Stroczyki piękne.
A z przedpłociem rób co chcesz... ja jestem kobieta praktyczna i moje rady są bardziej praktyczne.. niż estetyczne. No i ja wolę ogród ładny mieć dla siebie a nie dla burków za płotem.
Wolałabym zrobić najpierw ogród w środku, a nie gospodarować rowy.
Rabata z hortkami i rozplenicą ... rozplenica rośnie wielka na boki, wiec duże odległości pomiędzy hortkami a rozplenicą.. wiec puki nie urośnie... dużo placu do pielenia...
I jak ja Ci mam doradzać. jak ja najpierw patrzę na stronę praktyczną???
Albo jeszcze inaczej.. patrzę ile jestem w stanie zrobić, aby się nie urobić i nie obrzydzić sobie ogrodu pracą w nim.. Nie mogę być niewolnikiem ogrodu.. a ja i tak mam dobrze, bo nie jestem aż taką pedantką jak Ty.
Weź pod uwagę, że możesz pójść do pracy i wtedy będziesz mieć o 8 godzin dziennie mniej na ogród, dom i rodzinę.. dasz radę????? Chyba, że nie planujesz tego.. ale na razie dzieci są małe wiec jesteś w domu niezastąpiona... ale jak już pójdą sobie...
Masz tak wielki ogród i tak dużo jeszcze do zagospodarowania, że ja bym zrobiła inaczej.. ale ja to ja..
Drzewa w zadbanym trawniku wyglądają bardzo dostojnie.. jak już Ci braknie roboty i miejsca w ogrodzie.. to wtedy można i przedpłocie robić.. tak jak dziewczyny na 8 arowych działkach, gdzie stoi dom, garaż.. miejsca im brakuje, a ty masz 8 razy tyle do zagospodarowania co przeciętny właściciel działki.
Mi się Twoje przedpłocie podoba takie jak jest..
Sorki Agata, ale mam w zwyczaju mówić co myślę ..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.