Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:27, 07 maj 2016

Jana napisał(a)
i Ci się nie dziwię, bo kiedy odpoczywać i się nacieszyć ogrodem i tymi kolorami...u Kasi B są piękne inspiracje, pomysły z pewnością przywieziesz i wdrożysz......

Jana jutro jadę do innej Kasi Ogrodowiskowej i z pewnością jakieś inspiracje będą
mira 23:29, 07 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Pisz, pisz - ja lubię Twoje pisanie. A w zimie w takim inspekcie trzymać puste doniczki, co wiosną zaraz do wysiewów są potrzebne. Same plusy. Okien nie brakuje. Jeden pan u nas we wsi piękną szklarenkę zrobił.

czy ja wiem czy doniczki, trzeba tam ziemię zrobić luksio i ciemną agro pod koniec zimy nakryć żeby zagrzać i początkiem marca siać coś - tak sobie dumam
mira 23:40, 07 maj 2016

Zachwycam się majem,
a szczególnie kolorami zieleni, nagapić się nie mogę!!
no i nawąchać bo u mnie zapachem wypełniony ogród z jednej strony kalina angielska a z drugiej lilaki.

Poczyniłam zakup kolejnego zapachu -
no bo jak można mieć ogród bez jaśminowca albo po prostu jaśminu ?

zaplanowałam to jesienią, teraz już miałam kupować w necie ale kosztowała 30 zł + 30 zl koszty przesyłki a u mnie w szkółce mieli po 10 - oby tylko pachniał.

Do szkółki zasadniczo pojechałam rozejrzeć się za azaliami - już przebrane i prawie nie było

mimo to doniczki lepiły mi się do rąk jakbym magnes miała

Mam pytanie

jak głęboko wkopać pomidory pod pierwszy liść czy pod drugi ?

zostawiam pączusia
żeleźniaka - hurra

paniprzyroda 07:10, 08 maj 2016

Uwielbiam Twoje wiosenne dywagacje Jest nadzieja na kwitnienie żeleźniaka i u mnie
Kasya 08:26, 08 maj 2016

Ja sadze pomidory zwykle ok 10 cm głębiej i obrywam dolne liście
Katkak 09:20, 08 maj 2016

Miruś fajne zakupy. Mi też się wczoraj do łapek przykleiło małe co nieco .
kasiek 19:25, 08 maj 2016

Dziękuje Wam bardzo za przyjazd i odwiedziny - było mi szalenie miło Was poznać i pogadać o sprawach tak ważnych dla ogrodników pasjonatów
Szokda że pogoda była taka mało ciekawa ale kolory za to były ładne - jak pali słońce to wszystko wydaje sie prześwietlone
Żałuje że w tym ferworze nie wziełam aparatu i sama nie cyknęłam kilka fotek ale byłam bardzo przejęta Waszą wizytą
Bardzo dziękuje też Twojemu eMowi za wskazówkę z murem - no że też ja o tym nie pomyslałam , a teraz mi ulżyło bo przestałam drążyć temat
Pozdrawiam gorąco i.. do zobaczenia
Mala_Mi 23:38, 08 maj 2016

Mira.. po werbene zapraszam.. zostawię ci kilka sadzonek..

Kleome w tym roku nie wysiałam Brakło czasu Może do gruntu gdzieś sypnę ??
Albo i nie sypnę..

mira 00:01, 09 maj 2016

Miałam dziś fajny dzień - nic nie robiłam. Kropka.

Napawałam się majem, pasją ogrodniczą, pięknymi roślinami
u Kasi i chwilkę u Rysia.

I choć pogoda nie rozpieszczała to wspólne pogadanie i patrzenie na majowy czar dał wiele radości.

Kasi ogród ma wiele ciekawych zakątków a inspiracje dla mnie to oczko wodne - woda w ogrodzie musi być

moja mini relacja tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3614-ogrod-pelen-zludzen-i-niespodzianek?page=902

mira 00:02, 09 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)
Uwielbiam Twoje wiosenne dywagacje Jest nadzieja na kwitnienie żeleźniaka i u mnie

Och jak miło że mam czytelników Kochamy maj i tą zieleń!

To będziemy mieć w tym roku sporo żelaza na ogrodowisku