Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Basilikum 14:46, 22 cze 2017

mira napisał(a)

Ja się ciesze że warzywnik dostrzegłaś - dopiero 2 rok i tez mnie cieszy

Iza to co się z lipcem dzieje ? ja bardzo lubię lipiec w moim ogrodzie i wogóle
powodów jest kilka
to pierwszy miesiąc wakacji
kwitną liliowce i floksy
i są 26 imieniny Mirosławy - ja nie obchodzę ale udaję że tak i zawsze ten dzień miło spędzam razem z Annami

no wlasnie ten lipiec to czas wytezonej pracy. U nas wakacje od 1 sierpnia sie zaczynaja. Na koniec roku szkolnego sie duzo dzieje. Tak, ze 1 sierpnia najczesciej siadam i mowi "ufff wreszcie"
Ogolnie lubie lipiec, lubie lato i letnie miesiace, ale czasami mam wrazenie, ze nie mam czasu go zauwazc

A slimakow mam w tym roku malo. U nas susza, nie pada od miesiaca a jak juz to tylko troche. No i systematycznie sypie granulki, przynajmniej raz w tyodniu w krzaczory.
Tamaryszek 23:25, 24 cze 2017

Witaj Miro, jak się cieszę, że trafiłam na fotoreportaż Kondzia! Z wielką przyjemnością obejrzałam Twój ogród z innej perspektywy. Jakby nowe miejsca...
Zaskoczyły mnie swoim wzrostem wieczorniki, myślałam, że są mniejsze.
Jana 14:12, 25 cze 2017

Fajne było przejść się po twoim ogrodzie patrząc z innej perspektywy
Pszczelarnia 11:26, 26 cze 2017

Mira, jak to jest z tymi żeleźniakami(uwielbiam, kwitną już 2 tydzień, piękne!). O co mam teraz zadbać jak już zakwitły? Od siewu trwało to 3 lata, w 4 zakwitły. Kwitną!

mira 22:29, 28 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
'Ritausmę' na jesieni ruszę.
'Artemis' u mnie zawsze ostatnia. Razem z 'Apple Blossom' w sadzie.

Ta róża Apple Blossom mnie interesuje jak kwitnie dostałam siewkę róży jabłkowej nie wiem czy to ta.

U mnie Artemis była pierwsza hmm

mira 22:32, 28 cze 2017

Wendy79 napisał(a)
Sama nie wiem, jak to się stało, że przegapiłam zdjęcia Kondzia, ale nadrobione, więc wielkiej szkody nie ma Faktycznie, inaczej ogród pokazał, nawet zaskoczona byłam kilkoma ujęciami. Jakżebym chciała już mieć tyle cudownej roślinności dookoła siebie...

Agnieszka te cudowności szybko rosną a potem trzeba odmładzać albo dzielić albo przesadzać albo przycinać - sama wiesz

lubię jak coś sterczy

mira 22:36, 28 cze 2017

Justyna napisał(a)
Cudna aleja zachodzącego słońca Wieści gaurowe niekorzystne :/ Akebia to fajne pnączy, zawsze wiosną w ogrodzie znajomych nie mogę się jej nawąchać Mają teź odmianę o pstrych liściach. Zwiedzaj i pokazuj

A to w kwestii akebii dobre wieści ciszę się.
Zwiedzałam - ach 5 prywatnych ogrodów - cuda.

Ogród Dzidki i Jasi już pokazałam ciut.

moje małe cudo - dzwonkowiec powojnikowaty
mira 22:39, 28 cze 2017

Anabell napisał(a)
Miro - oglądam do tyłu strony, uwielbiam Twoje opisy, rzut na aleję zachodzącego słońca zrobiłam.

Na ślimaki i ja się rzuciłam, zatrzęsienie u mnie. Zbierałam 3 razy po 500 szt. Wreszcie wysypałam 4 kg granulek, ale lepsze zbieranie po deszczu
Biorę małe wiaderko z wodą dodaję octu i sekatorem zbieram.
Potem w dołek zakopuję okropności wykonuję ale one są niemiłosierne, zżerają wszystko

No to ja aż tak ślimaków nie mam. U mnie susza straszna, wszystkie opady mnie omijają ale ślimaki są.
Ja zamaist octu sól preferuję

doniczuszki ubywają i przybywają - chyba bez nich nie funkcjonuję

mira 22:42, 28 cze 2017

Basilikum napisał(a)

no wlasnie ten lipiec to czas wytezonej pracy. U nas wakacje od 1 sierpnia sie zaczynaja. Na koniec roku szkolnego sie duzo dzieje. Tak, ze 1 sierpnia najczesciej siadam i mowi "ufff wreszcie"
Ogolnie lubie lipiec, lubie lato i letnie miesiace, ale czasami mam wrazenie, ze nie mam czasu go zauwazc

A slimakow mam w tym roku malo. U nas susza, nie pada od miesiaca a jak juz to tylko troche. No i systematycznie sypie granulki, przynajmniej raz w tyodniu w krzaczory.

Ja granulek nie sypię jakoś od kilku lat stosuję metodę zbierania a susza mi w ograniczaniu populacji pomaga a może czasem przegrzbanie w rabatach.

No właśnie ten czas żeby to lato można było delektować - fotki robimy i w zimie się będziemy napawać

mira 22:45, 28 cze 2017

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Miro, jak się cieszę, że trafiłam na fotoreportaż Kondzia! Z wielką przyjemnością obejrzałam Twój ogród z innej perspektywy. Jakby nowe miejsca...
Zaskoczyły mnie swoim wzrostem wieczorniki, myślałam, że są mniejsze.

Wieczorniki u mnie były wielkie bo korzystały z nawozu albo kompostu.Ale takie wielkie pamiętałam z Anglii - tam gdzie było mniej żyźnie porosły mniejsze.
Teraz czekam aż nasiona dojrzeją.

u mnie już lato