Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 22:16, 27 mar 2020

Dorotko, na pewno pomoze. U nas padalo cala zime. Ziemia jest mokra.Tylko gorny centymetr obeschl.

Grzegorz- nawet przekwitlych pedow kwiatowych nie chcesz ciac?
Milka 08:28, 29 mar 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Grzegorz- mi w tamtym roku ladnie przezimowala, ze tylko scielam kwiatostany. A w tym roku przez te mokra zime byly brzydkie. Scielam dwa tygodnie temu i juz odbijaja.
Ostatnio bylo bardzo zimno- -8 przez kilka nocy i wiele roslin scielo.

Raj dla oczu, ptaszysko wspaniale uchwyciłaś
No piesio cudo, uwielbiam go.
Jola_M 10:15, 29 mar 2020

Normalnie uwielbiam takie uśmiechnięte i szczęśliwe psiaki
KasiaBawaria 08:52, 30 mar 2020

Tez moge ogladac godzinami bawiace sie psy Szczegolnie teraz, jak poziom treningu Eddiego osiagnal taki poziom, ze moge go bez problemu w czasie zabawy z takiej grupy psow zawolac i przychodzi od razu, bez ociagania Wie, ze i tak zaraz mu pozwole tam wrocic Bardzo sie uspokoil przez ostatnie tygodnie, w domu tylko spi, bardziej sie slucha i wogole aniolek sie zrobil.Takie mialam obawy przed posiadaniem psa (mialam cale zycie, ale ostatnie lata byly tylko koty)- ze wzgledu na energie jaka trzeba wlozyc w jego wychowanie, a teraz jestem szczesliwa, ze sie zdecydowalismy. Eddie odwdziecza sie kazdego dnia, daje nam tyle milosci i radosci, doprowadza nas co chwile do smiechu Ostatnio zaczelismy z nim tropienie poza ogrodem- bo w ogrodu robilismy to od poczatku i w sumie juz sie w nim nudzil-znajdowal rzeczy wszedzie, nawet jak byly ukryte w domu dla dzieci czy na drzewie i to w pare sekund, wiec czas bylo rozszerzyc pole dzialania. Od dwoch tygodni robimy Mantrailing i tropienie rzeczy na ulicach i lakach.I Eddie daje rade pokonac juz 4 zakrety i 3 skrzyzowania(w koncu to 3 rozne mozliwosci, a on wybiera te wlasciwa). Ostatnio szlam na smyczy z futrem krolika, na ktorym byl sztuczny zapach sarny i jeden z sasiadow zapytal, co to za psa mam na smyczy No ale jak wytlumaczylam co robimy z psem to juz tak dziwnie na mnie nie patrzyl Eddie znajduje mnie juz nawet jak pokonalam juz kilometr odleglosci. Jak bedziemy trenowac dalej, to odleglosci beda coraz wieksze. Ale i tak jak na swoj wiek duzo osiagnal.

Uwielbiam tawulki i wiosna i jesienia.

Moze ktos wie, co dolega milorzebowi?

Milka 08:58, 30 mar 2020

Kasia, chyba nic mu nie jest, to są takie porosty, dużo ich mam też na drzewach, dużo w Anglii widziałam, niby jak jest czyste powietrze, to się tworzą. Ale obserwuj, bo na żywo byłabym pewna, co zacz.
KasiaBawaria 09:00, 30 mar 2020

No wlasnie nie wiem, czy to pooczatek porostow czy ten niegrozny grzyb, ktory odzywia sie glonami a tu cala kora nimi porosnieta.
Milka 09:05, 30 mar 2020

Porosty ciut inny kolor mają, u mnie najwięcej na pniu klona Flamingo, na miłorzębach na razie nie widziałam.
Sfocę moje i zostawię ci do porównania.
KasiaBawaria 09:09, 30 mar 2020

Bylabym wdzieczna. Zastanawiam sie czy to nie grzyb Athelia epiphylla,.
Milka 09:12, 30 mar 2020

Jak się zbiorę, obfocę. Zaraz wygooglam ten grzyb, ale raczej nie. Wiesz, miałaś dużo wilgoci, to służy i porostom i grzybom.
KasiaBawaria 09:32, 30 mar 2020

No lalo cala zime