mira 23:29, 08 paź 2015

Agania napisał(a)
Dzisiaj to łapię się na spacerek po Twoim ogrodzie i podjadam winogronka...ale czarne i słodziutkie, czytam, że robisz jagodnik, u mnie się nie udał, ale życzę Ci udanych plonów, podziwiam alejki u ciebie i piękne kwiecie, różowe zawilce i zieleń, cynie cieszą ogromnie u mnie rosną gigantki na ziemi kompostowej

Dlaczego jagodnik się nie udał? Ja podchodzę do tematu dość radośnie choć jak coś się nie uda to trudno, ale mam sporo na razie zapału no i wiary że się uda - no i cieszę się jak dziecko z tego że mogę mieć.

pozdrawiam
mira 23:33, 08 paź 2015

Agcia napisał(a)
Czytałam u kogoś, że Chopina słuchasz, pięknie się odpoczywa gdy w tle słychać fortepian a przed sobą ma się widok cudownej przyrody. W tym roku grają bardzo ekspresyjnie-też bardzo lubię muzykę klasyczną.
Ja z cebulami też do tyłu.. czekam, aż ktoś nade mną tupnie wtedy się zbiorę

Ano słucham właśnie teraz komentarzy, konkurs jest świetny jestem pod wrażeniem azjatów kurcze niesamowici są i tyle,

z cebulami się pospieszymy jak mrozy zapowiedzą na razie z tulipanami można się ślimaczyć

pozdrawiam
Mala_Mi 23:36, 08 paź 2015

A ja tak fatalnego ogrodowo roku to nie miałam.. ale co zrobić? Coś za coś ..

Fajna relacja u Marzenki
mira 23:36, 08 paź 2015

Filomena napisał(a)

O! Nie tylko ja przełączyłam fale na koncerty chopinowskie
pozdrawiam

Od jutra druga tura strasznie jestem ciekawa tej właśnie części bo się tak naprawdę zacznie choć z pierwszej części miałam radochę - jak ja bym tam chciała być ach!

a tu trzeba w ziemi ryć - oni mi o tym przypominają że bez pracy nie ma nic
miliardy godzin przy klawiaturze więc pasuje też tyle godzin w ogrodzie ach gdyby się tak dało

pozdrawiam
mira 23:39, 08 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)
A ja tak fatalnego ogrodowo roku to nie miałam.. ale co zrobić? Coś za coś ..

Fajna relacja u Marzenki

Dzięki za uznanie.

Twój fatalny rok tak to jest sami jesteśmy krytyczni i chcemy więcej normalne, no a susza nas obdzieliła chyba wszystkich swoją bezdusznością i to strasznie wszystkich denerwowało mnie też

pozdr
mira 23:46, 08 paź 2015

Kilka dni temu zrobiłam kilka fotek to wstawię i znikam bo jak wyżej wspomniałam trzeba popracować, a ogrodowisko to relaks a relaks muszę ograniczyć

Limka świetnie się trzyma

byłam na giełdzie staroci i wygrzebałam... no i muszę pamiętać żeby osadzić czosnek

mam taką różę której nazwy nie znam - pachnie pięknie głęboko z owocową nutą, jest na pewno angielska, ma masę odrostów, kwitnie kiepsko a mam ja dobre kilka lat słabo powtarza kwitnienie

krwawniki mi w tym roku się gdzieś pogubiły więc ten kupiłam tera

chyba dalie już uciekną a szkoda

Sebek 23:47, 08 paź 2015

Jak patrzę na Twoje cebule to aż się dziwię, że ostatnio znów klęczałem przy tulipanach w Janinie i nie wziąłem ani jednej torebki Twardy jestem - i może nawet dzięki temu mam nowy płaszcz, bo na cebule kasa nie poszła

Mój ogród wygląda też w tm roku źle... Ale trudno - i tak go nie widzę
mira 23:52, 08 paź 2015

Sił i chęci do roboty ogrodowej życzę bo robi się brrr

tymczasem czeka mnie rozwożenie ziemi która ma jutro przyjechać, kompost, sadzenie w jagodniku, cebule i jeszcze małe jazdy z bylinami,
a! kupiłam dziś zrębki a w zasadzie skruszone drzewa które obok mnie wycinają pod wiadukt - i to jest już konsekwencja wizyty u Marzenki - wreszcie pomyślałam jak ogrodnik o słusznej warstwie ściółki - przecież susza była i w zasadzie jest.

czekam też na róże
czeka też miejsce pod nowe - ile ich tu wejdzie