Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 17:23, 10 paź 2012

Miałam ,BOŻENKO,ALE POGODA MNIE ODSTRASZYŁA,I WYLĄDOWAŁAM W OGRODZIE.DO 12-TEJ BYŁO ZNOŚNIE,ALE POTEM SIĘ ROZPADAŁO.

Ale prace zaczęte,musiałam dokończyć między kroplami.Wycinałam maliny,łodygi piwonii,i paliłam ognisko. Jeszcze na jedną taką samą hałdę nazbiera się badziewia następnym razem.
No i po malinach już posprzątałam,teraz jeszcze na piwoniowej rabacie zrobić glanc,i połowę prac na jesienne zakończenie będzie z głowy.
Właśnie wróciłam,piję kawusię i przymierzam się do poleżenia.....
Zdjęć nie ma.

Bożenko,na jutro zapowiadają niezłą pogodę bez deszczu, może jutro będą grzybki? Zobaczymy rano.
Dziękuję za odwiedziny
Martek 17:26, 10 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Tak ,Marto,Wysoko mieszkam,i czuje się jak w bocianim gnieździe. A najgorsze są jesienne słoty, na balkon nosa wystawić nie można ,i stopy bez kaloszy.l Wiatr, i woda....brrrr.Dlatego mnie tak ciągnie i tu, i tam, byle nie w 4 ścianach.
Pozdrawiam.

Dobrze,że ciągnie inaczej deprecha i tycie
Ściskam mocno
eliza3 18:02, 10 paź 2012

Witam Haniu, widzę, że dzień miałaś pracowity. Mnie też czeka trochę prac ogrodowych, ale zawsze coś wypadnie i ogródek czeka... żeby się tylko nie obraził.. Pozdrawiam cieplutko, bo chłodno.
Bogdzia 20:06, 10 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Miałam ,BOŻENKO,ALE POGODA MNIE ODSTRASZYŁA,I WYLĄDOWAŁAM W OGRODZIE.DO 12-TEJ BYŁO ZNOŚNIE,ALE POTEM SIĘ ROZPADAŁO.

Ale prace zaczęte,musiałam dokończyć między kroplami.Wycinałam maliny,łodygi piwonii,i paliłam ognisko. Jeszcze na jedną taką samą hałdę nazbiera się badziewia następnym razem.
No i po malinach już posprzątałam,teraz jeszcze na piwoniowej rabacie zrobić glanc,i połowę prac na jesienne zakończenie będzie z głowy.
Właśnie wróciłam,piję kawusię i przymierzam się do poleżenia.....
Zdjęć nie ma.

Bożenko,na jutro zapowiadają niezłą pogodę bez deszczu, może jutro będą grzybki? Zobaczymy rano.
Dziękuję za odwiedziny

Haniu w takim razie miłego spaceru jutro i dużych zbiorów. Oby sie udało.
hanka_andrus 20:22, 10 paź 2012

Oby!
Elizo,niestety ,bez moich rąk,ogródek już by dawno zmienił właściciela.A,że to całe moje zdrowie,trzeba pracować.
Pan doktor powiedział: Dużo ruchu na świeżym powietrzu,inie forsować organizmu.No to nie forsuję, wolniutko pracuję, jeszcze wolniej spaceruję, a czego nie zrobię teraz, no to trudno,może jutro się uda.
Przede mną jeszcze sadzenie tulipanów,ale,nie kupowałam ,bo nie było moich kolorów, może jeszcze znajdę te co chcę?A swoich ,,z wykopu" mam z 50, to i praca będzie zabawą.

Posadzę w miejsce obecnych aksamitek,ale te jeszcze kwitną ,to i z sadzeniemsie wstrzymam do ostatka.
Grzyby? może jeszcze będą,ale i konkurenci nie śpią.......
betysia 07:23, 11 paź 2012

Hanus...na poczatek slonko wysylam....
tulipanki moze jeszcze dokupisz a jak nie to i tak bedzie co posadzic i byle do wiosny....
....a grzybki...oj zazdroszcze...a konkurencja moze chwilowo na grype zaniemogla...wiec trzymam kciuki i za grzybobranie !!!!!
cieplutkiego i milego dnia zycze!!!!!!!!
hanka_andrus 07:30, 11 paź 2012

Dzięki, Betysiu!Tobie też miłego dzionka!Za słoneczko szczególnie dziękuję,bo ostatnio ono u nas jak lekarstwo!Dawkowane po minutce!

betysia 07:31, 11 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Dzięki, Betysiu!Tobie też miłego dzionka!Za słoneczko szczególnie dziękuję,bo ostatnio ono u nas jak lekarstwo!Dawkowane po minutce!lekarstwo!

Hanus a wiec w drodze wyjatku PRZEDAWKOWANIA zycze...tego slonecznego lekarstwa....
Klamber 07:32, 11 paź 2012

Witaj Haniu, dzęki za kiwaki, zdjęcia winobluszcza nie samowite, niezła zaraza z niego, ja mam jeszcze w doniczce, chcę go puścić po ogrodzeniu.
zbigniew_gazda 08:01, 11 paź 2012

Haniu - pomalutku a i może listopad będzie łaskawy dla ogrodników ? Pozdrawiam.