Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mirkaka 06:10, 03 kwi 2016

Mirko, kupiłaś już rozsadki warzyw? co teraz z nimi zrobisz? mas jakiś inspekt czy szklarnie? U nas w nocy temp schodzi w okolice zera stopni a czasem i poniżej.
mira 06:23, 03 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Szczaw krwisty

dzięki, będę obserwować jak nie wymarzł.
mira 06:26, 03 kwi 2016

Agcia napisał(a)
Kupiłam nasiona tego krwistego szczawiu. Już posiałam i czekam. Piękna wieloletnia roślinka

A miałaś kiedyś? zastanawiam się czy nie dać na rabatę bylinową bo przynajmniej ja jeść go nie mogę.
Zapowiada się pięknie a na dodatek wieloletni .

pozdrawiam
mira 06:29, 03 kwi 2016

Rench napisał(a)
Nasiałaś tego,że hej
Bratki śliczne,tez takie kolorowe miniaturki sobie kupiłam .
Nasiona bratków rokoko tez,ale nie wiem po co,jak i tak nie mam cierpliwości do tych dwuletnich
Po flance pojadę za jakiś czas,póki co urabiam M żeby mi skrzynie zrobił
Szczaw na zupę tylko,czy jeszcze na jakies inne potrawy ?

Stale wysiewa. Nie leń się tylko wysiewaj nie trzeba mieć cierpliwość - same rosnną no dopiero przy pikowaniu można poćwiczyć charakter.

Szczaw na uciechę - zupy nie będzie .

pozdrawiam
mira 06:34, 03 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Mirko, kupiłaś już rozsadki warzyw? co teraz z nimi zrobisz? mas jakiś inspekt czy szklarnie? U nas w nocy temp schodzi w okolice zera stopni a czasem i poniżej.

Kupiłam głównie sałaty i już posadziłam wczoraj. Sprawdzam prognozę pogody i na razie poniżej nie widzę.
Kupiłam też kilka kalarepek i brokuł - wsadziałam co będzie to będzie - nakryłam włókniną. Muszę eksperymentować to moje hobby

Wczoraj wysiałam nagietki ponownie zresztą jak i kolejną partię rzodkiewki, marchew, cebulę siedmiolatkę, rukolę i roszponkę, wysiałam też amarantusa.
Mam problem z bażantami bo mi kopia po skrzyniach, zakładam gałęzie na skrzynie może co pomoże.

pozdrawiam
Pszczelarnia 10:21, 04 kwi 2016

Agcia napisał(a)
Kupiłam nasiona tego krwistego szczawiu. Już posiałam i czekam. Piękna wieloletnia roślinka

O nie wiedziałam, że wieloletnia. Ale smaczna w sałatkach wiosennych. Miałam w zeszłym roku w donicy.

Pięknie.

U Ciebie bażanty, u mnie jelenie. Dobrze, że truskawek nie opieliłam z gwiazdnicy. Boby je znalazły i zżarły jak nic.
Agania 11:04, 04 kwi 2016

O...dokarmiacie zwierzynę, mnie wczoraj odwiedziły wiejskie pieski, aż trzy łaziory, zostałam zaatakowana merdającymi ogonami i ziejącymi z gorąca jęzorami...popili wody i musiałam ich jakoś wyprowadzić z ogrodu
Agania 11:17, 04 kwi 2016

Jak tu się nie cieszyć z wiosny jak tyle bratków do mnie się uśmiecha

Podziwiam warzywne zakupy i gratuluję wysiewów...pięknie kiełkują u Ciebie i już nawet pikujesz....ja dopiero wysiałam, eM się śmieje z moich podpisów..cytrynek, maliniak, arbuzowy, gruszka, cherry i pyta, a co to i jak ja rozpoznam to co posiałam, akurat pomidory, cleome, ośmiał, cynie znam, z resztą muszę się pilnować, żeby napisów nie pogubić, gęsią skórką kleiłam i już odpadają, etykietki mam gdzieś schowane
Cieszę się, że mam to już za sobą, składałam też szklarenkę inspektową na te wszystkie domowe wysiewy, a w domu sodoma i...

margaretka3 11:28, 04 kwi 2016

Mirko, dumam nad Twoją zagadką i dumam... Nic mi nie przychodzi do głowy, bo te cebulki wszelkie tropy mi podważają. Sprawdziłam trytomę, ta jeszcze cebulek nie wytworzyła, krokosmia z kolei nie ma nasionek łusek, liście do rozplenicy purple majesty podobne, ale ta cebulka nie pasuje...
A może pokażesz nasionka jeszcze, jeśli Ci zostały?
Dzięki za doping. Przydał sie, połowę odmian przepikowałam Znaczy się mniejszą połowę
laurowisnia 14:08, 04 kwi 2016

Za Gosią przyszłam, lubię zagadki, a przypomina mi to trawkę, którą sama wysiewałam w tym roku, właśnie takie łuski to były i nie sądziłam, że coś wyrośnie. Ta moja to briza media.