Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 22:17, 25 maj 2016

mira napisał(a)

Dziękuję bardzo - to już historia - byłam owszem w SPA tylko A należy zamienić na agroturystyka.

pokazać jeszcze?

Ty też posadziłaś pomidory a ja spóxniona ale doniczki podlewam pacowicie już pokrzywą.
Za to dale posadziłam takie już spore bo moje wsadzałam do donic i jak ślimaki ich nie znajdą to będą będą

Przepiękne miejsce. Mam nadzieję, że naładowałaś akumulatorki. Z przyjemnością zobaczę więcej zdjęć!
Dzisiaj ścinałam dolne liście pomidorów. Podlewałam je pierwszy raz witaminkami z pokrzywy. Z zakupionych 4 kłączy dalii listki pokazały się tylko w jednym miejscu.
Za to te kupione na ryneczku (już kwitnące) bardzo ładnie przyrastają i pączkują.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 06:56, 26 maj 2016

Nadrobiłam I czekam na dalszy ciąg fotek, od KB też będą?
mira 07:35, 26 maj 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Przepiękne miejsce. Mam nadzieję, że naładowałaś akumulatorki. Z przyjemnością zobaczę więcej zdjęć!
Dzisiaj ścinałam dolne liście pomidorów. Podlewałam je pierwszy raz witaminkami z pokrzywy. Z zakupionych 4 kłączy dalii listki pokazały się tylko w jednym miejscu.
Za to te kupione na ryneczku (już kwitnące) bardzo ładnie przyrastają i pączkują.

Ja tez wczoraj oberwalam liście dolne pomidorów bo brzydkie byly.czesc juz kwitnie i sama góra ładna ach żeby mi sie udaly.moze kupię szczepiony jeszcze to poeksperymentuję.

Ja się na dalie zasadzilm po kilku latach ciągłych prób i mizernych wyników.
Sadzilam dalie kolo 1 kwietnia do donic super mi w domu na poddaszu porosly.wsadzone do dolkow z obornikiem granulowanym widac mocne krzepy mam pod kolana.
Ale czesc sadzilam do gruntu i na razie ledwo co wylazi zobaczymy.
mira 07:38, 26 maj 2016

paniprzyroda napisał(a)
Nadrobiłam I czekam na dalszy ciąg fotek, od KB też będą?

Właśnie jadę to czytam a Kasia jutro po drodze niby troche sie zboczy
Foty? Ha baterie naladowane!!!!
Gruszka_na_w... 20:13, 28 maj 2016

mira napisał(a)

Ja tez wczoraj oberwalam liście dolne pomidorów bo brzydkie byly.czesc juz kwitnie i sama góra ładna ach żeby mi sie udaly.moze kupię szczepiony jeszcze to poeksperymentuję.

Ja się na dalie zasadzilm po kilku latach ciągłych prób i mizernych wyników.
Sadzilam dalie kolo 1 kwietnia do donic super mi w domu na poddaszu porosly.wsadzone do dolkow z obornikiem granulowanym widac mocne krzepy mam pod kolana.
Ale czesc sadzilam do gruntu i na razie ledwo co wylazi zobaczymy.

W przyszłym roku zrobię eksperyment pierwszokwietniowy z daliami ( daliami też mnie zaraziłaś ). Tylko strychu nie mam

Majowa aura nie była korzystna dla gruntowych pomidorów. Tak to już z nimi jest. Ryzyk-fizyk. Noce były dosyć zimne, a w zasadzie ciepło jest dopiero od tygodnia. Patrz, czy góra im przyrasta. Dolne liście systematycznie usuwaj. Po zawiązaniu owoców nawet radykalnie.
Ciekawam jak się czułaś wśród tych harleyowców na zamku? Jakieś tęsknoty za wiatrem we włosach Ci się nie pojawiły?
Czy już pisałam, że uwielbiam Twój ogród i Twoje teksty o nim? (i nie tylko).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 10:33, 29 maj 2016

W przyszłym roku zrobię eksperyment pierwszokwietniowy z daliami ( daliami też mnie zaraziłaś ). Tylko strychu nie mam

Majowa aura nie była korzystna dla gruntowych pomidorów. Tak to już z nimi jest. Ryzyk-fizyk. Noce były dosyć zimne, a w zasadzie ciepło jest dopiero od tygodnia. Patrz, czy góra im przyrasta. Dolne liście systematycznie usuwaj. Po zawiązaniu owoców nawet radykalnie.
Ciekawam jak się czułaś wśród tych harleyowców na zamku? Jakieś tęsknoty za wiatrem we włosach Ci się nie pojawiły?
Czy już pisałam, że uwielbiam Twój ogród i Twoje teksty o nim? (i nie tylko).

Gruszko Haniu bardzo ci dziekuje za wszystko.z pomidorami tak zrobię.ogrodu przez 4 dni nie widziałam wiec ciekawa jestem.
Na zamku ci blekitni rycerze jak sie nzwali mi nie przeszkadzali ciekawie bylo.
O daliach poinformuje bo mam nowe wieści.
mira 10:41, 29 maj 2016

Nie wiem jak sie teraz ogarnę po mojej różnorodnej eskapadzie.
Zdjęć z różnych imprez masa musze przeglądnąć i ogrodowe tez
W moim ogrodzie pewnie róże juz wiec pękam z ciekawości.
Ciekawe czy byl deszcz chyba nie wiec podlewanie.
Pewnie opoxni sie moja relacja od Kasi.
Nie wpadam w panikę musze ogarnac wszystko.
Na razie pozdrawiam i proba wklejenia z drogi foto
Gruszka_na_w... 19:38, 29 maj 2016

Ja też pękam z ciekawości Mam nadzieję, że widoki Cię zadowolą. Czekamy na opowieści Miry- Guliwera z dalekich podróży.
Bogdzia 22:51, 29 maj 2016

Mirus po tym co napisałas u mnie i Malej Mi nie powiem co o Tobie myślę , domyśl sie sama. Wstydziłas się????????????????????????????A do którego przedszkola chodzisz??????????
mira 23:59, 29 maj 2016

Ja też pękam z ciekawości Mam nadzieję, że widoki Cię zadowolą. Czekamy na opowieści Miry- Guliwera z dalekich podróży.

Już jestem ale ciężar czekającej pracy wszelkiej mnie powala.
Ogród obleciałam kilka razy i podlewałam a w zasadzie reanimowałam bo u nas deszcz był w środę a cały week upał.
Zdziwiona jestem bo róże w pąkach ale nie kwitną poczekały na mnie.
Wszystko urosło i teraz nie wiadomo na co patrzeć. A już czas na przycinanie bylin jesli chce się je trochę opóźnić.

Opowieści ogrodowe będą z ogrodu Kasi B - muszę opanować fotki bo różne mam a jeszcze rozesłać bo moje koleżeństwo czeka.

Na razie sprzed wyjazdu kilka migawek z mojego ogrodu sorki że z mojego

żywopłot z pięciornika oszalał bo z braku czasu nie został przycięty

inną mam w tym roku metodę obsadzania donic

dębik ośmiopłatkowy - mój nowy nabytek skalniakowy -muszę go namnozyć