Też tak mam z sezonem - okres lata musi być wypoczynkiem i radowaniem się z tego co się zdziałało - nie mam więc problemu z lenistwem ogrodowym
we wrześniu tez czuję moc haha zwłaszcza jak się chłodniej robi i to powietrze jesienne tak lubię
jeśli chodzi o zmiany to jest to zrozumiałe - masz młody ogród a ja mam już co najmniej dojrzały i warto by się ustatkować
Haniu dalie musowo sadzić gdzieś gdzie wiesz że jest tam mniej ślimaków i musowo sprawdzać codziennie - no albo podpędzić w domu i później wysadzać
moje róże łapią co chcą bo nie pryskam, w tym roku i tak było kiepsko wiec niech zostanie która chce - ale, ale mają wielką wolę życia - te które opłakałam i z żalu nie wyrwałam zakwitły i od korzenia odbiły - no i to cieszy
kleome to dziwne - nie wiem może woda a może słaba sadzonka?
ja w warzywniku miałam sporo porażek ale zbieram doświadczenie bo to mój drugi sezon
jakie cukinie sadziłaś ? u mnie zielone prawie wcale a zółte ja głupie
Cukinię siałam zieloną. Kleome lubi sucho? Zeszły sezon był suchy, ten mokry.
Z czterech sadzonek od Ciebie zakwitła jedna, biała.
Pysznogłówkę dzieliłam jesienią. Miałam piękne dorodne egzemplarze. Dorastały mi do 1 m wysokości. Po dzieleniu nie mogą się pozbierać. W zeszłym roku miały 30 cm, w tym trochę zgęstniały i wyrosły na 50-60 cm.
Właśnie nie wiem co z zieloną cukinią - słyszałam już że tez ktoś miał zieloną i nie było - ciekawe o co chodzi.
Ha ha ha kleome masz maje sadzonki - nie wiem co lubi ale ja też w ub roku miałam lepsze - nie wiem czy woli sucho czy mokro chyba odpowiednio
hmm to teraz nie wiem co z pysznogłówką - podzielić ją trzeba by nie zatraciła się ale nie chciałbym żeby się skarliła - hmm może lepiej wiosną - ktoś wie?