Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

Anita1978 07:43, 19 maj 2014

Kolekcja host imponująca! Szczególnie ta z białym paskiem po środku mnie zaciekawiła, takiej nie widziałam, raczej obrzeża jasne, to tak, ale po środku liścia?co to za odmiana?

No i rh pięknie ci kwitna, piękne kolory! Nawet paskuda na bzie kolorowa i nie taka paskudna
Jag_58 09:36, 19 maj 2014

Aniu pięknie a spacer po Twoim ogrodzie to czysta przyjemność , Aniu a jak zakwitną róże to dojdzie jeszcze zapach ,chociaż bzy tez dają czadu
akanta 17:11, 19 maj 2014

KasiaWB napisał(a)
Cześć Aniu, wreszcie pierwszy suchy i słoneczny dzień odbyłam właśnie spacer po Twoim ogrodzie pięknie i wiele inspiracji znalazłam zdjęcia bardzo fajne robisz
Serdecznie pozdrawiam

O tak Kasiu wreszcie trochę słońca.Dziś ja już od rana wypaliłam na ogród.Koszenie było konieczne bo trawa już szła w kłosy.Trochę mokro ale trudno .Nie kosiłam zbyt nisko aby mech się przy takiej wilgoci nie rozpanoszył bo i tak już mam go sporo w cieniu.No ciekawe co mogło cię zainspirować Kasiu i to jeszcze wiele ....to cieszy dziękuje i pozdrawiam z taką samą mocą.
akanta 17:18, 19 maj 2014

Anita1978 napisał(a)
Kolekcja host imponująca! Szczególnie ta z białym paskiem po środku mnie zaciekawiła, takiej nie widziałam, raczej obrzeża jasne, to tak, ale po środku liścia?co to za odmiana?

No i rh pięknie ci kwitna, piękne kolory! Nawet paskuda na bzie kolorowa i nie taka paskudna

Anetko niestety z nazwami gorzej ,pamięć zawodzi .Jak kiedyś policzyłam to nazbierało się około szśćdziesięciu szt.,nieliczne gatunki po kilka i weż to spamiętaj.Ale jeśli ci zależy poszukajmy w necie.Rodki wyskoczyły zbytnio ,Elegans i Alfred /stare/ co roku po kawałku odmładzam a reszta to jeszcze młode sztuki.
akanta 17:24, 19 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu pięknie a spacer po Twoim ogrodzie to czysta przyjemność , Aniu a jak zakwitną róże to dojdzie jeszcze zapach ,chociaż bzy tez dają czadu

Gdyby nie róże Jagódko to w większości byłoby zielono.Miałam kiedyś sporo rabat bo i słońca także.Potem zbyt dużo przesadzania bo cienia przybywało.Więc ograniczyłam ilość bylin na słońce i postawiłam na cienioluby.
akanta 18:16, 19 maj 2014

W dość słonecznych miejscach nadal coś dosadzam.Choćby dziewannę omączoną.

Jagódko znalazłam jeszcze zdjęcie mojej nowopowstalej "platformy" koło brzozy w ogrodzie traw .Mogę z podwyższenia oglądać ogród od tyłu.Zamysł na początku był nieco inny /cos z wodą/ale tam spada zbyt dużo liści z lasu.Odpoczywałam tam dziś chwilę słuchając niesamowitego koncertu tysięcy .x..pszczół dosłownie oblepiających głóg.

akanta 18:21, 19 maj 2014

Świerk Conica ,siny ma za zadanie osłaniać rodki .

Ścieżki wykoszone ,łączki mają jeszcze cieszyć jakiś czas.Za chwilę dołączą rumiany i firletki .Taka łączka jest też dobrą osłoną dla żabek przed upałem,musiałam uważać kosząc aby dać im szansę ucieczki.

akanta 19:17, 19 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Anetko ,może to White Bikini ?..
dajana 12:58, 20 maj 2014

Pszczoły u mnie rzadko goszczą ale os mam sporo .Taki koncert musi być miły dla ucha .Chyba jesteś nieliczna która uważa na żabki przy koszeniu i za to cię miedzy innymi tak uwielbiam Mówisz z miłością o wszystkim co żyje Taki powinien być z krwi i kości ogrodnik . .Anusiu odpisałam ci u siebie z rozpędu Pogoda śliczna zapewne jesteś w ogrodzie.. Miłego dnia i pięknych doznań Aniu
Jag_58 20:53, 21 maj 2014

Aniu wstawiłam u siebie fotki z przetacznikiem pagórkowym pewnie cały dzionek spędziłaś w ogródeczku ,u nas było dzisiaj bardzo ciepło