Witaj,
śliczna córeczka. Podziwiam, że masz czas zajmowac się ogrodem. Jak pamiętam czasy, gdy moja miała 3 miesiące (a było to 3 lata i 3 miesiące temu), to na prawdę nie wiedziałam jak się nazywam, a co dopiero mówić o kwiatkach.
W sprawie programu - sama próbowąłam dwa : Garden Puzzle i Garden Composer i powiem Ci w tajemnicy, że w końcu najlepiej mi się rysuje ołówkiem na papierze. W tych programach to zawsze jakies pułapki, te rośliny jakieś całkiem inne niż w rzeczywistości i w ogóle! A tak, sama narysujesz, zeskanujesz i możesz wklejac na forum.
A tak z pierwszych wrażeń z Twojego ogrodu - pod tymi drzewami owocowymi bardzo ładnie będą się prezentowały rabaty bylinowe. Spróbuj może potraktować każde drzewo jako centrum i wokól nich dodaj kolorowe plamy. Ja bym darowała sobie wszelkie iglaki, a za to szalała z hostami, rudbekiami, jeżówkami, rozchodnikami etc. Tylko nie pojedyncze okazy (może poza hostami), ale całe łany. wybierz sobie ze 3 kolory i dobierz rośliny w tych kolorach. Np. żółty, foletowy, różowy. Kup sobie katalog roślin Związku szkółkarzy Polskich i tam znajdziesz na pewno bardzo wiele bylin, które Ci się spodobają. Od tego bym zaczęła. Pozdrawiam