Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 12:28, 22 mar 2018

Żeby uzupełnić obraz pogody kwietnia i maja 2017 w Polsce południowo-zachodniej: u mnie nie było anomalii. Weszłam do warzywnika jak zawsze w kwietniu.

Pozdrawiam, ja także na etapie Pepy i Maszy oczywiście. Ale Reksio oraz Bolek i Lolek też mogą być. I Krecik ciągle się podoba.

Rench 20:22, 22 mar 2018

Wiedziałaś Miro,że Maciejka to też lewkonia ?
Ja dopiero wyczytałam dzisiaj podczas buszowanie na ebayu

Wysiałam Rodochiton,taki piękny pokazałaś na zdjęciach z wyprawy. Wyczytałam,że próbowałaś uprawiać,może jakieś wskazówki mi dasz.
mira 22:13, 22 mar 2018

Katkak napisał(a)
Mireczko u mnie taka sama ilość śniegu. Wyszłam ptaki nakarmić i śnieg do butów mi się nasypał .

No trudno już się pogodziłam, że przedwiośnie połączyło się z dodatkową zimą - zaczyna topnieć

mira 22:35, 22 mar 2018

Basilikum napisał(a)

fajne to jest ja uwielbiam dzieciom bajki opowiadac
dzis znalazlam o wrozce, ktora zaczarowala drzewo tak, z roslo i roslo i wyroslo az do nieba i pilo tyle wody, ze rosliny pod nim umieraly i zaslanialo innym roslinom swoimi konarami slonce. Bedzie na po swietach, bo jutro bedzie wjazd do Jerozolimy i w niedziele tez - na szkolce niedzielnej.

oj fajne, miałam przygotowaną książeczkę do czytania z propozycją zrobienia tego do cam było i posadzenie drzewa itd oczywiście w przyszłości - no ale to nie takie proste. Okazało się ze czasu nie mamy dużo a ja miałam jeszcze w planie sadzenie cebulek i sianie rzeżuchy no i to wybraliśmy - dzieci były zachwycone a ja zadowolona bo większość stwierdziła że lubi zieloną cebulkę do chlebka i rzeżuchę też. Przy okazji wysłuchałam kto ma jaki ogródek albo balkon - budujące było.

mira 22:37, 22 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Mira, zgłaszam wniosek o bajkę ogrodową - o roślinkach, kwiatuchach, o elfach, wróżkach etc.

wiem, wiem, zalegam, wena mi się oddaliła z tej złości na tą zimę

pamiętam

mira 22:38, 22 mar 2018

zbigniew_gazda napisał(a)
Widziałem Twoją zimę i cudne kwiaty z ubiegłego roku. Zima a kysz! Chcemy już wiosny.

no a kysz a kysz

dzisiaj się ucieszyłam jak zobaczyłam co spod śniegu wyłazi

mira 22:54, 22 mar 2018

Urszulla napisał(a)

Fotka u mnie na str. 935 bo nie mam teraz dostępu do komp. Ze zdjęciami. Mój liliowiec w zeszłym Sezonie był dwuletni bo kupowałam sadzonkę sezon wcześniej kwitnącą.
właściwie to tych białych odmian jest dosłownie kilka.

Chyba całkiem białych nie ma, mi to nie przeszkadza bo te seledynowe wolę a najbardziej jednak te zwykłe rude.
Generalnie nie wyobrażam sobie ogrodu bez liliowców.
mira 22:55, 22 mar 2018

kasja83 napisał(a)

Baaa-ja nawet przypominam sobie, że maj był koszmarny-caluteńki chłodny i deszczowy!

muszę zajrzeć do notatek

w tym roku zapisałam - marzec - pomieszne z poplątaniem, bez przedwiośnia
anpi 23:05, 22 mar 2018

Basilikum napisał(a)

fajne to jest ja uwielbiam dzieciom bajki opowiadac
dzis znalazlam o wrozce, ktora zaczarowala drzewo tak, z roslo i roslo i wyroslo az do nieba i pilo tyle wody, ze rosliny pod nim umieraly i zaslanialo innym roslinom swoimi konarami slonce. Bedzie na po swietach, bo jutro bedzie wjazd do Jerozolimy i w niedziele tez - na szkolce niedzielnej.

A! czyli to wina wróżek ,te moje świerki (którym to się dziewczyny dziwią) - takie wielkie są.
mira 23:08, 22 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)
Białego za oknem nie mam, z lubością biel obejrzałam

a ja mam i ze smutkiem zobaczyłam że moje nowe azalie japońskie choć były całe pod śniegiem niestety mogą mieć trudny start albo gorzej

to masz białe, jutro już go ubędzie