Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

waska 14:00, 02 maj 2012

trawnik marzenie...
u mnie chyba cud by musiał się wydarzyć
popcorn 14:04, 02 maj 2012

Nawozic nawoze, kosic kosze, ale nie podlewam:/ Trzeba bylo automatyczny system zalozyc. 2 lata temu podlewalam, a po 2 tygodniach urlopu i tak go wypalilo wiec dalam sobie spokoj. W lecie jest suchawy, za to nie rosnie i kosic nie trzeba

Zazdroszcze
pozdrawiam!
zuzanka 14:04, 02 maj 2012

anna_studio napisał(a)

To już widzieliście...

nie będę ukrywać zazdrości

Aniu - cudooooooooooooo !!!!!
GabiK 14:28, 02 maj 2012

Aniu, piękne zdjęcia. Ale stron przybyło przez tydzień mojej nieobecności.
ana_art 22:13, 02 maj 2012

Aniu czy bacoba ma kwiatki tylko w kolorze białym? byłam dzisiaj w ogroniczym i mieli bacobę z blado-różowymi kwiatami
Sebek 22:28, 02 maj 2012

ana_art napisał(a)
Aniu czy bacoba ma kwiatki tylko w kolorze białym? byłam dzisiaj w ogroniczym i mieli bacobę z blado-różowymi kwiatami

Są takie bakopy - nawet są fioletowe
KasiaWB 23:02, 02 maj 2012

Aniu, piękne zdjęcia swojego pięknego ogrodu pokazujesz co odsłona to coś pięknego i zachwycającego wspaniale koniecznie musisz utworzyć wizytówkę ogrodu
anna_studio 14:08, 03 maj 2012

Martek, Agacia, cyprysiki u mnie rosną na stanowiskach słonecznych, by nie powiedzieć...patelni.Prócz mojej wielkiej sympati..., nie dostają nic więcej..., nie wiedziałam, że one wymagają jakieś szczególnej troski.Nie okrywam ich zimą.Największy okaz z rodziny rośnie u mnie jakieś 12 lat, to on zapoczątkował ród cyprysików w moim ogródku, pisałam już, że przywiozłam go z Holandii. Ma zaledwie 50cm wysokości...dla mnie to jest ich ich atut.
Agaciu, nie wiem, czy babcia wiedziała, że to odmiana miniaturowa"
anna_studio 14:26, 03 maj 2012

Zbyszku, u mnie różne części trawnika powtawały etapami, ale jedno je łączyło, były zakładane na jesień.
Ziemia wtedy nagrzana, anomalie pogodowe trafiają się rzadziej...
Kiedy zakładałam w sierpniu trawa zaczynała wschodzić po 3 dniach, we wrześniu, po tygodniu.
W tamtym roku, bratu wysiałam w połowie października (myśląc, wzejdzie to wzejdzie), ale nie podlewali...,wzeszła w grudniu po obfitych opadach.

Anula ma rację..., zapomniałam o jednej rzeczy w przepisie...mój M robi na wiosnę areację.
A dzięki Danusi, teraz wiem kiedy zaczynać...kiedy kwitnie forsycja

Muszę przekazać M Wasze zachwyty( za które dziękuję) nad trawnikiem bo to jego zasługa, ja tylko wybrałam gatunek i siałam...
Agacia 15:55, 03 maj 2012

Babcia nawet nie wiedziała jak to się nazywa, ot, sobie rosło, ale wiesz, myślę, że Babcia przyzwyczajona jest do tego, że 'wszystkie rośliny' rosną 'normalnie', a tu taki cudak, co go 10 lat podlewasz, a on 5cm rośnie

A właśnie, jak z podlewaniem?