Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 11:11, 09 mar 2016

martaibartek napisał(a)
Faktycznie w tym roku moje żurawki wyglądają fatalnie. Nawet marmelade miejscami muszę wyciąć do zera szkoda, bo dawały kolor na rabacie przez cały sezon... mam nadzieję, że po przycięciu odbiją.

Co do wiesz gdzie to weny brak. Wzięłam zwolnienie Buziaki!!!

dubel
beta 11:18, 09 mar 2016

Kuba napisał(a)
świetna metamorfoza, ja dopiero jak zobaczę u kogoś zaskakuję że tak można
szczególnie spodobała mi się lampka

dzięki ..ja tez jestem raczej odtwórcza ...choć pomysł na komodę i lampkę mój autorski...w sensie wykorzystania materiałów i kolorów....bo oczywiście widziałam u innych oklejone meble i podrasowane lampki ....ale to przecież fajne jest, ze ktoś swoim dokonaniem może kogoś zainspirować ...
inag 12:36, 09 mar 2016

beta napisał(a)

dzięki Ilonko za miłe słowa...
co ma nie wyjść?...pewnie pięknie będzie...masz zdolne łapki ....ja z moich doświadczeń wiem, że najważniejsze i zarazem najbardziej pracochłonne jest przygotowanie do malowania....a potem to już sama przyjemność...a pokażesz?...tylko nie zapomnij zrobić zdjęć przed i po ...pozdrawiam

przygotowywac to mi się ich najbardziej nie chce... Najpierw mycie, pózniej odtłuszczanie, gruntowanie a dopiero na koniec malowanie. Jak chcesz to pokaże oczywiście i fotki przed zrobię ale można się tych mebli przestraszyć w takiej formie - ostrzegam
beta 13:38, 09 mar 2016

inag napisał(a)

przygotowywac to mi się ich najbardziej nie chce... Najpierw mycie, pózniej odtłuszczanie, gruntowanie a dopiero na koniec malowanie. Jak chcesz to pokaże oczywiście i fotki przed zrobię ale można się tych mebli przestraszyć w takiej formie - ostrzegam

hahahaha...spoko...mnie takie widoki wręcz zachęcają do działania...im gorzej wyglądający mebel tym bardziej spektakularna metamorfoza ...a na etapie przygotowań pomyśl sobie jak one, te meble, będą cudo wyglądać potem...ta myśl doda ci sił do dalszego działania...na mnie to działa
inag 20:18, 09 mar 2016

Wiesz, ja jak na nie patrzę to myślę, ze to jedyny ratunek dla nich.. a moja mama twierdzi że nie jest tak źle I tak się dziwię, że ostatnio tak "znowocześniała"
ewa004 20:15, 10 mar 2016

No i mówiłam ....i miałam rację ...ze czadu dałaś z ta okleina
świetna robota ...a i lampka cudna ....no i nie wspomnę o pudełku
beta 07:43, 11 mar 2016

Ewuś...jak Ty mnie cudnie dopingujesz...uwielbiam Cię
beta 07:46, 11 mar 2016

inag napisał(a)
Wiesz, ja jak na nie patrzę to myślę, ze to jedyny ratunek dla nich.. a moja mama twierdzi że nie jest tak źle I tak się dziwię, że ostatnio tak "znowocześniała"

bo nam wszystkim czasami brakuje perspektywy...dlatego uważamy, że nie jest źle...choć z drugiej strony ta perspektywa tez potrafi nieźle przybić
buziaki i czekam na efekt końcowy

a ja się chyba skusze na farby kredowe....mam wielka ochotę na ich wypróbowanie....no i ta myśl, że nie trzeba mebla szlifować...i ze szybko schnie...niezwykle kusząca
inag 09:54, 11 mar 2016

Też zastanawiałam się nad farbą kredową i efekt pewnie będzie super! Kupiłam w końcu tę T. do mebli w pełnym macie + grunt zwiększający przyczepność. Szlifowanie sobie odpuściłam. Przetarłam tylko te miejsca które narażone są na częste dotykanie itd. Dziś ide na poprawki i ciekawa jestem efektu po wyschnięciu.. Dużo masz tych mebli do malowania?
beta 10:39, 11 mar 2016

Ilonko...kredowa farbę chcę wypróbować na łóżku Amelii
a w szopie stoi jeszcze drewniane krzesełko

a generalnie chciałabym przemalować część szafek w kuchni i kafelki w kuchni..ale to już nie kredówką

a jak człowiek się uprze to może w nieskończoność zmieniać kolory

a te meble Twojej Mamy to ciemne były?.....jak przemalowywałam czarna półkę na biało to malowałam chyba ze 4 razy...masakra