Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

jula81 20:47, 29 cze 2014

Sebku,zaglądam i do ćiebie z tym pytaniem bo nie wiem co robić...
dziś przywiozłam dużo ściętego berberysu Admiration - takiej wielkości jak szczepki bukszanu- młode nie za miękkie ale też nie zdrewniałe. Jak mam je doprowadzić do rozmnożenia? Czy tak jak bukszpany?

Narazie włożyłam je do wody i czekają bo jutro się nimi zajmę.
KasiaWB 21:07, 29 cze 2014

Sebek - gratulacje z okazji zdanej matury

Ale z okazji umiejętności ogrodniczych również piękne strzyżenie
Mathildis 21:08, 29 cze 2014

Zdania matury gratuluję, piękne cięcie bukszpanów podziwiam i wszelakimi kompozycjami rabatowymi się zachwycam
Sebek 22:03, 29 cze 2014

Gosiu - Ty wiesz jak mnie pocieszyć

Jula - nie rozmnażałem berberysów - ale wydaje mi się, że tak samo - do ukorzeniacza, utnij końcówkę i do ziemi - najwyżej wygooglaj, bo na forum pamiętam, że się wysiewały, ale rozmnażania z patyczków nie pamiętam...

Kasiu - dziękuję za te cudne róże - wszyscy na forum teraz na nie chorują, a ja się wstrzymuję...Jeszcze

Aniu - dziękuję - kompozycje na rabatach znów się zmienią - oby na lepsze
Sebek 22:03, 29 cze 2014

Gosiu - Ty wiesz jak mnie pocieszyć

Jula - nie rozmnażałem berberysów - ale wydaje mi się, że tak samo - do ukorzeniacza, utnij końcówkę i do ziemi - najwyżej wygooglaj, bo na forum pamiętam, że się wysiewały, ale rozmnażania z patyczków nie pamiętam...

Kasiu - dziękuję za te cudne róże - wszyscy na forum teraz na nie chorują, a ja się wstrzymuję...Jeszcze

Aniu - dziękuję - kompozycje na rabatach znów się zmienią - oby na lepsze
Ozz 22:12, 29 cze 2014

He, he, ja ,,swojego" fryzjera mam 400 km od domu, ale trzymam się go jak nikogo
Gabriela 22:21, 29 cze 2014

Ogród - feeria barw, pięknie. Podziwiam ostre cięcie. Nożyce manualne czy elektryczne? Będę musiała jeszcze dużo ćwiczyć żeby zostać fryzjerką ogródkową.
Pisząc że masz większe szanse, bo co trzeci nie zdał matury, nie jesteś złośliwy, tylko pragmatyczny. Gratulacje.
Sebek 22:35, 29 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Ogród - feeria barw, pięknie. Podziwiam ostre cięcie. Nożyce manualne czy elektryczne? Będę musiała jeszcze dużo ćwiczyć żeby zostać fryzjerką ogródkową.
Pisząc że masz większe szanse, bo co trzeci nie zdał matury, nie jesteś złośliwy, tylko pragmatyczny. Gratulacje.

Manualne tylko i wyłącznie Elektrycznych nie posiadam, a bukszpanów i tak się nimi nie da ciąć, bo szarpią liście. Pozdrawiam
Gabriela 22:40, 29 cze 2014

Hm, właśnie pocięłam bukszpany i małe okrągłe tujki elektrycznymi i nie poszarpałam liści, może to kwestia ostrego noża?
Sebek 23:23, 29 cze 2014

Być może - na tujach i innych krzaczkach nic nie widać, ale niektóre ogrodniczki narzekały, że po cięciu takimi nożycami bukszpany były poszarpane... Ile osób tyle opinii