O rety, jakie to sympatyczne, że tyle miłych mi ogrodniczek i ogrodników zechciało chwilkę na wspomnienia mi podarować.
Pozwolicie że nie odpowiem pojedynczo a zbiorowo
ogrodniczki i ogrodnicy radujmy się ogrodami !
To na czym to skończyłam,
Margaretka 2012 już był - u Ani spotkanie
a 2013 był jak torpeda jeden wielki spontan
Gruszko dzięki za linka, hehe nie za sąsiadkę choć tak może wyszło a za Maję

bo okazało się że Maja nie może na nagranie przyjechać no i zrobiło się ciut nerwowo. Na szczęście Riche podumał, podumał i stwierdził że ma koleżankę za płotem

.
Gdyby nie Ogrodowisko pewnie byśmy się nie znali tak jak z wszystkimi osobami które było mi dane poznać się i co ciekawe w wielu ogrodach - ach pięknych ogrodach - kilka z nich też było pokazane w Mai a jeszcze w innych trwają nagrania.
Gruszko żywokost mam w ogrodzie a rosyjski zamówiłam u KasiB

. Znaczy będę mieć.
Lecimy dalej
Kilka dni po nagraniu u Riche, wpadła do mnie dosłownie na momencik Danusia z Witkiem. Ja miałam gości - haha była Dorota i też się ucieszyła że pozna szefową.
A ogród - zupełnie nie przygotowany na takich gości - nie chciałam odmówić a pod ziemię się nie zmieściłam

co było robić najlepiej pokazać kompost
przeszły wszystkie emocje i zbliżał się czerwiec 2013! Anglia !
tak wycieczka z KasiąB marzyła mi się od dawna, nawet byłam z nią w kontakcie już ze 2 lata wcześniej ale teraz wypaliło
pomogła Gabrysia bo dała mi cynk i zapaliła ogień, a Dzidka miała rękę na pulsie względem kupna biletów na samolot
więc polecieliśmy
było wyjątkowo bo z O. była Dzidka,Jasia,Gabrysia, Miłaka,Pszczółka no i Danusia z Witkiem oczywiście.
No nie mogłam przypuszczać że w takim towarzystwie przyjdzie mi zobaczyć te legendarne ogrody.
Zobaczyłam masę roślin których w realu nie widziałam, zobaczyłam kanciki na wszelkie sposoby, bajeczne warzywniki i ziemię w której to rosło.
a po powrocie na pytanie i co i co? co zmienisz
powiedziałam nic
zacznę robić góry, góry kompostu
no i robię
Anglia została w pamięci
nie pamiętam kiedy pojechałam do Marzenki O - zobaczyć jej przepiękny ogród.
Za to mój ogród nabierał ogłady - stale coś łagodziłam już pod wpływem Ogrodowiska
wrzesień 2013
pojawiły się kulki
pojawiła się hortensja LM też ogrodowiskowy element
pojawiły się kompozycje doniczkowe
ławka z daszkiem nie planowana a wypatrzona w ogrodowiskowych fotkach z relacji z angielskich ogrodów znalazła się na miejscu do jakiego potrzebowałam - ach gdyby Danusia przyjechała kilka miesięcy później