Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Milka 05:39, 13 maj 2020

popcorn napisał(a)
Mieczyki czasem przezimują jak nie ma zimy i nie jest zbyt wilgotno. Cudny nochal, rozbrajają mnie takie zdjęcia.
Też się rozczarowałam ostatnio widzać wielkość sadzonek które zamówiłam... nawet nie były w doniczkach, po prostu wyjęte świeże szczepki z ledwie jakimś zawiązkiem korzeni i tyle heh...

pozdrawiam!!!

Dlatego ja już w necie nie kupuję. U mnie mieczyki nie wykopane i też wyłażą, tak zima- nie zima była.
Milka 05:42, 13 maj 2020

A nie zmarzł Edi, bo zimnica. Jak czytam, bardzo się u ciebie ochłodziło, oby bez strat. dalie bardzo dorodne
KasiaBawaria 06:55, 13 maj 2020

Milka napisał(a)
A nie zmarzł Edi, bo zimnica. Jak czytam, bardzo się u ciebie ochłodziło, oby bez strat. dalie bardzo dorodne

W niedziele mielismy 22 stopnie a w poniedzialek juz tylko 4 stopnie a w nocy przymrozek.Eddi wlazi do wody nawet zima. Tzn. od kilku stopni mu pozwalamy,a zima chce ale pozwolenia nie ma

Jak szlam dzis z Eddiem po lakach, to wszystko pokryte szronem bylo ehh. Teraz patrze ze w sobote tez ma byc jeszcze zimno.

W necie bylam tylko raz rozczarowana. Mamy tutaj wiele szkolek, ktore tez wysylaja. I tylko jedna szkolka nie zawsze ma fajne sadzonki.Praktycznie tylko w necie kupuje, bo odmiany ktore chce, przewaznie nie sa do kupienia stacjonarnie. Np.smialki- sa tylko podstawowe odmiany, wysiewajace sie a ja chcialam te sterylna. I nawet w naszej duzej szkolke, nie do dostania.
Milka 06:57, 13 maj 2020

Ten czas zwą zimnymi ogrodnikami i cholewcia, co rok się to sprawdza.
Futrzak, to może mu nie zimno
KasiaBawaria 06:59, 13 maj 2020

Dorota123 napisał(a)
Moje dzwonki nie rozłażą się, bo są ograniczone z jednej strony lamówką z bukszpana, a z drugiej płytami kamiennymi.

I nie wrastaja ci w bukszpany?
KasiaBawaria 07:01, 13 maj 2020

Milka napisał(a)
Ten czas zwą zimnymi ogrodnikami i cholewcia, co rok się to sprawdza.
Futrzak, to może mu nie zimno

On jak sie trzesie, to tylko ze strachu wczoraj wymieniali mi rolety i okna w salonie. I ten dzwiek rolet tak go przestraszyl, ze trzasl sie jak osika i pakowal sie znow na moje kolana.
Milka 07:13, 13 maj 2020

Jakbym mojego Leosia widziała, tak chojrak, a ja wielka ciężarówka jedzie, spyla ze strachu
KasiaBawaria 07:13, 13 maj 2020

A to powod kapieli

KasiaBawaria 07:16, 13 maj 2020

Milka napisał(a)
Jakbym mojego Leosia widziała, tak chojrak, a ja wielka ciężarówka jedzie, spyla ze strachu

Kiedys moja babcia miala pinczerka. Jak widzial duzego psa, to lecial do niego z krzykiem, a jak pies na niego spojrzal to z piskiem biegl spowrotem do pani
Milka 07:43, 13 maj 2020

Ha ha...no ale się utytłał, rozumiem potrzebę kąpieli.