Bardzo apetyczna ta miseczka
Ja też przedobrzyłam w kilku przypadkach ,z obornikiem.
2 róże ukatrupiłam całkowicie,jedna może się odrodzi w innym miejscu.
Mi też się w tym roku trafiły takie ciemne lewkonie
Świetna Ci się trafiła ta donica, byliny okazale kwitną, czegóż pragnąć więcej?
Fajne masz te kolorki floksów. U mnie tylko różowy i biały. Trzeba pomyśleć o rozszerzeniu palety barw.
Dziękuję Ci za zaszczepienie pomysłu na bratki, dalie i kleome. Jestem z nich bardzo zadowolona w tym roku. Bratki z donic i koszyków wsadziłam na rabatki i mam teraz sporo siewek. Co z nimi zrobić?
PS. Sprawdziłam dzisiaj sytuację odnośnie tawułek Arendsa. Okazało się prawdą, że co jakiś czas trzeba je wykopywać i dzielić. W tym roku miały o połowę niższe kwiaty i było ich mniej. Sadziłam je w 2013 roku wiosną. Wykopałam wszystkie. Nie było praktycznie drobnych korzonków tylko taka bardzo zdrewniała bryła. Musiałam ja ciąć piłą.
Donica w koszyczek, marzenie i nawet już obsadzona, tylko nie bardzo wiem co tam rośnie.
Rabaty piękne, te "troszę kwiatków", jak piszesz, wygląda prześlicznie i bogato.
Cieszy mnie, że wyprawa Ci się udała, mam nadzieję że zrealizujemy nasze plany herbatkowo-kawowe, bo zaraz znowu będzie za późno.
Ewa z miodunką nic nie robię.
Jak zwykle posadziłam na zasadzie gdzie to upchnąć,
albo
stosując już zasadę przesadzania gdzie to będzie pasowało najlepiej.
Tak czy inaczej rośnie w świetlistym cieniu a raczej półcieniu i tam dłużej utrzymuje się wilgoć no i rośnie w mojej gliniastej ziemi.
Mogę Ci kopnąć jesienią czy wiosną daj znać.
Tę miodunkę chyba dostałam od Dzidki.
Mam też inną ale jeszcze mała bardzo ciapkowa
Obornikiem można przedobrzyć ?
Ja mam herbatkę i mam zamiar podlać po niedzieli choć teraz sa opady i dziś w nocy mój ogród został porządnie podlany nawet pod hostami.
Siałaś lewkonie ? jakoś kiepsko mi to wyszło ale nie poddaje się.
Ja teraz codziennie z taczkami pełnymi kompostu wyruszam w ogród
Jak ja się cieszę że udało mi się zaszczepić komuś coś - buziak.
Ja wysiałam bratki czarne ale mam tylko 5 doniczek bo zaniedbałąm siewki.
Tawułki wszystkie będę dzielić pod koniec marca wiosną myślę że to będzie dobrze - a może powinnam jesienią ?
Tawułki bardzo lubię ale przy tych suszach to chyba nie dla mnie roślina.
Za szybko ten czas leci a przecież wciąż tak samo .....
Ja podejrzewam że moje wysokie byliny sa za sprawą też dosypanego kompostu późną jesienią tak okryłam rabatę bylinową