Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

bea_ta 12:48, 07 gru 2012

Witam Haniu...ale się głodna zrobiłam...
Poproszę przepis na tę grzybową z łazankami...pewnie pyszna jest.
hanka_andrus 13:10, 07 gru 2012

Przepis na grzybową? Ja do zwykłego wywaru warzywnego wkładam rozdrobnione warzywa/po ugotowaniu ścieram na tarce/,dodaję ziemniaki w kostkę ,krojone ,wrzucam 2 cebulki dymki,albo kawałek zwykłej cebuli. Jak ziemniaki juz są gotowe , dodaję łazanki,albo inny makaron długo się rozgotowujący.To wszystko zalewam esencjonalnym wywarem z suszonych grzybów.Gotuję10minut.Doprawiam solą,pieprzem, zeszkloną na tłuszczu cebulką i śmietaną.Łyżka zielonej natki i zupa gotowa.
Grzyby wcześniej zużyłam na pierogi.
To bezmięsna wersja,ale można i na mięsno jarzynowym wywarze zrobić.....Makaron kupuję, za ciężko mi jest wałkować.....
Mala_Mi 13:28, 07 gru 2012

A gdzie widok bezkresnego morza ??????
Ja przez Was jeszcze zacznę z chęcią gotować.. to dopiero będzie wpływ ogrodowiska ....
bea_ta 13:28, 07 gru 2012

Dziękuje Haniu,smakowita ta zupka,przepis zanotowany.
Pozdrawiam.
hanka_andrus 13:38, 07 gru 2012

Taką zupę jak moja,to nawet nie trudno zrobić......Na bazie warzywnego wywaru możesz wszystko ugotować ....no,oprócz owocowej.
Ale owocowa zupa to prościzna.......Bierzesz słoik borówek zagotowanych jesienią z cukrem , gotujesz w ilości jaka ci jest potrzebna np. razem ma dać 2litry.Doprawiasz wodą z łyżką mąki ziemniaczanej,jak na kisiel.miksujesz ze śmietaną, sprawdzasz czy wystarcza cukru.Do tego makaron nitki. i już.....

Smacznego.
To są moje szybkościowe zupy, jak pracowałam.Wywar robiłam wieczorem, a na drugi dzień resztę.Trzeba jakoś sobie radzić.Jakoś torebkowych nie mogłam zaakceptować,,,jedynie barszcz biały.
Bo też szybko.
bea_ta 13:47, 07 gru 2012

Owocową to moja córcia lubi...to już babcia jej funduje taką.
Ja też wolę zupy gotowane samemu...pomidorowa,ogórkowa,barszczyk czerwony....takie domowe mniam
A powiem nieskromnie ,że nawet dobre mi wychodzą.Rodzinka zawsze chwali...
Pamiętam jak byłam nastolatką to zawsze się dziwiłam mamie ...jak ona potrafi taką zupę ugotować.
Myślałam ,że ja się nigdy nie nauczę ale jakoś dało się... i z dobrym skutkiem
Ja zdecydowanie wolę gotować niż piec ciasta...no ale jak się ma w domu cukiernika (M) to co ja się będę wysilać... On bardzo to lubi to nie ośmielam się wtrącać...
Milka 14:08, 07 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Aniu,Agnieszko,Maju,Marto,Jolu, dziękuję za miłe odwiedziny, słoneczko już jest ,temperatura zerowa, spacer zaliczony,jest świetnie.Na piecyku dochodzi grzybowa z łazankami...... potem jakieś ziemniaczane placuszki z dynią,albo na słodko ze śmietaną,albo boczuś i cebulka, i zapiekane przez chwilę w piekarniku.
Smacznego.

smakowicie
lubię takie polskie jedzonko na balkonie też fajne miejsce
BarbaraM 15:38, 07 gru 2012

Haniu pozdrawiam.
I dziękujemy za przepisy.
Ja to muszę podglądać innych bo sama nie mam weny twórczej w gotowaniu.
Konstancja30 15:44, 07 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Przepis na grzybową? Ja do zwykłego wywaru warzywnego wkładam rozdrobnione warzywa/po ugotowaniu ścieram na tarce/,dodaję ziemniaki w kostkę ,krojone ,wrzucam 2 cebulki dymki,albo kawałek zwykłej cebuli. Jak ziemniaki juz są gotowe , dodaję łazanki,albo inny makaron długo się rozgotowujący.To wszystko zalewam esencjonalnym wywarem z suszonych grzybów.Gotuję10minut.Doprawiam solą,pieprzem, zeszkloną na tłuszczu cebulką i śmietaną.Łyżka zielonej natki i zupa gotowa.
Grzyby wcześniej zużyłam na pierogi.
To bezmięsna wersja,ale można i na mięsno jarzynowym wywarze zrobić.....Makaron kupuję, za ciężko mi jest wałkować.....

Haniu ja gotuję inaczej bo zupełnie bez ziemniaków ... makaron kupuję ... tam z wałkowaniem to dałabym radę tylko potem ... to potem mnie przerasta ... bowiem jak rozwałkowałam i przenieść chciałam to z placka zrobił się płaszczyk ... ale ja tak mam ... nic normalnie ...

no a wiesz ile razy idiot grzyby wyrzuciłam ...
hanka_andrus 15:56, 07 gru 2012

Jak ktoś lubi grzyby w zupie,oczywiście może wrzucać, od razu, nie bawić się w odcedzanie.To samo z ziemniakami.....wolna wola,można bez ziemniaków.
To przecież tylko przykładowa propozycja,Każdy robi wg własnych upodobań.