Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 23:14, 23 maj 2016

mira napisał(a)

(...)

tworzę i ogarniam i zajadam się rzodkiewką, cebulką, rukolą, salatą

pozdrawiam i zmykam

Zobaczyłam, co chciałam. Smakowicie. U mnie pierwsza jest r. sericaea.
mira 23:15, 23 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jedziesz do SPA? )))))))Masaże, okłady z borowiny i maseczki z czekolady?
Warzywnik pięknie Ci rośnie. Bardzo fajnie go sobie zagospodarowałaś. Bylinówka ładnie się rozrosła. Rozumiem Twój ból po stracie sąsiedzkiego bzu- mogli skonsultować decyzję, ewentualnie ścinać po kwitnieniu.
PS. Posadziłam dzisiaj pomidory do gruntu. Bratki z donic poszły rozsiewać się na boczne rabaty, w ich miejsce wskoczyły dalie.
Miłego wypoczynku!

Dziękuję bardzo - to już historia - byłam owszem w SPA tylko A należy zamienić na agroturystyka.

Furtka do mojego SPA

i takie tam smaczki

fajny zielnik

pokazać jeszcze?

Ty też posadziłaś pomidory a ja spóxniona ale doniczki podlewam pacowicie już pokrzywą.
Za to dale posadziłam takie już spore bo moje wsadzałam do donic i jak ślimaki ich nie znajdą to będą będą
Pszczelarnia 23:17, 23 maj 2016

Mira! Pokaż jeszcze. Wygląda mi znajomo ale to tylko przez detale. Bo chyba nie byłaś w Sudetach???
mira 23:24, 23 maj 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
No bo jak nie kochać maja, ten zapach, te kolory, miłe spotkanie mieliście no i fajne zakupy Pozdrawiam

Danusiu tak maj daje tyle radości. Spotkanie było jak to spotkanie ogrodników fajne i oczywiście twórcze bo mnie natchnęło na nowe rośliny .

Zatem On Maj

mira 23:30, 23 maj 2016

Ewkakonewka napisał(a)
Twoja bylinówka dla mnie zawsze piękna
Pozdrawiam majowo

Bardzo mi miło, ja z kolei zawsze coś tam zmieniam ale chyba każdy tak ma. Dosadziłam sporo aminków, kleome, cynii, dałam przywrotnik i dalie z ciemnymi liścmi o! jeszcze czyścca nie dodałam, za to żeleźniak naim niam
buduje już swoje pięterka i cieszy mnie ogromnie bo z nasion

również pozdrawiam majowo i fajowo
mira 23:35, 23 maj 2016

AgataP napisał(a)
Mira, u margaretki3 z Lanckorony napisałaś, że rozchodnik star dust kiepsko wygląda po kwitnieniu, czemu powiedz mi ?

Napisałam Ci, w bylinowej jak kwitnie jest super alepotem białe kwiaty przekwitają brzydko i nie są ozdobą jesieni i zimy jak inne, teraz jest ładny.

Udało mi się trochę rozchodnikow podzielć więc mam więcej.

Namnożyłam też pelargonie ale kiedy zakwitną nie wiem, zresztą mają czas bo u mnie donice zajmują bratki i mają się dobrze.

mira 23:37, 23 maj 2016

Piotr_ napisał(a)
Witam pytałaś u Mariusza czy jestem na Ogrodowisku oczywiście ze jestem i zapraszam do mnie, a ja lecę u cb pozwiedzać

Wiem już, i gratuluję programu w Mai.

Ja doniczki tez lubię

mira 23:43, 23 maj 2016

eee_taam napisał(a)
Miro w sobotę sie część ogrodowiska spotyka w Pisarzowicach ...jest watek spotkaniowy ...moze bedziesz miała chęć (mnie akurat nie będzie)...mogłabyś wtedy poszalec i jakąś pachnaca azalke kupić

ale te azalie maja delikatny zapach ........nie to co bez czy wisteria nawet.... ale kupiłam sobie zobacze jak sie beda sprawdzać.

azalie sa roslinami dla mnie bezproblemowymi tylko trzeba prysnac w sierpniu na macznika i tyle zachodu

W Pisarzowicach kiedyś byłam.
Relację ze spotkania widziałam fajnie mieli. Ja miałam jedyny week wolny w maju więc był mega pracowity w ogrodzie.
Zapach azali lubię. Nie kupiłam w tym roku ani jednej bo i po sklepach nie za bardzo łażę. Niestety ledwo co kwitną po ub r upałach.

mira 23:45, 23 maj 2016

Milka napisał(a)
O, ale spotkanie i jeszcze na dodatek Kasi miejsce wynalzłaś
Warzywnik super
No i u mnie też żeleźnik ma pąki, na razie 2, ale jest

Irenko będziemy w tym roku wreszcie mieć tego żeleźniaka uarciucha.

mira 23:48, 23 maj 2016

Rench napisał(a)

Dzisiaj kiedy odwoziłam syna do szkoły,widziałam u kogoś w ogrodzie łan laków. Super to wyglądało,a zapach był chyba obłędny.
Ja wysiałam całe opakowanie,ale nic nie widać,żeby się pokazały

Dobrze,że wspomniałaś o sadzeniu pomidorów,ja bym nawet nie pomyślała,że trzeba głębiej Nabyłam sobie kilka koktajlowych do doniczek

Laki wysiałam ibyły bezproblemowe ale potem takie wielkie porosły, ślimaki je uwielbiają chyba już ich mieć nie chcę choć u mnie to niemożliwe żebym ja czegoś nie chciała

zaczyna się zaczyna !!!! trala la