Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

AniaK 21:44, 09 wrz 2013

beta napisał(a)
Aniu...rabatka ma gdzieś 5 m na 1,5 w najszerszym miejscu, więc myślę że miskanty się zmieszczą....na szopkę puściłam bluszcz, jest jeszcze mały i go nie widać...tez myslałam o powojnikach tylko nie wiem czy jednakowych ?...po drugiej stronie mam summer snow...ale czy to wtedy nie będzie naciapane?...ale mam problema

Miały być róże pnące, to zamiast nich w jednym kolorze powojnik, ale może tylko w niektórych miejscach, takie wypełnienie rabaty na plecach. Acha jest bluszcz, tylko kiedy on urośnie. Pomyślę jutro, a Ty się zastanawiaj nad wyjazdem
beta 21:51, 09 wrz 2013

Gosia, ta sliwa nie jest na pniu, więc myslę, że chyba troche więcej miejsca potrzebuje...a tam za jej plecami są jeszcze tuje, które też urosną...między nimi jest jakieś 1,50 odległości...myslisz, że za dużo?...
kaisog1 21:52, 09 wrz 2013

beta napisał(a)
Dziewczyny...jest jeszcze ostróżka koloru fioletowego(mała zielona kępka po lewej)...rozchodnik i niskie jasno rózowe róże, które zbyt długo nie kwitną niestety...być może je wymienię, albo wogóle z róż zrezygnuję

no i jest jeszcze perowskia , a po prawej miskant ML

a ten nowy miskant to Variegatus

Gosiu miały tam być jeszcze róże pnące, ale zimy nie przeżyły...póki co wsadziłam bluszcz, żeby szopkę zakrywał, rozplenice mam ale tą niższą Little coś tam...a czy wtedy nie będzie za dużo traw?

i teraz myslę czy te róże dac bliżej siebie czy z nich zrezygnować i kupić jakąś wyższą odmianę
po drugie, co z rozchodnikiem?
zaraz poszukam projekciku

Zamiast róż daj powojniki.... z róż na tej rabacie nie rezygnuj - mówię nie o pnących ..... na wiosnę można kupić w dobrej cenie
Poza tym powiem Ci, że trzeba pojechać po prostu do szkółki i na miejscu zrobić zestawienie jakie Ci sie będzie podobać. To jest najlepszy sposób Tylko musisz pamiętac o tym by były rośliny, które będa wymieniać się kwitnieniem
beta 21:53, 09 wrz 2013

AniaK napisał(a)

Miały być róże pnące, to zamiast nich w jednym kolorze powojnik, ale może tylko w niektórych miejscach, takie wypełnienie rabaty na plecach. Acha jest bluszcz, tylko kiedy on urośnie. Pomyślę jutro, a Ty się zastanawiaj nad wyjazdem

ok Aniu..to dumaj, dumaj...wszelkie rady mile widziane...ja też dumam
kaisog1 21:54, 09 wrz 2013

beta napisał(a)
Gosia, ta sliwa nie jest na pniu, więc myslę, że chyba troche więcej miejsca potrzebuje...a tam za jej plecami są jeszcze tuje, które też urosną...między nimi jest jakieś 1,50 odległości...myslisz, że za dużo?...

Beata no to są własnie zdjęcia..... no nie umiem tak poradzić... musiałabym zobaczyć. Jak dla mnie na podstawie zdjęcia miejsca jest za dużo.... no ale może to złudzenie....
A Ty piszesz o jakiech tujach? Tych żywopłotowych???
beta 22:04, 09 wrz 2013

tak Gosiu...tych żywopłotowych
kaisog1 22:37, 09 wrz 2013

..no to wydaje mi sie, że za daleko....
beta 07:47, 10 wrz 2013

kaisog1 napisał(a)
..no to wydaje mi sie, że za daleko....

hmmm...za daleko mówisz...ale te tujki jeszcze rosną....śliwa też trochę "zmężnieje"...sama nie wiem...mogę ją jeszcze trochę dać do tyłu....dziś spojrzę i podumam
BarbaraM 10:04, 10 wrz 2013

Beatko,miło że wpadłaś do mnie.
Ucieszę się jak mi jeszcze doradzisz w jednej sprawie...
makkasia 16:30, 10 wrz 2013

ja nic nie doradzam, bo nie umiem, ale obserwuję
pozdrawiam