Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Radziu2013 12:05, 18 lip 2017

abiko napisał(a)

Ooo Boziu Jak pięknie
Anda 14:19, 18 lip 2017

Fantastyczny, cudowny ogród i to nieważne w czyim obiektywie Wszystkie zdjęcia pięknie pokazują ogród.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 14:27, 18 lip 2017

Miro z wielka uwaga ogladnelam cala relacje wspanialy ogrod, rabaty jak rabaty ale to co dookola te wszystkie ozdoby, kacik do pracy, kompostowniki i sciezki fajnie, ze chociaz wirtualnie udalo sie u Ciebie pospacerowac
Pszczelarnia 10:20, 19 lip 2017

I ten jagodnik, ach ten jagodnik. Mam postanowienie: dosadzić porzeczek, poziomek, agrestu. I chmiel gdzieś z boczku.

Mira, czy chmiel żółty da się utrzymać na wysokim obelisku, żeby chciał tylko tam pozostać?

Jak się Twój sprawuje?
mira 12:30, 21 lip 2017

Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy i piękne fotki - swoich więc nie wstawiam a na pytania odpowiem u was.

U mnie susza a pracy w ogrodzie nie brakuje. Trzeba ciąć jeszcze co sie da, wsadzić co sie dostali i kupili zapisać zmiany na jesień zrobić porządek w skrzyniach warzywnych no i rutynowy spacer przez ogród z taczkami i sekatorem i podlewanie donic i rabat

Leżak? To planuję dopiero po 15 sierpnia.

No i gościć sie trzeba teraz ja wybywam ha ha ha podzielę się wiec do czwarty

Pizdrawiam
MarekW 21:54, 22 lip 2017

OOo gości miałaś super, poznałem kilka osób, szkoda że tak rzadko bywam na forum bo może bym się też wybrał, ale było, minęło. Warto popatrzeć na piękne zdjęcia i gratuluję ślicznego ogrodu.
marba 20:40, 25 lip 2017

Miro, masz ogród jak z bajki, też o takim marzę. Przy okazji chciałabym zapytać gdzie można kupić taką urokliwą wodną pompę, to się chyba nazywa abisynka. Jest cudna!
mira 23:22, 25 lip 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

U Ciebie na bank A co do beczki wytnij górę, popsikaj farbą w spraju brązową, owiń matą wiklinową lub trzcinową( wiklinowa dłużej wytrzyma)i zwiąż sznurem konopnym i będziesz mieć jak u mnie na wodę lub można ziemi nasypać i roślinki posadzić. Lub uprawiać ziemniaka, wiesz jak? Sypiesz na dno troszkę ziemi, rozkładasz ziemniaki i przysypujesz cienko, jak wyjdą na wierzch znowu cienko przysypujesz i tak do wypełnienia beczki, a potem we wrześniu bęczkę przewrócić i ziemniaczki z ziemi wybrać....warunek dno trzeba podziurkować

U mnie tak . Z beczką na razie odstawiam myślenie - nie mogę się od myśli gromadzenia wody oderwać

a tak wogóle zaczyna mi się nie chcieć w ogrodzie pracować - czuję już sierpień i konieczność leżakowania

mira 23:26, 25 lip 2017

kasiek napisał(a)
Mirus oglądam i podziwiam - ja też zakochałam się w Twoim ogrodzie jak go zobaczyłam, masz niesamowite wyczucie i tatent Bardzo żałuje że akurat zbiegły mi się imprezy ale nie odpuszczę Twojego ogrodu i jescze Cie nawiedzę Relacja Kasi fantastyczna, masz pieknie Kobieto i niesamowicie klimatycznie - tak jak lubimy
, ach

Ach, ach dziękuję

czekam na nawiedzenie

dzisiaj zrobiłam obchód i stwierdziłam że z mojego pucu przed spotkaniem wiele nie zostało i trzeba by znów podziałać i dokończyć wkopywanie doniczek które wcale się nie kończą ....no i dobrze

mira 23:28, 25 lip 2017

ogrodula napisał(a)
Super się rozrosły rojniki co robisz z donicą zimą dołujesz?

Nic nie robię, po prostu zostają tam gdzie stoją i sobie są już kilka lat - sama się im dziwię