Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Tess 22:15, 26 maj 2014

No, babo, zasłużyłaś na wielką laurkę

Ależ kupę porządnej ogrodniczej roboty pokazałaś.

Obrzeża przy borówce świetnie wyglądają (bardzo dobry pomysł), warzywaniak wymiata.

Przywrotnik ostroklapowy też uwielbiam i kupiłam w ub roku (ciekawe, skąd ta zbieżność datowa)

Już nie mogę się doczekać przyszłego roku, kiedy to wszystko bujnie.

Brawo!
AlKa 22:16, 26 maj 2014

Beatko super zakupy i gratisik cieszy. Borówkowo fajnie wyszło.
beta 08:40, 27 maj 2014

Juzia_G napisał(a)
Oooo też masz niszczylistkę...albo innego chrząszcza...
U mnie tego tysiące od paru dni

no niestety mam...w niedzielę w piżamie za nimi biegałam...w tamtym roku tez takie coś miałam...ale jeszcze nie wiedziałm, że to 'nieprzyjaciele'
beta 08:49, 27 maj 2014

Tess napisał(a)
No, babo, zasłużyłaś na wielką laurkę

Ależ kupę porządnej ogrodniczej roboty pokazałaś.

Obrzeża przy borówce świetnie wyglądają (bardzo dobry pomysł), warzywaniak wymiata.

Przywrotnik ostroklapowy też uwielbiam i kupiłam w ub roku (ciekawe, skąd ta zbieżność datowa)

Już nie mogę się doczekać przyszłego roku, kiedy to wszystko bujnie.

Brawo!

aaaaa....dziękuję, dziękuję...obrzeża były konieczne...z jednej strony trawa z drugiej warzywnik...ni jak ta kora nie wyglądała...eM się śmieje, że sąsiedzi to pewnie za świrów nas mają...najpierw korę sypali...potem korę ściągali...potem znów sypali..miazga

z tym przywrotnikiem to się chyba jakoś telepatycznie umówiłyśmy....on już szaleje...cudny jest...pokażę jak zakwitnie
a warzywnik aż tak mocno mnie nie zachwyca...ale może dlatego, że póki co robi jako przechowalnik...i w sumie jest tam wszystko...mydło i powidło...choć nie powiem.. warzywa cieszą

buziaki Teresko i dziękuję za laurkę
beta 08:51, 27 maj 2014

AlKa napisał(a)
Beatko super zakupy i gratisik cieszy. Borówkowo fajnie wyszło.

witam...zakupy cieszą niesamowicie...pomału rabata się zapełnia...dodam, że zgodnie z planem...pozdrawiam
zbigniew_gazda 16:21, 27 maj 2014

Beatko super wyszły krawężniki. Bardzo elegancko to wygląda. Sąsiadami się nie przejmuje, róbcie swoje.
Tak to wrotycz na stówę. Zalewam pełne wiadro wody i już później nie dolewam wody.
beta 17:10, 27 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Beatko super wyszły krawężniki. Bardzo elegancko to wygląda. Sąsiadami się nie przejmuje, róbcie swoje.
Tak to wrotycz na stówę. Zalewam pełne wiadro wody i już później nie dolewam wody.

Cześć Zbyszku...cieszę się że zajrzałeś..i ciesze się ze to wrotycz....ja zalałam 1/2 wiadra , bo jakoś mi się wydawało, że będzie bardziej 'treściwy' ten napar...ale mogę dolać

pozdrawiam
malkul 19:23, 27 maj 2014

Becia-faktycznie spora róznica przed i po. nie ma jak to "wziąć w ryzy"
Czekam na kolejne zmiany
Juzia 20:11, 27 maj 2014

beta napisał(a)

no niestety mam...w niedzielę w piżamie za nimi biegałam...w tamtym roku tez takie coś miałam...ale jeszcze nie wiedziałm, że to 'nieprzyjaciele'

W tamtym roku u mnie było tego więcej niż w tym. I liście mocno podżarły.
W tym lżej. Może najadły się u kogoś innego
Juzia 20:13, 27 maj 2014

beta napisał(a)

aaaaa....dziękuję, dziękuję...obrzeża były konieczne...z jednej strony trawa z drugiej warzywnik...ni jak ta kora nie wyglądała...eM się śmieje, że sąsiedzi to pewnie za świrów nas mają...najpierw korę sypali...potem korę ściągali...potem znów sypali..miazga

Kora to jeszcze pół biedy. My tak ze żwirkiem w tym roku biegaliśmy
I na kucaka jasny od ciemnego oddzielaliśmy
Świry normalnie!