Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 07:15, 12 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Ja mam też nowe mieczyki. Pierwszy raz zimowały u mnie w gruncie.

Bo ta zima to nie zima byla. U mnie jaskry przezimowaly. Zostawiasz je w tym roku w gruncie na zime?
popcorn 07:29, 12 maj 2020

Mieczyki czasem przezimują jak nie ma zimy i nie jest zbyt wilgotno. Cudny nochal, rozbrajają mnie takie zdjęcia.
Też się rozczarowałam ostatnio widzać wielkość sadzonek które zamówiłam... nawet nie były w doniczkach, po prostu wyjęte świeże szczepki z ledwie jakimś zawiązkiem korzeni i tyle heh...

pozdrawiam!!!
Kasya 07:30, 12 maj 2020

Czytam ze u ciebie bardzo zimno
Takie temp to juz zdecydowanie nie fajnie...
Malgosik 08:13, 12 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Bo ta zima to nie zima byla. U mnie jaskry przezimowaly. Zostawiasz je w tym roku w gruncie na zime?

Zobaczę ile roślin będę miała do przechowania. Niewiele mam miejsca. Mieczyki rosną po zacisznej i nagrzanej stronie domu. A jaskry mnie denerwują. Co przyniosę ze sklepu, to po wykwitnięciu więcej kwiatów nie dają i żołkną im liście. Może za zimno im jeszcze...
KasiaBawaria 08:24, 12 maj 2020

popcorn napisał(a)
Mieczyki czasem przezimują jak nie ma zimy i nie jest zbyt wilgotno. Cudny nochal, rozbrajają mnie takie zdjęcia.
Też się rozczarowałam ostatnio widzać wielkość sadzonek które zamówiłam... nawet nie były w doniczkach, po prostu wyjęte świeże szczepki z ledwie jakimś zawiązkiem korzeni i tyle heh...

pozdrawiam!!!

To juz przesada. Jak mozna takie rosliny wogole sprzedawac?
KasiaBawaria 08:26, 12 maj 2020

Malgosik napisał(a)

Zobaczę ile roślin będę miała do przechowania. Niewiele mam miejsca. Mieczyki rosną po zacisznej i nagrzanej stronie domu. A jaskry mnie denerwują. Co przyniosę ze sklepu, to po wykwitnięciu więcej kwiatów nie dają i żołkną im liście. Może za zimno im jeszcze...

U mnie jaskry juz druga zime przezimowaly Zimy u mnie mokre wiec mieczyki raczej zimowac nie beda ale zostawie moze kilka i sprobuje.Mamy zawsze duzo sniegu i to zawsze dodatkowa izolacja.
KasiaBawaria 08:27, 12 maj 2020

Kasya napisał(a)
Czytam ze u ciebie bardzo zimno
Takie temp to juz zdecydowanie nie fajnie...

Nadal wszystko zamrozone. Wszystko pewnie sciete Jeszcze wczoraj padal caly dzien deszcz i okrywalam niektore rosliny w deszczu. nie wiem, czy woda pomoze i moze straty nie beda az tak wielkie...
Malgosik 08:30, 12 maj 2020

KasiaBawaria napisał(a)

U mnie jaskry juz druga zime przezimowaly Zimy u mnie mokre wiec mieczyki raczej zimowac nie beda ale zostawie moze kilka i sprobuje.Mamy zawsze duzo sniegu i to zawsze dodatkowa izolacja.

Moje wylądowały w nogach świerka na górce. Raczej tu sucho. Jaki masz Kolor mieczyków? Ja ciemny fiolet.
Woda może pomóc na przymrozek.
Jaskra wsadzę do gruntu. Zobaczymy.
KasiaBawaria 08:32, 12 maj 2020

Biale, ciemnofioletowe i roz w nogach swierka powinny miec idealnie brak mi takiego miejsca.
Dorota123 18:05, 12 maj 2020

Moje dzwonki nie rozłażą się, bo są ograniczone z jednej strony lamówką z bukszpana, a z drugiej płytami kamiennymi.