Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:14, 31 maj 2015

Podzieliłem szałwie Caradonna i nieopatrznie wsadziłem między przywrotniki - no i je zagłuszyły... Muszę je wydobyć spomiędzy nich, bo tylko jedna sadzonka pokazała pąki...

Sebek 17:17, 31 maj 2015

Serduszki zagłuszyły kilka host, więc też je w większości wyciąłem - muszę je stamtąd przesadzić... Tylko gdzie?

Sebek 17:24, 31 maj 2015

Bleeee

Werbena zakwita

Pogoda wczoraj platala mi figle i co chwilę przychodziły ulewy, ale zdążyłem oprócz dokończenia frontu nawieźć niemal cały ogród, wyplewić rabaty, zrobić kanciki - dziś za to sypnąłem ślimakom cukierki, a rośliny potraktowałem środkiem na grzyba, bo nawet hortensje mają poskręcane liście...

A teraz wracam do nauki...
mateuszmichn 17:53, 31 maj 2015

Spora kolekcja tych turzyc. Jeśli chodzi o bylinowa to jest super ale czosnku i tak najlepsze. No i super masz tą fontannę, a co do ślimaka to nie ma się czego brzydzić
18:00, 31 maj 2015
jakbyś nie napisał o kostce nikt by nie zauważył a tak wywołałeś wilka z lasu i zamiast roslinki ogladac to odmiezam ile milimetów przesuniecia jest

i poczekaj niech nornica ci podnia przejdzie to zobaczych fale dunaju w górach i dolinach
mateuszmichn 18:07, 31 maj 2015

eee_taam napisał(a)
jakbyś nie napisał o kostce nikt by nie zauważył a tak wywołałeś wilka z lasu i zamiast roslinki ogladac to odmiezam ile milimetów przesuniecia jest

i poczekaj niech nornica ci podnia przejdzie to zobaczych fale dunaju w górach i dolinach

Trochę będę bronił Sebka i powiem tak, myślę że to taka wizja artystyczny nie ma co panikować z tą nornica
18:51, 31 maj 2015
mateuszmichn napisał(a)

Trochę będę bronił Sebka i powiem tak, myślę że to taka wizja artystyczny nie ma co panikować z tą nornica

nie panikować ...całe stada u mnie grasują ...weż sobie kilka...nawet za transport pokryje
trutkę całą w ogrodniczym wykupiłam

kostka to pikuś poprawi się ale ile roślin mi już nornica zniszczyła i padły... teraz reanimuje 4letnią magnolię ale sama roślinka mądra jest i zatrzymała proces wypuszczania listków po kwitnieniu a zabrała się za regenerację swojego sytemu korzeniowego tak wiec nadzieja jest!
Pola 18:53, 31 maj 2015

Sebek cudny masz ogród...fotki też piękne robisz, lubię tu zaglądać....pozdrawiam niedzielnie....
mateuszmichn 18:58, 31 maj 2015

eee_taam napisał(a)

nie panikować ...całe stada u mnie grasują ...weż sobie kilka...nawet za transport pokryje
trutkę całą w ogrodniczym wykupiłam

kostka to pikuś poprawi się ale ile roślin mi już nornica zniszczyła i padły... teraz reanimuje 4letnią magnolię ale sama roślinka mądra jest i zatrzymała proces wypuszczania listków po kwitnieniu a zabrała się za regenerację swojego sytemu korzeniowego tak wiec nadzieja jest!

Całe szczęście nie mam tego problemu. Za przesyłkę dziękuję
ewa004 19:37, 31 maj 2015

Sebek napisał(a)

Cudowne ...

Sebus pracusiu ,ogród żyleta ,bardzo mi się podoba