Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:25, 22 maj 2018

Przerwa techniczna.

Nie mam lapka. W zasadzie mam nowy z odzysku jakiś z niemiecką klawiaturą. Ja szybko zrezygnowałam ale i mój M. już też .
Robię zdjęcia ale nie mam gdzie zgrać. Trudno . Przerwa.
Będę Was czasem podglądać.

Dzisiaj miałam cudowny dzień.
Miałam ogrodowego gościa, ziomala z perfekcyjnego ogrodu .
Kurcze 2 dni szykowałam mój przedogródek no część bo część w przebudowie totalnej.
Założyłam , że mój gość już po oglądaniu przedogródka wymięknie od mojego gadania i dostanie oczopląsu i powie że idziemy na kawę i nie będzie analizował moich niedoskonałych jeszcze rabat.
Pomyliłam się.
Już witając się zobaczył nowe schody i w zasadzie to było najciekawsze. Acha i jeszcze taras i studnia.
A rośliny - to za dużo jak na jednego faceta .
A ja głupia porządkowałam ogród hehe za to mam porządeczek na chwilkę bo za tydzień cięcie i wycinanie,

Nie ma to jak sobie pogadać ogrodowo i nie tylko.
Potem pojechaliśmy do ogrodu mojego gościa i tu zrobiłam analizę klonów jak nigdy. Eh ciekawe jak mi zdjęcia wyszły.

Ryśku dzięki za piękny dzień.

Teraz czekam na kolejnych gości.

Spotykajcie się !!! i nie ma co aż tak pucować ogrodu - choć leżenie w wannie z gorącą wodą i szklanką rozpuszczalnej aspiryny nie jest złe a ogród jakoś ogarnięty że aż się chce dalej pracować.

pozdrawiam wszystkich serdecznie
Gosiek33 06:15, 23 maj 2018

Można dokupić polską klawiaturę i wymienić, wymiana trwa 5 minut. Warto
Basilikum 09:49, 23 maj 2018

Miro niemiecka klawiatura nie jest taka zla

z tymi odwiedzinami to jest tak, ze odwiedzajacym calkiem inne rzeczy sie podobaja niz nam. U mnie w ogrodzie bardzo czesto stoja maszyny rolnicze porzucone przez mojego meza. Ja je w fotograficznych kadrach omijam szerokim lukiem i to jest moja bolaczka. No i byl u mnie Kondzio i tak mu sie bardzo te maszyny podobaly, ze taki klimat tworza..... Znalazl tez dwie laweczki, ktore czekaly na porabanie i spalenie, no i musialam je uratowac

Mam nadzieje, ze szybko przeprosicie sie z lapkiem
Urszulla 22:00, 23 maj 2018

Jaka fajne wspomnienia ze spotkania. Od razu lepsze nastawienie do życia. Każdy ma kryzysy na szczęście przemijające
Mala_Mi 21:59, 24 maj 2018

Opis gościa.. pierwsza linijka i wiem kto
Gabriela 22:08, 24 maj 2018

mira napisał(a)

Spotykajcie się !!! i nie ma co aż tak pucować ogrodu - choć leżenie w wannie z gorącą wodą i szklanką rozpuszczalnej aspiryny nie jest złe a ogród jakoś ogarnięty że aż się chce dalej pracować.

Mądrze prawisz. Do leżenia w wannie wolę wino, albo Pimms'a albo chociaż moją herbatę z imbirem, pomarańczą i sokiem z malin
Gabriela 22:08, 24 maj 2018

mira napisał(a)

Mądrze prawisz. Do leżenia w wannie wolę wino, albo Pimms'a albo chociaż moją herbatę z imbirem, pomarańczą i sokiem z malin
Richie 22:31, 24 maj 2018

mira napisał(a)
Przerwa techniczna.

Dzisiaj miałam cudowny dzień.
Miałam ogrodowego gościa, ziomala z perfekcyjnego ogrodu .
Kurcze 2 dni szykowałam mój przedogródek no część bo część w przebudowie totalnej.
Założyłam , że mój gość już po oglądaniu przedogródka wymięknie od mojego gadania i dostanie oczopląsu i powie że idziemy na kawę i nie będzie analizował moich niedoskonałych jeszcze rabat.
Pomyliłam się.
Już witając się zobaczył nowe schody i w zasadzie to było najciekawsze. Acha i jeszcze taras i studnia.
A rośliny - to za dużo jak na jednego faceta .
A ja głupia porządkowałam ogród hehe za to mam porządeczek na chwilkę bo za tydzień cięcie i wycinanie,

Nie ma to jak sobie pogadać ogrodowo i nie tylko.

Mira, bardzo dziękuję za zaproszenie do Twojego "królestwa". Jak zwykle rozmowy branżowe i zwiedzanie ogrodu zdominowały spotkanie przy dobrej kawie My faceci tak już mamy, że interesujemy się wieloma sprawami i mamy trochę inne priorytety, stąd moje pierwsze zainteresowanie inwestycjami budowlanymi bo sam niedawno je robiłem. Piszesz że dwa dni porządkowałaś ogród to zdecydowanie za mało Zawsze masz zadbany i elegancki ogród a nowe byliny urocze. Ogród warzywny zachwyca, jest dobrze zaprojektowany a ilością warzyw wykarmisz chyba całą dzielnicę
Jak zwykle u Ciebie było miło i sympatycznie. Do następnego spotkania

pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 12:13, 29 maj 2018

Ja w rozmarynie najczęściej leżę.

Jeszcze pielenia nie ogarnęłam a już cięcie?
Nic to, zawsze jakaś odmiana działań ogrodowych.

Fajne są spotkania i warto się spotykać i się przygotowywać, bo wszystko razem tworzy oprawę.

paniprzyroda 15:18, 01 cze 2018

Brakuje Cię tutaj, ale trudno, siła wyższa. Zostawiam