Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

MilenaP 18:14, 04 mar 2013

Jezu, Beata jaką masz pięknie zachowaną żurawkę!!! U mnie zmaltretowane jak nigdy - obraz nędzy i rozpaczy! Już bym je poobrywała z tych brzydkich liści, ale coś słyszę, że mróz jeszcze ma być w nocy, więc się wstrzymam. Buziaki
ewa004 19:00, 04 mar 2013

Jak tam prace w ogrodzie ruszyły
ja leżę jak betka nie mogę się ruszyć , kręgosłup wysiada ,chora gira wysiada ,rozsypuje się
romka 19:02, 04 mar 2013

helo Betka
kilka razy oglądałam zdjęcia bo aż mi się wierzyć nie chce że Twoja córa ma 4 lata!!!
paluszki swędzą... pracy się nie mogą doczekać w ogrodzie??? poczekaj jeszcze bo zima ma być... znaczy zima to może nie ale, mrozu trochę jeszcze tak
buzial
adom1206 19:48, 04 mar 2013

Beatko ja dzisiaj z trawkami walczyłam scięłam wszystkie i podsypałam nawozem do traw. U mnie już trzcinniki zaczęły powoli się zielenić.
adom1206 19:52, 04 mar 2013

A wyrazniejszego zdjęcia tej trawki nie masz.Tak z daleka to mi to raczej na turzycę buchanana wygląda a nie rozplenicę ale w moim telefonie przybliżenie strasznie niewyrazne.
andzia1606 20:13, 04 mar 2013

Zapraszam Beatko, ja również będę zaglądała. Ciekawy ten Twój wątek. Pozdrawiam
beta 21:19, 04 mar 2013

dziękuję Wam moje Drogie za rady...

Teresko, Irenko, Diano, Joasiu
-w takim razie wstrzymam się jeszcze....generalnie te moje trawy po zimie są strasznie suche...nie wiem czy tak ma być?.....

MilenaP napisał(a)
Jezu, Beata jaką masz pięknie zachowaną żurawkę!!! U mnie zmaltretowane jak nigdy - obraz nędzy i rozpaczy! Już bym je poobrywała z tych brzydkich liści, ale coś słyszę, że mróz jeszcze ma być w nocy, więc się wstrzymam. Buziaki

jedna sie uchowała...bo reszta poniszczona przez piesa...ja już je troszkę "poszczypałam"...nie mogłam się powstrzymać

ewa004 napisał(a)
Jak tam prace w ogrodzie ruszyły
ja leżę jak betka nie mogę się ruszyć , kręgosłup wysiada ,chora gira wysiada ,rozsypuje się

Ewuś..powiadasz-leżysz jak betka?...mnie też kręgosłup nawala...zależy jaki dzień...ale generalnie też się sypie....a girkę to będziesz odczuwać...niestety...pozdrawiam

romka napisał(a)
helo Betka
kilka razy oglądałam zdjęcia bo aż mi się wierzyć nie chce że Twoja córa ma 4 lata!!!
paluszki swędzą... pracy się nie mogą doczekać w ogrodzie??? poczekaj jeszcze bo zima ma być... znaczy zima to może nie ale, mrozu trochę jeszcze tak
buzial

mnie samej nieraz ciężko w to uwierzyć...jak ją biorę na ręce to jej nogi majtają się koło moich kolan...a paluszki swędz, oj swędzą...trzeba chyba na co innego energię przekierować

adom1206 napisał(a)
A wyrazniejszego zdjęcia tej trawki nie masz.Tak z daleka to mi to raczej na turzycę buchanana wygląda a nie rozplenicę ale w moim telefonie przybliżenie strasznie niewyrazne.

Aguś znalazłam jeszcze takie..ale.nie wiem czy wyraźniejsze?
będę wdzięczna za pomoc w identyfikacji

andzia1606 napisał(a)
Zapraszam Beatko, ja również będę zaglądała. Ciekawy ten Twój wątek. Pozdrawiam

Andziulka fajnie że zaglądasz...zdziwona jestem tym "ciekawym wątkiem" ale jeżeli tak myslisz to ciesze się
beta 21:43, 04 mar 2013

Dziewczyny cały czas analizuję i rozmyślam nad tym Gosi pomysłem przysłonięcia tej szopki...pomysł jest dobry ale jakoś brak mi wyobraźni i pomysłu na dobór roślin...bo nie chciałabym aby ten żywopłot nadawał zbytnio formalnego charakteru, bo to przecież domek na wsi i szopka...mam mętlik w głowie...chciałbym ją choć częściowo przysłonić od strony domku dla dzieci, bo straszy.....ale nie wiem jakie rośliny?....może coś mieszanego?

projekt

i w realu, o który kawałek chodzi (proszę nie patrzcie na bałagan

teren między domkiem a drewutnią....w/g projektu domek miałby być włączony w rabatę, która ciągnęłanby się aż do drewnianego płotka na lewo-warzywniak...więc rabata od strony domku potrzebuje "punktu zaczepienia" ...więc gdyby tam coś posadzić?...może nie koniecznie jednolity żywopłot....macie może jakieś pomysły?.....mam nadzieję ze zbytnio nie naglatwałam?
Tess 21:47, 04 mar 2013

Jaki bałagan?
To tylko wędrująca taczka. One tak mają.
monitka 22:03, 04 mar 2013

Beatko a co sądzisz żywopcie z graba? w angielskich sielskich ogrodach jest ich sporo.