Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 21:33, 12 cze 2016

Dziękuję za możliwość udziału w czerwcowej edycji spektaklu

Piękną masz tę bylinówkę. Zachwyciły mnie róże na fotce z pompą i czyściec wielkokwiatowy. Awarii laptopa współczuję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 21:41, 12 cze 2016

marzena napisał(a)
Mira, czekam na wiecej zdjęć
jak tam warzywnik/zielnik ?

a ja dzisiaj powywalałam te brązowe patyczki ze stip a ktore wypuściły w miarę sporo zielonych - w nagrodę zostały ( po oskubaniu patyczkow)...

Mira, czy pamiętasz jaką dalię dostałam od Ciebie ? bo ja wiem tylko, ze to dalia- ma takie ładne ciemne liscie

pozdrawiam

Oj z fotkami przyjdzie poczekać na długie wieczory ale te zimowe.
W warzywniku rośnie ale wszystko szybko wyjadam Jutro idę dosiać co się da,
Bukszpany chyba będzie można powiedzieć coś po zimie jak przeżyją jeszcze nie cięłam.

Dalia Bishop's Children u mnie ma już pączki i jest krępa i niska.
Ciekawi mnie jak zakwitnie. Nasiona kupiłam w ub roku wysiałam ale liście mi powyrasyały i wielkie bo w donicach były - miały dużo wody i jedzenia. A teraz w ziemi - właśnie muszę jutro koniecznie nawść i podalać.
Dziś pikowałam ożankę jak się uda to się podzielę.

żeleźniak mi kwitnie hurrra!

Anda 21:44, 12 cze 2016

Miro, cudowny masz ogród, co za warzywniczek, co za bylinówka, ach Czy masz jeszcze jakieś fotki Royal Jubilee? Piękny pokroj ma. Podtrzymujesz ją jakoś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 21:45, 12 cze 2016

Ja tez kocham czerwiec. Dni sa najdłuższe, cieplutko, ale jeszcze nie gorąco i morze kwiecia. A u Ciebie jak zwykle zjawiskowo. Pozdrawiam
Katkak 21:45, 12 cze 2016

Ja tez kocham czerwiec. Dni sa najdłuższe, cieplutko, ale jeszcze nie gorąco i morze kwiecia. A u Ciebie jak zwykle zjawiskowo. Pozdrawiam
Katkak 21:46, 12 cze 2016

mira 21:48, 12 cze 2016

Rench napisał(a)
Hej,Miro gdzie się podziewasz?

No jak to gdzie - wiadomo w ogrodzie !!!

Renia cudnie kwitnie to i owo choć z różami dałam do wiwatu, na wiosnę przenawoziłam a teraz nie prysłam kiedy trzeba ,,,ach

dzisiaj serwowałam takie posiłki
tu angielskie jakie mam

lewkonie pachną och tu pełne

a tu pojedyncze jak maciejka

mira 21:55, 12 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam podejrzenia, że osłupiała na tym pomoście wsłuchana w to kumkanie. Muzykalna wszak jest W my tu pozostajemy w niewiedzy o aktualnych wydarzeniach ogrodowego spektaklu.

Będę teraz mało i niestety nie odwiedzę Was.
słuchałam dziś kukułki, piania koguta i ciszy, zwłaszcza jak był mecz to dopiero była cisza hehe.

A propos muzyki - zdecydowałam wreszcie że dokupię różę Mozarta - chodzi za mną już długo i ostatnio się upewniłam bo widziałam w pieknym ogrodzie.

Chopin jeszcze nie kwitnie. Zresztą róże wielkokwiatowe jeszcze nie kwitną i dobrze bo nie wszystkie naraz

mira 22:12, 12 cze 2016

Jana napisał(a)
mnie się też ta donica warzywna podoba

To może Ci się spodoba i taka stylizacja

pomidory i bazyli w kręgu co został

dzwonki mi już przekwitły - siedzą tu od poprzedniego roku , zetnę może znów zakwitną
mira 22:20, 12 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dziękuję za możliwość udziału w czerwcowej edycji spektaklu

Piękną masz tę bylinówkę. Zachwyciły mnie róże na fotce z pompą i czyściec wielkokwiatowy. Awarii laptopa współczuję.

Jak miło, zapraszam już na lipcową edycję
jak się usprzętowię bo mi się wszystko sypie obiektyw też - ostatnio schrzaniłam zdjęcia w cudnym ogrodzie buu.

Na fotce z pompa pierwsza Tuscany i Rose de Rehst - ta druga wreszcie w tym roku mnie zadowala

Te czosnki już przekwitają, a za chwilkę te drobne główkowate których nasadziłam sporo będą cieszyć