Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:54, 15 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
To ja zapytam o rozmnożenie tych zawilców, bo dziś kupiłam mocną sadzonkę 'Bressingam Glow' - ten paluszek to ma być paluszek korzonka czy łodygi?

Biały kolor we wrześniu w ogrodzie to rzadkość.

To poszukaj w bryle korzeniowej takich zgrubień, wytnij delikatnie, oczyść z bocznych korzoneczków i taki połóż w doniczce i lekko przysyp, najlepiej kilka takich

tez mam nową doniczkę ale jeszcze nie patrzyłam do korzeni a mam ochotę to zrobić
mimo że jestem zagubiona w ilości prac

wolisz jesienią żółte

mira 21:59, 15 wrz 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Poczytałem i pooglądałem piękny Twój ogród Mirko. A i spotkanko było. Też się cieszę jak pada deszcz, wtedy czuję się usprawiedliwiony od roboty.

Zbyszku jak mi miło że tu zajrzałeś. Deszcz by mi się przydał żeby lepiej sie pracowało bo sucho znów . Pracy teraz nie brakuje zwłaszcza jak się na bieżąco nie działa.

Rozchodniki też trzeba rozmnożyć skoro Danusia tak zachęca

mira 22:03, 15 wrz 2016

ryska napisał(a)
Piękny masz ogród Mirko. O otwarciu jagodnika poczytałam i o pomidorach.
W swej hodowli też popełniłam jakieś błędy, bo w szklarni nie zawiązały mi się owoce na pierwszym i piątym piętrze. Pierwsze pewnie z powodu zimna i moje zapylanie nie pomogło ale piąte nie mam pojęcia.
Cudne drinki i dekoracje, aż mi moja kawa mniej smakuje

Błedy na piętrach to już wyższa szkoła jesteś usprawiedliwiona

nie wiem co mam pokazać żeby kawa lepiej Ci smakowała, może dalie takie ciasteczka do kawy

mira 22:06, 15 wrz 2016

Dorota123 napisał(a)

Piękne ścieżki, a ta ogromna trawa z pierwszego zdjęcia zauroczyła mnie, czy to jakaś odmiana rozplenicy?
Gdybyś miała zbędne siewki tej trawy chętnie wymieniłabym się za coś z mojego ogródka.

Dorotko ta trawa to rozplenica Moudry, nie ma problemu na wiosnę mogę się podzielić

chyba musze zrobić listę co komu obiecałam

przybywa mi dzieł sztuki

mira 22:11, 15 wrz 2016

toby napisał(a)

Ciekawe czy się rozsieje Oby tak!

Nie wydaje mi się żeby te szyszki się wysiewały

za to wysiewa mi się i zarasta w zielniku co tylko
tu mizuna którą już wyrwałam więc jest młoda

mira 22:14, 15 wrz 2016

Justyna napisał(a)
Mira, jagodnik boski! Faktycznie wejście jak do raju, jeszcze z tym światłem Melon mniam, aż ślinka leci na jego soczysty widok. Bylinówki bardzo ciekawe i bogate. Już się nie mogę doczekać relacji z angielskich wojaży.

Justynko byłam kiedyś u Ciebie i się pocieszałam, widziałam też ten wpis i miałam coś powklejać, ale mam małą niemoc która musi minąć i na pewno dam znać

na razie moje płody - jest ich trochę i zastanawiam się czy nie zrobię degustacji
mira 22:16, 15 wrz 2016

Kondzio napisał(a)
Pięknie

to chyba jakoś inaczej leciało

mira 22:20, 15 wrz 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie samokończących pomidorów w tym roku nie palikowałam, stały prosto do pewnej lipcowej wichury połączonej z deszczem. Po niej położyły się na ziemi. Sadziłam do ziemi, w której rok temu rosła fasolka (jesienią liście przekopałam jak zielony nawóz), nie dawałam ani kompostu, ani obornika, co dwa tygodnie w czerwcu i do połowy lipca podlewałam gnojówką z pokrzywy, potem już nie. Zimą tę rabatę posypywałam popiołem z drzew liściastych (potas). Owocują bardzo dobrze
Twoje chyba miały za dużo azotu (wpływa na rozrost zielonej masy), bo i obornik i kompost i pokrzywa.
Furtka świetnie się wpisuje w klimat ogrodu, fajne ma zawiasy i kształt. Dalie cudne. Koktajl wygląda apetycznie!
Pięknych chwil u schyłku lata życzę!

Bardzo dziękuję Ci za ten wpis, ja pomidory przeazotowałam to pewne.
Teraz cieszę się papryczkami, cukiną, bakłażanami no i maliny jesienne się zaczynają.

a te pomidorki same się wysiały z kompostu

mira 22:23, 15 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Puk. puk. Czekam na pojawienie się na wątku.

Jestem co mam zrobić, mam już nadzieję że od poniedziałku biorę się za ogród żwawo i zobaczę efekty pracy - znaczy bardzo bym chciała

Ewa dziękuję cudne jest

mira 22:26, 15 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Macham,czytam,podziwiam

Macham'
dzisiaj nigdzie nie zaglądam, tylko ciut u siebie, nadrobię na razie muszę w ogrodzie złąpać lepszą energię i trochę jarmużu popić