Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

inag 11:02, 11 mar 2016

Ja ostatnio wpadłam w amok i najchętniej wszystko bym malowała na biało a u siebie nie bardzo mam co bo mam mnóstwo bieli na dole (oprócz kuchni). Maluję więc u rodziców Nie były ciemne, taka jasna sosna. Po jednej warstwie farby po gruncie już było w miarę fajnie. Nie lubię tylko malować wnętrz szafek. No i zaopatrz się w większą ilość farby bo nie wiem jak z tą kredową ale tej mojej ubywa z puszki w szybkim tempie...
Widziałam meble przemalowane na biało i wyglądało to bosssssssssko! Kafelki też. Fajnie że takim niewielkim kosztem można zmienić całkowicie dom. Kiedy to planujesz?
beta 11:23, 11 mar 2016

Ilonko....ja najchętniej zaczęłaby już dziś....ale najpierw muszę dobrze pomyśleć nad kolorem...mam orzechową kuchnię...całej na biało nie chcę jej robić....pomysłam więc, ze dół zostawię a pokombinowałabym z górą i z kaflami...i teraz dylemat...jakie kolory?...czy np. spróbować kafle i szafki na szaro?....czy na biało?...ale to może być za duży kontrast kolorystyczny?...choć czerń i biel tez jest dużym kontrastem a bardzo mi się podoba....wiem że ciężko coś komuś doradzić na odległość

muszę po prostu jeszcze raz pojechać do sklepu i przyjrzeć się tym kolorom

co do farby kredowej to czytałam ze są bardzo wydajne...niekiedy już jedna warstwa wystarczy aby uzyskać pożądany efekt

a póki co czekam na Twoje "przed" i "po"
inag 11:32, 11 mar 2016

Opcji masz mnóstwo. Zastanów się jaką kolorystykę lubisz najbardziej... A pokazywałaś gdzieś fotki tej kuchni?
malkul 11:43, 11 mar 2016

jak zwykle metamorfozy piękne:!!!
bardzo czekam na tówj ogród, te kolory te faktury te polaczenia!!!!
beta 11:49, 11 mar 2016

inag napisał(a)
Opcji masz mnóstwo. Zastanów się jaką kolorystykę lubisz najbardziej... A pokazywałaś gdzieś fotki tej kuchni?

nie pokazywałam ...wstydzę się
rozejrzę się kolorystyce i będę dumać
beta 11:51, 11 mar 2016

malkul napisał(a)
jak zwykle metamorfozy piękne:!!!
bardzo czekam na tówj ogród, te kolory te faktury te polaczenia!!!!

cześć Kokocha

ja tez czekam na ten mój ogród...póki co drapię trawę z doskoku
Gosia jakie zabiegi planujesz stosować na swój trawnik po zimie?
iwka 11:53, 11 mar 2016

Beatko, cięłaś już swoją perovskie?

komoda i lampa bardzo ładnie wyszły
malkul 11:56, 11 mar 2016

beta napisał(a)

cześć Kokocha

ja tez czekam na ten mój ogród...póki co drapię trawę z doskoku
Gosia jakie zabiegi planujesz stosować na swój trawnik po zimie?

standardowo raczej arreacja wertykulacja i nawóz
inag 12:07, 11 mar 2016

beta napisał(a)

rozejrzę się kolorystyce i będę dumać

Moja mama właśnie skończyła generalny remont kuchni. Wyrzuciła z niej wszystko - dosłownie. Nawet ściany były od nowa szpachlowane i robiony podwieszany sufit. Efekt jest świetny. Chciałam zrobić fotki w stylu "przed" i "po" ale tego "przed" tak mi było wstyd pokazać że zrezygnowałam. Spokojnie. Chyba większość z nas nie chce wszystkiego pokazywać z tego właśnie względu. Ja z kolei mam taką sypialnię, że jej nigdy w takiej wersji nie pokażę - NIGDY W lipcu robimy remont generalny nawet spać mi się w niej nie chce
Juzia 12:24, 11 mar 2016

beta napisał(a)

No weeee....
Nie masz czego!