Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:34, 25 lip 2017

Richie napisał(a)
Mira, bardzo dziękuję za zaproszenie na spotkanie do Twojego ogrodu.
Miło mi było poznać nowych gości i w ich towarzystwie podziwiać ciągle zmieniający się ogród a że jesteś kobietą pracującą to efekty są widoczne
Warzywniak zachwyca i myślę że zbiorami się podzielisz
Sorry, że prezent trochę zmarniał ale znając Twoją klinikę postawisz go na nogi
Dzięki, że przywiozłaś do mnie gości i burzę, było wiele atrakcji nie przewidzianych i to jest fajne.
Pozdrawiam i do następnego spotkania

Ryśku atrakcje nieprzewidziane zawsze są fajne. Moja klinika działa podlewanie mam regularne teraz i wreszcie

Przyjedź po cukinię i kawałek rozpławu sercolistnego.

Hortensja była w torfie i musiała ucierpieć jak to rośliny sadzone w tej zdradliwej mieszance. Za rok będzie super bo wszystkie hortensje ogrodowe przykryję w tym roku.

mira 23:35, 25 lip 2017

GorAna napisał(a)
Miro, ależ masz cudny romantyczny ogród
Fajnie widzieć gromadkę ogrodowych zapaleńców
Pozdrawiam

Dziękuję, fakt miło widzieć

mira 23:35, 25 lip 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, cudny Twój ogród i wspaniałe spotkanie. Pozdrawiam ciepło

Dziękuję

mira 23:47, 25 lip 2017

Doranma napisał(a)
Uwielbiam podglądać relacje z ogrodowiskowych spotkań, a zwłaszcza z takich ogrodów, które opowiadają bajkę, która mi w duszy gra. A taki jest właśnie Twój ogród - tajemniczy, piękny, bogaty i nietuzinkowy. Podziwiam Twoją brzozę pendula - jest wkomponowana w tak naturalny sposób, jakby tam rosła od zawsze. Może dlatego tak bardzo zwróciłam na nią uwagę, że marzę o niej, a nie wiem, gdzie posadzić Dostrzegłam też gdzieś w tle za roślinami coś, co skojarzyło mi się z pompą? - jeśli dobrze zgadłam, to napisz mi proszę, czy malowałaś ją? Rozmyślam nad odświeżeniem swojej starej zielono-zardzewiałej studni i zastanawiam się nad kolorem.
Domyślam się, że ciężka praca i serce, które wkładasz w swój ogród, dziś zostały docenione i nagrodzone

Bardzo mi miło że zechciałaś napisać.
Brzozę też chciałam mieć i posadzona została niestety - ot tak - gdzie sadzimy? a tu
niestety sporo u mnie tak było sadzone ale już nie jest

Jeśli chodzi o pompę to została taka kupiona i sobie jest
jeszcze nie wiem jaki masz ogród ale może nie trzeba malować studni, muszę zajrzeć

mira 23:49, 25 lip 2017

Sebek napisał(a)
Mira tego kącika ogrodnika to Ci zazdraszczam - cudownie to wygląda!

Nie zazdraszczaj tylko działaj i graciarski kącik zrób - wzbogaciłam się o "nowe " doniczki ceramiczne i tera będzie na półkach pięknie

mira 23:52, 25 lip 2017

Radziu2013 napisał(a)
Kącik gospodarczy powala. I jak w takim miejscu sadzonki mogą się nie przyjmować i ukorzeniac? No.nie ma takiej możliwości całość jak zwykle przepiękna

Oby tak było bo będę reklamację składać

właśnie dziś wsadziłam do ukorzenienia budleje, bodziszki

mira 23:53, 25 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny letni dzień. I wokół tyle wspaniałych miejscówek. Trudno wybrać, która najlepsza.

Może ta ?

mira 23:57, 25 lip 2017

marzena napisał(a)
Mira,
dziękuję bardzo, że zaprosiłaś mnie na to spotkanie ach jakie to miłe spotkać 'starych' znajomych z Ogrodowiska, poznać nowe pasjonatki ogrodów, powymieniać doswiadczenia...no i dostać jakieś roślinki haha ale przede wszystkim znów zobaczyć Twój naprawdę piękny i fascynujący ogród.
Spędziłam u Ciebie i Ryśka wraz z innymi kilka niezapomnianych godzin, dzięki !
Zaraz piszę na priw. zerknij.
Buziaki !

Marzenko bardzo fajnie że byłaś - na priw patrzyłam ale jeszcze nie zaszłam tam.Chyba mi zima zostanie na takie - teraz czasu nie mam na O nawet fotek nie robie

przymierzam liliowca - trudne decyzje gdzie dać

mira 23:59, 25 lip 2017

aldonaz napisał(a)
Miro, ja również dziękuję za wspaniały dzień w Twoim uroczym ogrodzie. Nie miałaś się czego obawiać, udało Ci się stworzyć niezwykły ogród. Podobają mi się twoje zestawienia roślin, a także warzywniak. Kasia świetnie pokazała różne zakamarki i detale na swoich zdjęciach. Miło było też spotkać się i poplotkować o roślinach z innymi ogrodomaniakami. Dużo inspircji i motywacja do zmian u siebie.
Pozdrawiam serdecznie

Bardzo się cieszę że mogłam Cię gościć i że moje ogrodowanie dało motywacje - jak ja to lubię !

mira 00:00, 26 lip 2017

aldonaz napisał(a)
Z wysokich roślin przypominam sobie, że mówiłyśmy o trojeści krwistej i wiązówce. Ciekawa jest też macleaya cordata.

Makleja cudna jest - nie wymarza u nas - widziałam w relau - do nie to tylko pusta ściana pasuje i nic więcej