Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Iwonka 15:32, 03 cze 2018

mira napisał(a)

moja pracownia

Mireczko witam na twoim wątku Popatrz, tyle lat jesteś na ogrodowisku a ja jeszcze nie byłam u ciebie. Dopiero rok jestem zalogowana, ale od lat zerkam w poszukiwaniu inspiracji i kopniaka do pracy w ogrodzie

Tydzień temu odwiedziły mnie dziewczyny ogrodowiskowe Abiko podpowiedziała mi, że tył mojej drewutni jest idealny na taki kącik jak twój. Znalazłam go już na początku wątku, fantastyczny pomysł Zmieniło się coś od tego czasu? Tyle masz stron, że chyba zimą nadrobię zaległości Pozdrawiam i zmykam do dalszego oglądania
Gabriela 17:23, 03 cze 2018

Nieczęsto teraz zaglądam, ale jak już zaglądałam, to zawsze w powiadomieniach miałam tu dużo do oglądania. No więc tęsknię.
Uruchamiaj laptopa z niemiecką klawiaturą, przecież na niego można zgrać zdjęcia jak na każdym innym i wstawić tutaj.

Gruszka_na_w... 22:36, 03 cze 2018

Ja też tęsknię.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
abiko 09:18, 13 cze 2018

O widzisz, wpadłam zobaczyć czy Iwonka była u Ciebie i była.. Ma taki podobny zakątek a Ty tak fantastycznie masz zaaranżowany swój, że kazałam jej skopiować
No może nie dokładnie, bo zupełnie dwie inne dusze jesteście ale obie cudowne

Wieczornik damski doczytałam od Gosi.. cudownie pachnie, mnie jego kwiaty zachwycają
Pszczelarnia 20:55, 13 cze 2018

Gabriela napisał(a)
Nieczęsto teraz zaglądam, ale jak już zaglądałam, to zawsze w powiadomieniach miałam tu dużo do oglądania. No więc tęsknię.
Uruchamiaj laptopa z niemiecką klawiaturą, przecież na niego można zgrać zdjęcia jak na każdym innym i wstawić tutaj.

kasja83 07:49, 14 cze 2018

Hej Miro. Zaglądam i pozdrawiam. Mało Cię coś ostatnio.
Pszczelarnia 16:10, 14 cze 2018

Bo szykuje Salad Party.
margaretka3 17:27, 14 cze 2018

Taaa a mnie kazała dopiero po 10 lipca przyjechać. Pewnie już wszystko zostanie zjedzone
Gruszka_na_w... 21:04, 14 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
Taaa a mnie kazała dopiero po 10 lipca przyjechać. Pewnie już wszystko zostanie zjedzone

Bo na Ciebie będzie czekała sałatka pomidorowa.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:22, 17 cze 2018

No co tu się na moim wątku dzieje.
Oj łobuzy - mam jak zwykle jarmuż i może być koktajl .
-----------------------------

Kochani - dziękuję za wszystkie wpisy, pytania, telefony i pogaduszki ogrodowe.
Nie da się wymknąć po cichutku . Jak dobrze że jesteście.

Jestem nadal niezorganizowana wirtualnie i mam dyskomfort i nawet zdjęć mi się nie chce robić a te które robię są fatalne.Suche jakieś.

Jest winowajca - susza.

Tak.
Susza i upał.
Albo upał/ mocne słońce/ i susza.

Wiem sporo osób tak ma ale to jest niebywałe żeby zaraz po stopnieniu śniegu początkiem kwietnia nastało suche i upalne lato.
Mój M. mówi że wydaje mu się że lato się kończy. No cóż liście z brzozy suche zalegają na trawniku.

Wiele osób ma przepiękne róże w tym roku. Owszem miały dobry start, potem je podlewałam a jak zakwitły to spalało je słońce takie sierpniowe .