Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 10:02, 19 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Beaciu moja tuja w donicy nie ocieplonej na tarasie juz z 4 lata stoi ,tylko co roku wymieniam troszkę ziemi i jest git .

ufff....czyli powinny dac radę
beta 10:02, 19 kwi 2016

magnolia napisał(a)

Cisy sa miłe w dotyku, i kolor maja cudny.
Chyba że znajdziesz ładne tuje, ale takie śliczne, gęściutkie i zielone

...tak...ten kolor jest mega..będę szukać cisów
Zielona 14:23, 19 kwi 2016

Betka, Magnolia

widziałam kiedyś przed hotelem cudną donicę. Wypełniona była pnącymi jaśminami. Zrobiłam jej zdjęcie, bo uznałam, że to świetny pomysł na osłonięcie jakiegoś kącika wypoczynkowego, z dodatkowym elementem zapachowym Nie wiem tylko, czy coś takiego wchodzi w grę i jak by się sprawowało w Polsce... Mnie jednak zachwyciło:

ewa004 14:31, 19 kwi 2016

O taka donica by mi sie widziała
beta 14:31, 19 kwi 2016

Marta...dzięki za inspirację...zapach jaśminu uwielbiam...tylko nie wiem jak się do tego zabrać
beta 14:32, 19 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
O taka donica by mi sie widziała

świetna jest
Zielona 14:40, 19 kwi 2016

beta napisał(a)
Marta...dzięki za inspirację...zapach jaśminu uwielbiam...tylko nie wiem jak się do tego zabrać

Potrzebne będą: donica, bambusy łączone w "namioty" - po 3 dla każdej sadzonki i... sadzonki pnącego jaśminu - to, co widzisz, jest bardzo wąskie. Dlatego bez problemu zmieści się i u Ciebie
beta 14:42, 19 kwi 2016

Zielona napisał(a)

Potrzebne będą: donica, bambusy łączone w "namioty" - po 3 dla każdej sadzonki i... sadzonki pnącego jaśminu - to, co widzisz, jest bardzo wąskie. Dlatego bez problemu zmieści się i u Ciebie

...no niby wszystko jasne...zaraz obczaję ten jaśmin
jazzy 15:37, 19 kwi 2016

Betka, ja jestem za czymś zimozielonym w tych donicach. Co byś pół lata nie musiała czekać aż się zazieleni i będzie spełniało swoją rolę zasłony
Zielona 15:56, 19 kwi 2016

Hmm... Jazz ma rację... Jeśli zasłona ma spełniać rolę ochrony przed wzrokiem ewentualnych przechodniów/sąsiadów, to rzeczywiście zimozieloność by się jej przydała. W wąskiej donicy, z możliwością radykalnego cięcia i mimo tego uzyskania zwartej zimozielonej masy liczyć się trzeba z cisem. Odbije nawet z łysego badylka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies