Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 16:14, 29 cze 2017

Oj, jakie piękne sprawozdanie z wyprawy. Z przyjemnością poczytałam i pooglądałam.
Zakupiłam sobie drugi hamak. Jeden już mam w brzózkach. Drugi powiesiłam na tarasie. Bujam się, patrzę na ogród...i tylko kompotu z truskawek brak, podjadam surowe. Mniej więcej rozumiem, jak się czułaś na tej huśtawce.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Milka 17:18, 29 cze 2017

Zapomniałam napisac, że i ja sprawozdanie czytałam, przyjemna lektura, lubię takie przemyślenia i wnioski, a najbardziej ujęło mnie ,,party sałatowe"
Mira, przywrotnik mam od ciebie, teraz brzydki już, czy tez ścinasz go przy ziemi czy tylko ciut?
Pszczelarnia 17:29, 29 cze 2017

Mira,
żeleźniaki wszystkie mi dorodnie zakwitły. Aż oniemiałam.

Warzywnik Doroty to raj. Ja już nie mam, jak powiększyć warzywnika. Ogród Doroty niesamowity, bo choć ułagodzony, to dobór roślin świadczy o gwałtownej ogrodniczej naturze (azalie pod magnolią - ile one tam mają słońca?)

I całą relacja z jej ogrodu to jak czytana baśń.

Róża jabłkowa nie jest tą Apple Blossom.

I lato u Ciebie piękne w donicach i na rabatach.

Zamówiłam wiciokrzew.

Joku 20:39, 29 cze 2017

mira napisał(a)
tulipanowiec nie chce kwitnąć

Pozwól Mira że zapytam Dorotę o skrętnika. Mam takiego samego, cały czas trzymam go w domu. A tutaj widzę że jest na zewnątrz i wygląda ładnie. Wiem, że to roślina balkonowa ale jakoś boję się wystawić go na deszcz. Napiszcie trochę proszę jak się z nim obchodzić. U mnie stoi na zach. -pd oknie , ale się "wyciąga". Wiosną ścinam go na krótko i ładnie odbija.
Katkak 21:51, 29 cze 2017

Mireczko kochana, dziękuję Ci za odwiedziny, wspaniały dzień i roślinki . Ogromnie się cieszę, że wreszcie mogłam Cię poznać osobiście . Wiedziałam, że zaiskrzy . Czas zleciał strasznie szybko. Za szybko . Mam nadzieję, że częściej będziesz mnie odwiedzać . Buziole Kochana i jeszcze raz dziękuję, że nas odwiedziłaś . Tacy Goście to prawdziwa radość
Zdjątka na pamiątkę

sylwia_slomc... 22:02, 29 cze 2017

Ale Wam fajnie było
Katkak 22:04, 29 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Wam fajnie było

Oj Sylwuś.... Wiedziałam, że zaiskrzy
abiko 22:13, 29 cze 2017

Przeczytała opowieść z wyprawy.. nie wiem jak się robi taki warzywniak, ale kiedyś się dowiem.. niesamowity
kasiek 09:39, 02 lip 2017

No cię podróżniczko - ale Cie poniosło
Piekna dębolistna - jak duża u Ciebie bo chyba sporo miejsca trzeba na nią zostawić?
mira 23:16, 04 lip 2017

m_gocha napisał(a)
Jak zwykle fajnie się czyta i ogląda

Jak zwykle niezmiernie mi miło dziękuję

to jedna gałązka doktorka, zwykle sa pojedyncze kwiatki a tu taki souvenir