Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:22, 04 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Haniu. Dzięki, widzę że nie śpisz. Tak przepięknie kwitnie i pachnie troche rosła w cieniu więc zdjęcie też byle jakie każdy z aparatem latał i fotografował, szczególnie skośnoocy i Hiszpanie ją oblegali.

Tak myslałam, że to czosnki juz zeschniete, ale bardzo duże takie kule.

Nie przeglądam Twojego ogrodu, ale jutro zajrzę bo widzę, że dużo różnych roślin masz.
Piękny ten bluszcz trójklapowy, jesienią musi być pięknie.

Dobranoc

Ja nie Hania a Mira, ale Hania ładnie .
Nie śpię

Ten bluszcz trójklapowy nie u mnie to relacja z ogrodu Doroty i jest jesienią i też jak liście spadną to wiszą granatowe owocki na czerwonych gałązkach.

A to co napisałaś to tyczy budlei skrętolistnej - zapach bardzo daleko się roznosi
ja doświadczyłam to w ogrodzie Poziomki Jasi
zobacz tu jest moja relacja i widać tę budleję

https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi?page=192

mira 23:25, 04 lip 2017

Anda napisał(a)
Cudowna relacja. Z takich ogrodów to się wychodzić nie chce. Dziękuję za podzielenie się wrażeniami z tego fantastycznego ogrodu.

Niezmiernie miłe Twoje słowa. Jesteśmy obie fankami pięknych ogrodów.
Miałam ostatnio wielką radość oglądać kolejny ogród

zapraszam na relację do bajki Kasi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3672-moja-bajka?page=1943
mira 23:29, 04 lip 2017

Milka napisał(a)

U mnie tez tak jest, ale mnie wkurza

Miłka ma teraz ja kryzys ogrodowy. Przyczyną jest susza. Leję wodę i już mi się nie chce. Mam tyle pracy w ogrodzie z cięciem, plewieniem i wsadzeniem jeszcze tego i owego a już lato mi przypomina że trzeba przerwę zrobić.

I zrobię .

jeszcze w ostatnie dni czerwca zakwitł nowy liliowiec

mira 23:33, 04 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Oj, jakie piękne sprawozdanie z wyprawy. Z przyjemnością poczytałam i pooglądałam.
Zakupiłam sobie drugi hamak. Jeden już mam w brzózkach. Drugi powiesiłam na tarasie. Bujam się, patrzę na ogród...i tylko kompotu z truskawek brak, podjadam surowe. Mniej więcej rozumiem, jak się czułaś na tej huśtawce.

Ty to jesteś przykład jak się powinno pracować i odpoczywać.
Ale dwa hamaki to już zbytek ja szukam miejsca choć na jeden a na razie nie mam mowy o leżakach.

Gapię się na róże co to kwitną gdzieś poniżej kolan

mira 23:37, 04 lip 2017

Milka napisał(a)
Zapomniałam napisac, że i ja sprawozdanie czytałam, przyjemna lektura, lubię takie przemyślenia i wnioski, a najbardziej ujęło mnie ,,party sałatowe"
Mira, przywrotnik mam od ciebie, teraz brzydki już, czy tez ścinasz go przy ziemi czy tylko ciut?

To jak lubisz sprawozdania jest kolejne

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3672-moja-bajka?page=1943

Tak jak pisałam przywrotnik trzeba ciąć nisko - działanie takie same jak z kocimiętką

w lipcu jeszcze fotek nie robiłam więc czerwcowe mam

mira 23:46, 04 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Mira,
żeleźniaki wszystkie mi dorodnie zakwitły. Aż oniemiałam.

Warzywnik Doroty to raj. Ja już nie mam, jak powiększyć warzywnika. Ogród Doroty niesamowity, bo choć ułagodzony, to dobór roślin świadczy o gwałtownej ogrodniczej naturze (azalie pod magnolią - ile one tam mają słońca?)

I całą relacja z jej ogrodu to jak czytana baśń.

Róża jabłkowa nie jest tą Apple Blossom.

I lato u Ciebie piękne w donicach i na rabatach.

Zamówiłam wiciokrzew.

Ewa Dorota bardzo ucieszy się z Twoich słów. Napracowała się przy ziemi w warzywniku.

Ostatnio byłyśmy na szkoleniu i jakoś teraz bardziej rozumie potrzebę zadbania o ziemię. Przyznam że tak bardzo się nad tym nie zastanawiałam.
Będziemy stosowa Probio Emy.

Posadziłam rózę z tyłu ławki żeby mi weszła na daszek i spadała do przodu - a ta rośnie powoli i na razie ławka od tylu wygląda lepiej

mira 23:52, 04 lip 2017

Joku napisał(a)

Pozwól Mira że zapytam Dorotę o skrętnika. Mam takiego samego, cały czas trzymam go w domu. A tutaj widzę że jest na zewnątrz i wygląda ładnie. Wiem, że to roślina balkonowa ale jakoś boję się wystawić go na deszcz. Napiszcie trochę proszę jak się z nim obchodzić. U mnie stoi na zach. -pd oknie , ale się "wyciąga". Wiosną ścinam go na krótko i ładnie odbija.

Joku są skrętniki do domu i na zewnątrz. Te to nowość z cyklu balkonówek. Z tego co wiem to trzeba uważać z podlewaniem żeby nie przelać a stanowisko raczej cieniste nie mocne słońce ale jasne.

mira 23:57, 04 lip 2017

Katkak napisał(a)
Mireczko kochana, dziękuję Ci za odwiedziny, wspaniały dzień i roślinki . Ogromnie się cieszę, że wreszcie mogłam Cię poznać osobiście . Wiedziałam, że zaiskrzy . Czas zleciał strasznie szybko. Za szybko . Mam nadzieję, że częściej będziesz mnie odwiedzać . Buziole Kochana i jeszcze raz dziękuję, że nas odwiedziłaś . Tacy Goście to prawdziwa radość

Kasia taką serdeczność i piękne słowa zachowam na długo.
Czas tak szybko leci w ogrodach i tak cudnie się ogląda roślinki jak się na tych samych falach nadaje

dla Ciebie -lubisz lilie - jeju jak pachną delikatnie i zmysłowo

dostałam taką bekę i nie wiem co z nią zrobić

mira 23:59, 04 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Wam fajnie było

Sylwia - wspaniale !!!

zagadka dla Ciebie to u mnie czy u Kasi ?

Kasya 00:00, 05 lip 2017

mira napisał(a)

Jak zwykle niezmiernie mi miło dziękuję

to jedna gałązka doktorka, zwykle sa pojedyncze kwiatki a tu taki souvenir

zachwycajaca...i ten zapach...