Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

lojalna_ 20:59, 06 mar 2015

Matko u nas tak było przed wczoraj ..... Ja juz nie chce
agata19762 09:38, 07 mar 2015

leon60 napisał(a)
Od jutra na szczęście ma być coraz cieplej

Ola w nocy było -6 teraz piękne słoneczko
agata19762 09:39, 07 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Matko u nas tak było przed wczoraj ..... Ja juz nie chce

Jola kapryśna ta pogoda, na to nie mamy wpływu

Iwk4 10:49, 07 mar 2015

Agata, co ta zima-wiosna u ciebie wyprawia ? Aż e-Mowi pokazalam. A ja właśnie bratki przed dom kupiłam.
agata19762 18:58, 07 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Agata, co ta zima-wiosna u ciebie wyprawia ? Aż e-Mowi pokazalam. A ja właśnie bratki przed dom kupiłam.

Iwonko witam Cię w moim ogrodzie
pogoda dziwnie zmienna
na szczęście dzisiaj było ładnie, świeciło ładnie słoneczko,
ale w cieniu było chłodno jeszcze ...

mogłam spokojnie wygrabić cały podjazd, bo ogród jednak dość mokry,
ciężko się nawet chodzi
strzygłam też kostrzewy i czesałam trawki fajna robota

od kilku dni codziennie chodzę na kijki
bardzo mnie to wciągło
Bogdzia 19:34, 07 mar 2015

Faktycznie miałas śnieg ale u mnie chyba więcej było.Na oknach za to masz kolorów moc, piękne roślinki.
Mala_Mi 20:09, 07 mar 2015

Stroczyki piękne.

A z przedpłociem rób co chcesz... ja jestem kobieta praktyczna i moje rady są bardziej praktyczne.. niż estetyczne. No i ja wolę ogród ładny mieć dla siebie a nie dla burków za płotem.
Wolałabym zrobić najpierw ogród w środku, a nie gospodarować rowy.
Rabata z hortkami i rozplenicą ... rozplenica rośnie wielka na boki, wiec duże odległości pomiędzy hortkami a rozplenicą.. wiec puki nie urośnie... dużo placu do pielenia...
I jak ja Ci mam doradzać. jak ja najpierw patrzę na stronę praktyczną???
Albo jeszcze inaczej.. patrzę ile jestem w stanie zrobić, aby się nie urobić i nie obrzydzić sobie ogrodu pracą w nim.. Nie mogę być niewolnikiem ogrodu.. a ja i tak mam dobrze, bo nie jestem aż taką pedantką jak Ty.

Weź pod uwagę, że możesz pójść do pracy i wtedy będziesz mieć o 8 godzin dziennie mniej na ogród, dom i rodzinę.. dasz radę????? Chyba, że nie planujesz tego.. ale na razie dzieci są małe wiec jesteś w domu niezastąpiona... ale jak już pójdą sobie...

Masz tak wielki ogród i tak dużo jeszcze do zagospodarowania, że ja bym zrobiła inaczej.. ale ja to ja..

Drzewa w zadbanym trawniku wyglądają bardzo dostojnie.. jak już Ci braknie roboty i miejsca w ogrodzie.. to wtedy można i przedpłocie robić.. tak jak dziewczyny na 8 arowych działkach, gdzie stoi dom, garaż.. miejsca im brakuje, a ty masz 8 razy tyle do zagospodarowania co przeciętny właściciel działki.
Mi się Twoje przedpłocie podoba takie jak jest..

Sorki Agata, ale mam w zwyczaju mówić co myślę ..

agata19762 20:20, 07 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Faktycznie miałas śnieg ale u mnie chyba więcej było.Na oknach za to masz kolorów moc, piękne roślinki.

Bożenko zdecydowanie więcej miałaś tego śniegu
agata19762 20:22, 07 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Stroczyki piękne.

A z przedpłociem rób co chcesz... ja jestem kobieta praktyczna i moje rady są bardziej praktyczne.. niż estetyczne. No i ja wolę ogród ładny mieć dla siebie a nie dla burków za płotem.
Wolałabym zrobić najpierw ogród w środku, a nie gospodarować rowy.
Rabata z hortkami i rozplenicą ... rozplenica rośnie wielka na boki, wiec duże odległości pomiędzy hortkami a rozplenicą.. wiec puki nie urośnie... dużo placu do pielenia...
I jak ja Ci mam doradzać. jak ja najpierw patrzę na stronę praktyczną???
Albo jeszcze inaczej.. patrzę ile jestem w stanie zrobić, aby się nie urobić i nie obrzydzić sobie ogrodu pracą w nim.. Nie mogę być niewolnikiem ogrodu.. a ja i tak mam dobrze, bo nie jestem aż taką pedantką jak Ty.

Weź pod uwagę, że możesz pójść do pracy i wtedy będziesz mieć o 8 godzin dziennie mniej na ogród, dom i rodzinę.. dasz radę????? Chyba, że nie planujesz tego.. ale na razie dzieci są małe wiec jesteś w domu niezastąpiona... ale jak już pójdą sobie...

Masz tak wielki ogród i tak dużo jeszcze do zagospodarowania, że ja bym zrobiła inaczej.. ale ja to ja..

Drzewa w zadbanym trawniku wyglądają bardzo dostojnie.. jak już Ci braknie roboty i miejsca w ogrodzie.. to wtedy można i przedpłocie robić.. tak jak dziewczyny na 8 arowych działkach, gdzie stoi dom, garaż.. miejsca im brakuje, a ty masz 8 razy tyle do zagospodarowania co przeciętny właściciel działki.
Mi się Twoje przedpłocie podoba takie jak jest..

Sorki Agata, ale mam w zwyczaju mówić co myślę ..

Ania doskonale się z Tobą zgadzam masz rację,
miałam na myśli zmianę tylko tego odcinka, przy samym wjeździe
bo pod grabami jest straaaaaaaaaasznie sucho

barbara_kraj... 21:19, 07 mar 2015

agata19762 napisał(a)

Ania doskonale się z Tobą zgadzam masz rację,
miałam na myśli zmianę tylko tego odcinka, przy samym wjeździe
bo pod grabami jest straaaaaaaaaasznie sucho

A może do tych berberysów dosadzisz inne ich odmiany? Jest ich cała kolorystyczna gama. Utworzą szpaler nie do przebycia dla wałesających się psów. Większość berberysów znosi nasłonecznienie, są niewymagające, jesienią pięknie się przebarwiają, a zimą stanowić będą kłującą zaporę.
Popatrz tu: http://ogrodeus.pl/berberysy i tu:https://www.szkolka.krzemienica.pl/pl/berberysy__berberis-k,203.html