Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Agatek 14:50, 04 kwi 2016

Witam,
zaglądam do Ciebie od Lucy pisałaś u niej, że skrzynie wykładasz kartonami i sypiesz trocinami, do czego te trociny?
Agania 19:42, 04 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)
Za Gosią przyszłam, lubię zagadki, a przypomina mi to trawkę, którą sama wysiewałam w tym roku, właśnie takie łuski to były i nie sądziłam, że coś wyrośnie. Ta moja to briza media.

Właśnie jeszcze tej trawki od Ciebie nie wysiałam, przypomniałaś mi o niej

Mira kupiłam sobie dzisiaj bratki, ale takich albonosków nie było, unikatowe są....szczęściara z Ciebie
Mirka 11:55, 05 kwi 2016

Mira ja siałam arcydzięgiel dlugo cos się nie pokazuje dam foto jak ruszy.A ty siałaś
mira 22:50, 05 kwi 2016

Dzisiaj mialam zaplanowany dzień w ogrodzie. No i wykorzystałam na maksa i słonko też wykorzystało ten dzień. Podlałam ogród i studnie opróźniam bo ponoć ma coś padać. Jutro norweska u mnie nie pokazuje deszczu.

To niesamowite jak ta pogoda goni wegetację.
Następny dzień ogrodowy znów w poniedziałek a tym razem sieję wszystko co mam.

Nie wiem czy uda się odpowiedzieć na posty spróbuję.
Gabriela 22:53, 05 kwi 2016

mira napisał(a)
A teraz mam pytanie - co to może być

dostałam chyba nasionka - w torebce były jakby łuski i myslałam że nasionka gdzieś wyleciały ale rozrzuciłam te jakby jasne łuski i piernikiem wyrosły mi takie trawki z małymi bulwkami , piękne korzonki dziś przepikowałam
tylko nie wiem co to jest
chyba od Gabrysi dostałam ale pewna nie jestem - tak to jest jak się nie podpisze

Wpadam na chwilę, jako podejrzana.
Nie mam pojęcia co to jest, zupełnie nie kojarzę. Musisz poczekać aż urośnie i wtedy zobaczymy co to za cudo wyrosło. Te bulwki, sama jestem ciekwawa.
mira 22:53, 05 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

O nie wiedziałam, że wieloletnia. Ale smaczna w sałatkach wiosennych. Miałam w zeszłym roku w donicy.

Pięknie.

U Ciebie bażanty, u mnie jelenie. Dobrze, że truskawek nie opieliłam z gwiazdnicy. Boby je znalazły i zżarły jak nic.

Mam znów przegrzebaną skrzynię z wysianymi wszelkimi. Przykryłam galęziami może to pomoże.

A ze szczawiem też wymysliłam że będzie donica z miętą i pomidorek Maskotka który dziś wysiałam.
mira 22:55, 05 kwi 2016

Agania napisał(a)
O...dokarmiacie zwierzynę, mnie wczoraj odwiedziły wiejskie pieski, aż trzy łaziory, zostałam zaatakowana merdającymi ogonami i ziejącymi z gorąca jęzorami...popili wody i musiałam ich jakoś wyprowadzić z ogrodu

Ja się boję psów chyba bym miala problem.

pozdrawiam
Karol99 22:58, 05 kwi 2016

Nie wiem czy zagadka już rozwiązana, ale mi to trochę przypomina trawę "Purple Majesty" moja teraz wygląda identycznie.
mira 22:59, 05 kwi 2016

Agania napisał(a)
Jak tu się nie cieszyć z wiosny jak tyle bratków do mnie się uśmiecha

Podziwiam warzywne zakupy i gratuluję wysiewów...pięknie kiełkują u Ciebie i już nawet pikujesz....ja dopiero wysiałam, eM się śmieje z moich podpisów..cytrynek, maliniak, arbuzowy, gruszka, cherry i pyta, a co to i jak ja rozpoznam to co posiałam, akurat pomidory, cleome, ośmiał, cynie znam, z resztą muszę się pilnować, żeby napisów nie pogubić, gęsią skórką kleiłam i już odpadają, etykietki mam gdzieś schowane
Cieszę się, że mam to już za sobą, składałam też szklarenkę inspektową na te wszystkie domowe wysiewy, a w domu sodoma i...

Dziś upał wymęczył bratki.

Ja w poniedziałek będę siać do gruntu sporo.
Szklarenkę musze zobaczyć.
mira 23:01, 05 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Mirko, dumam nad Twoją zagadką i dumam... Nic mi nie przychodzi do głowy, bo te cebulki wszelkie tropy mi podważają. Sprawdziłam trytomę, ta jeszcze cebulek nie wytworzyła, krokosmia z kolei nie ma nasionek łusek, liście do rozplenicy purple majesty podobne, ale ta cebulka nie pasuje...
A może pokażesz nasionka jeszcze, jeśli Ci zostały?
Dzięki za doping. Przydał sie, połowę oan przepikowałam Znaczy się mniejszą połowę

Dzieki wysiaam wszystko.