Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

monteverde 01:19, 14 cze 2012

Ana napisał(a)

Sebek ja nie wierzę w to, że pójdziesz na jakies studia z bankowości czy jakies inne pierduły! Chłopie, masz pasję, kochasz rośliny, lubisz zmiany..... nad czym tu sie zastanawiać? Poza tym masz przewagę nad nie jednym studentem - bo, który z nich był na CHFS? Który z nich ma za "matkę" Danusię??? Hę?
Nie zastanawiaj sie tylko na STUDIA KWIATKOWE MARSZ! Ciotka Goska Ci to mówi

Amen!!!

Sebciu kochany nie popełniaj błędów nieco starszych kolegów i koleżanek (moich na ten przykład) i wybierz kierunek, ktory da ci satysfakcję -jak będziesz lubił to co robisz to będziesz w tym dobry, a jak będziesz dobry to będą pieniądze stały za tym Czego chcieć więcej

"Rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować"

Oglądasz program angielski" Miejski ogrodnik"? tam występuje fantastyczny zapaleniec Twojego pokroju, ja też bym Ciebie widziała w takiej roli on projektuje ogrody z wielką pasją
Madzenka 06:27, 14 cze 2012

Ale zdjęcia z CHFS !!! Rewelacja.
Nie przekombinuj ze studiami. Idź na architekturę krajobrazu, potem jeszcze MBA i będziesz mega wykształcony
Zanim skończysz studia to ogrodowisko narzuci taki standard w kraju, że każdy będzie chciał mieć piękny projekt ogrodu
Lena 06:55, 14 cze 2012

Sebek,jestem oczarowana zdjęciami!!! Mieć choć namiastkę takich ogrodów...
Spodobała mi się "leżakowa huśtawka" ,,,już się widzę na niej
mira 07:21, 14 cze 2012

Sebek napisał(a)
Ehhhh, no mooooże Tylko z architekturą jest tak, że jest to zawód pokoleniowy, a wybić się strasznie trudno. W moich okolicach niestety nie widać, aby firma robiła komuś ogród, nikt nie ma tyle pieniędzy...A w Krakowie na pewno na pęczki jest różnych architektów, sam nie wiem... Bo studiowanie tego kierunku byłoby na pewno przyjemnością, ale potem co? Szczerze to myślałem, żeby iść w dwa zawody - właśnie do jakiegoś biura czy banku, a po pracy zajmować się projektami i wszystkim co po drodze... Ale mam jeszcze trochę czasu - przynajmniej tak mi się zdaje...

Sebek piękne zdjęcia już pokazałeś - będzie fajnie stale je oglądać

a to co wyżej napisałeś jest tak rozsądne, że aż wierzyć mi się nie chce że tak myśli się przed 18-tką
jak się ma takie trzeźwe myślenie - to jest to już dobre rokowanie...choć odrobina fantazji .....

pozdrawiam
mira 07:26, 14 cze 2012

z rozpędu 2 x poszło
Gardenarium 07:41, 14 cze 2012

Czytam, a tu takie dylematy Sebek ma To trud wyboru, każdy z nas to przechodził, ja wybrałam zgodnie z moim sercem i nie żałuję

Instagram Ogrodowiska
Ana 08:14, 14 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Czytam, a tu takie dylematy Sebek ma To trud wyboru, każdy z nas to przechodził, ja wybrałam zgodnie z moim sercem i nie żałuję

ja posłuchałam głosu rozsądku i żałuję...teraz po "paru" latach pewnych rzeczy już nie nadrobię, nie pójdę na dzienne studia...

Sebku, serce!!!
Juzia 08:59, 14 cze 2012

Jak Cię naprawdę nie jara ta bankowość, to se odpuść...
Ja się męczyłam na studiach, bo też poszłam tam gdzie niby była przyszłość....i pupa
Serce Sebku!!!

Sebek 09:11, 14 cze 2012

Cóż zrobić - na razie wysyłam wam to...
Domyślicie się o co chodzi
arcobaleno 09:36, 14 cze 2012

Hmmm....poczekam na bardziej światłe dziś umysły bo ja jeszcze się nie obudziłam

Seba - moim zdaniem to droga dla Ciebie - ogrodowa - kochasz to, pracy się nie boisz, jesteś młody, zdolny, pełen zapału - idź w tym kierunku!
To, że w Twoich okolicach zamawianie ogrodów czy projektów nie jest popularne to chyba tylko dobrze dla Ciebie - możesz to zmienić Na początku pokaż ludziom jak może wyglądać ogród a sami zechcą mieć takie cuda u siebie - i może niekoniecznie od razy kompleksowe projektowanie całosci, ale pomoc w planowaniu. jakieś ogrodnicze porady, projekty rabat itp Trzymam kciuki za Ciebie !