Pszczelarnia
10:52, 03 kwi 2012

Za szybkie działanie podczas wykonywania prac ogrodowych, a co za tym idzie za mało staranności w doborze podłoża (poprawione), ukształtowaniu linii rabat (to najtrudniejsze poprawki, bo mnóstwo przesadzania i kopania, i zasypywania, i strat roślinnych), gatunków, które będą miały się dobrze (przez tyle lat już zaobserwowałam i nie dam się skusić na pierisy, golterie, laurowiśnie, jałowce), kupowanie pod wpływem impulsu ale to jeszcze nic tylko, że za mało roślin tego gatunku (od zeszłego roku się wyleczyłam i kupuję: sprawdzone i od razu dużo). Bo ja działam szybciej niż myślę
.
Błędów (to są błędy w mojej ocenie), których nigdy nie popełniłam:
szmata pod roślinami, żwirek w wietrznym ogrodzie, ściółkowania rabat bylinowych korą, sztuczne zamienniki naturalnych materiałów (coś co ma zastępować kamień, drewno, metal), nadużywanie chemii w ogrodzie.
Miałam okres sadzenia plackami to tu, to tam (tu krzaczek w trawniku, tam kwiatek a dalej drzewko) ale szybko się zorientowałam, że nie tędy droga. Oraz nie doceniłam zalet ładnego trawnika w ogrodzie. Ale to praca na całe życie.

Błędów (to są błędy w mojej ocenie), których nigdy nie popełniłam:
szmata pod roślinami, żwirek w wietrznym ogrodzie, ściółkowania rabat bylinowych korą, sztuczne zamienniki naturalnych materiałów (coś co ma zastępować kamień, drewno, metal), nadużywanie chemii w ogrodzie.
Miałam okres sadzenia plackami to tu, to tam (tu krzaczek w trawniku, tam kwiatek a dalej drzewko) ale szybko się zorientowałam, że nie tędy droga. Oraz nie doceniłam zalet ładnego trawnika w ogrodzie. Ale to praca na całe życie.