Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Juzia 13:33, 27 kwi 2014

W żwirku dookoła tarasu miskanty bym posadziła....ale to ja

ewa004 16:08, 27 kwi 2014

No no no !!!!! Zaszalałaś Pięknie wyszło ,a jeszcze jak dopieścisz to będzie cudownie
Napisz jaki duży ten taras robiłaś i ile Cie to wyniosło .
gusiarz 17:44, 27 kwi 2014

Beatko - mój miłorząb wygląda identycznie! To drzewko ma najpóźniej liście ze wszystkich w okolicy ... i jak teraz... ma zielone pączuszki?
A ta ślicznota twoja co to? Jakiś powojnik?
Taras wspaniały... z opaską z kamyczka będzie bomba! A kilka miskantów jak pisze Justi... no... fajnie może wyglądać... będzie szumiąco
Magda70 19:24, 27 kwi 2014

Ojej...kawał rabaty
Klaruje się i u Ciebie ....super.
Dusza się raduje co nie??
Tess 11:06, 28 kwi 2014

beta napisał(a)
taras z szerszej perspektywy dla Tess
oczywiście meble do wymiany w jakiejś bliżej nieokreślonej przyszłości

taras jeszcze wkoło nie wykończony...trzeba wyrównać teren i pomyśleć o czymś funkcjonalnym wokół...coś w rodzaju opaski, żeby się dobrze kosiło...może damy takie same kamienie jak na opaskę wokół domu....

Łał, taras wymiata!
Kamienie mogą być, ale czy nie myślałaś o niskich trawkach? Taka opaska z turzycy. Jak u nieodżałowanej Anuli. A kamyki tylko w zejściu/ach.
Pięknie by podkreślały zieleń trawnika i kolor desek.
Albo niska obwódka bukszpanowa. Tyż piknie by było
A wysokie trawy - jak radzi Juzia - mogą być bliżej domu.
beta 22:59, 28 kwi 2014

Jagodaa napisał(a)
Ależ front robót! Taras wyszedł super, fajnie to połączenie wygląda. Rozumiem, że rabat wokół tarasu nie będzie? Opaska dobra rzecz, przy takich pionowych powierzchniach strasznie dużo jest roboty z trawą, też się staram tego unikać.

A rabata..... wow, ona faktycznie wielka jest! Co udają doniczki?

Ślicznotka naprawdę zjawiskowa!

PS. W końcu się doczekałam, bo zaglądałam i nic... i widzę, że zmiany objęły również avatara .

hej Jagoo...cieszę się że taras się podoba....jeśli chodzi o rabaty przy tarasie to będzie jedna kwadratowa....i trawy, ale na małym odcinku...będzie przytulnie...tak myślę

jedne doniczki udają seslerię...inne rozchodniki ...a jeszcze inne bergenię

pozdr
beta 23:01, 28 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)
W żwirku dookoła tarasu miskanty bym posadziła....ale to ja

..trawy będą ale nie dookoła...tylko w tej części tego kafelkowego tarasu....a przy drewnianym będzie kwadratowa rabata z grujecznikiem

buźka
beta 23:02, 28 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
No no no !!!!! Zaszalałaś Pięknie wyszło ,a jeszcze jak dopieścisz to będzie cudownie
Napisz jaki duży ten taras robiłaś i ile Cie to wyniosło .

Ewuś, dziękuję w imieniu tarasu...jutro wyślę na priv co i jak z kosztami...taras 3*6 m
beta 23:05, 28 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Beatko - mój miłorząb wygląda identycznie! To drzewko ma najpóźniej liście ze wszystkich w okolicy ... i jak teraz... ma zielone pączuszki?
A ta ślicznota twoja co to? Jakiś powojnik?
Taras wspaniały... z opaską z kamyczka będzie bomba! A kilka miskantów jak pisze Justi... no... fajnie może wyglądać... będzie szumiąco

Aga, ruszył...cieszę się jak głupia...oboje z Mężem zaglądaliśmy i myśleliśmy że już 'kaput'...a tu proszę taka niespodzianka

ślicznota to powojnik, nazwy nie pamiętam...jakiś z tych najwcześniej kwitnących....jeśli chcesz to sprawdzę....trawy będą...ale nie dokoła...bo nie praktycznie...dzieciaki by zdeptały
pozdr
beta 23:07, 28 kwi 2014

Magda70 napisał(a)
Ojej...kawał rabaty
Klaruje się i u Ciebie ....super.
Dusza się raduje co nie??

rabata wielka...najdłuższy kawałek ma 8 m

klaruje się ale bardzo powoli...dobre i to...powiem Ci, że nawet nie mam czasu siąść i się tym nacieszyć...ostatnio ciężko własne myśli zebrać
buźka