Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 14:52, 08 mar 2016

Rench napisał(a)
Piękne przeróbki, czym maściłaś ten abażur ?
Mój biały lekko zżółkł chciałabym go odświeżyć.

Przy okazji się dokształcę o cięciu hortensji,bo ja mam tez dylematy

Renatko..Twój awatar mnie rozbraja

abazur malowałam rozcieńczoną wodą farbą do drewna i metalu ..pozdr
nawigatorka 16:12, 08 mar 2016

beta napisał(a)

dzieki Asiu...tak właśnie spróbuję zrobić....wytnę wszystkie cienkie gałązki i krzyżujące sie...te grubsze trochę skrócę ...buziaki

a kiedy będziesz ciąć?...
cielam tudzien temu
martaibartek 21:06, 08 mar 2016

Ja cięłam dziś też wycięłam wszystkie cienkie, a grube skróciłam, może nie nad 1-2 oczkiem ale sporo.

W N byłam kurę zakupiłam
inag 23:42, 08 mar 2016

Zupełnie inna komoda wyszła! Świetnie! Uwielbiam takie metamorfozy mebli. Ja właśnie czekam na kuriera z farbą do mebli Tikk. (białą) i będę malowała meble u rodziców. Aż się boję co z tego wyjdzie ale jak patrzę na efekt Twojej pracy to nie mogę się doczekać
beta 07:52, 09 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
cielam tudzien temu

w takim razie musztarda po obiedzie...a myslałam, ze sobie popatrzę
beta 07:55, 09 mar 2016

martaibartek napisał(a)
Ja cięłam dziś też wycięłam wszystkie cienkie, a grube skróciłam, może nie nad 1-2 oczkiem ale sporo.

W N byłam kurę zakupiłam

a ja wczoraj się swoim przyglądałam ...pewnie w tym tygodniu się za nie wezmę ....czekam na fotki...wiesz gdzie

czytałam u Zielonej że masz problem z żurawkami....moje po zimie w tez fatalne formie...ciachnęłam je z leksza....zobaczę co z tego będzie///wiem, że Jagoda tez ciachała prawie do ziemi i odrosły...ale nie wiem w jakim terminie to robiła....
beta 07:59, 09 mar 2016

inag napisał(a)
Zupełnie inna komoda wyszła! Świetnie! Uwielbiam takie metamorfozy mebli. Ja właśnie czekam na kuriera z farbą do mebli Tikk. (białą) i będę malowała meble u rodziców. Aż się boję co z tego wyjdzie ale jak patrzę na efekt Twojej pracy to nie mogę się doczekać

dzięki Ilonko za miłe słowa...
co ma nie wyjść?...pewnie pięknie będzie...masz zdolne łapki ....ja z moich doświadczeń wiem, że najważniejsze i zarazem najbardziej pracochłonne jest przygotowanie do malowania....a potem to już sama przyjemność...a pokażesz?...tylko nie zapomnij zrobić zdjęć przed i po ...pozdrawiam
Kuba 08:23, 09 mar 2016

świetna metamorfoza, ja dopiero jak zobaczę u kogoś zaskakuję że tak można
szczególnie spodobała mi się lampka
martaibartek 08:41, 09 mar 2016

Faktycznie w tym roku moje żurawki wyglądają fatalnie. Nawet marmelade miejscami muszę wyciąć do zera szkoda, bo dawały kolor na rabacie przez cały sezon... mam nadzieję, że po przycięciu odbiją.

Co do wiesz gdzie to weny brak. Wzięłam zwolnienie Buziaki!!!
beta 10:45, 09 mar 2016

martaibartek napisał(a)
Faktycznie w tym roku moje żurawki wyglądają fatalnie. Nawet marmelade miejscami muszę wyciąć do zera szkoda, bo dawały kolor na rabacie przez cały sezon... mam nadzieję, że po przycięciu odbiją.

Co do wiesz gdzie to weny brak. Wzięłam zwolnienie Buziaki!!!

eeeeejjjjjjj....no weź....nie ma zwolnień ....może się rozmyślisz?...ja czekam

moje Marmaladki wyglądają ok...gorzej te drugie, bordowe, na rabacie z perwoskią ...no zobaczymy...