Ciekawe niespodzianki odnajduję u Ciebie w ogrodzie podczas jesiennych porządków, tykwa na trawniku, antyrama...a najbardziej zaciewiły mnie niebieskie kapsuły w donicach, czyżby kosmici zawitali
Witaj!
dziękuję za informacje o przegorzanie - tak się nim zachwyciłam a to chyba trochę kapryśnik jest.
To pozdrawiamy Kondzia
Ciesze się że Ci się u mnie podoba, ja już wiem że do Ciebie będę zaglądać
Nieee, nie jest.. w moich stronach w rowach i na nieużytkach rośnie.
Sieje się go jak dwuletnie, a sam jest byliną. Byle jaka niekwaśna ziemia i słońce mu wystarczy. Z przesadzaniem może być gorzej skoro ma palowy korzeń.
Cześć! Ja z liśćmi już się uporałam, tzn. zgrabione i w większości w worach, rozrzucę na rabaty jak się oziębi. Czosnków główkowatych też wsadziłam mnóstwo, zakochałam się w nich w tym roku.
Co to za drzewko wąskie, złociste obok ławeczki? (ten zakątek jest cudny)
No troszkę tak, kwitnie mi lwia paszczka, chryzantema bylinowa, jeszcze późny aster, krwawnik,bratki,róże w pąkach bo zerwałam tydzień temu rozkwitnięte, no i mam jeszcze piękne liście tytoniu co mnie dziwi
Bo chyba z wysiewem bylin generalnie jest tak że się sieje jak dwuletnie, przynajmniej ja mam takie doświadczenie.
Przegorzan w rowach to musi być piękny widok ciekawe co rośnie obok - bo to dobre info do kompozycji - ja dodałam do perowskie a obok źelexniak jak mi łaskawie zakwitnie
ja nie wiem jak to jest z tym ogrodem im więcej się pracuje to tym więcej jest pracy.
To teraz miedzianem się pryska? a ja myślałam że wiosną, mam nowo posadzone jabłonki, czeresnie i nic nie wiem o pryskaniu
a ja dzisiaj powsadzałam to co czekało w doniczkach - w zasadzie te doniczki zakopałam, głównie lilie, znalazłam też suszone tulipany z poprzedniego sezonu - jak zakwitnie będzie do wazonu
można by też kanciki teraz zrobić nawet bym chciała ale trzeba już myśleć o dekoracji ogrodu, pierniczkach i o domu