Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 21:47, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Nie masz dużo stron, wiec w wolniejszych chwilach pooglądam, bo widzę, ze faktycznie będę miała na czym oko zwiesić
A ten dzwonek na foto to wychodowany przeze mnie z nasionek.... i niczym nie ustępuje temu kupionemu w doniczkach

Jagoda - to nieprzycięta (z braku czasu) strzęplica sina, niestety należy ja ciąć bo potem jest brzydka kępa Ale na wszytko brak czasu i mam takie baby jagi co kawałek..

Ale jesteś szybka ... a takie baby jagi dodają takiego uroku naturalnego ,romantycznego zarazem.Nie wszystko piękne co wyczesane i wychuchane.Ja lubię taką nieco nieokiełznaną naturę.
akanta 21:51, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dzwoneczki kupiłam w sklepie internetowym naszej forumowej Fineczki (ale chyba nie ma wciagniętego ich na listę, trzeba pukać prywatnie) Dzwonek brzoskwiniolistny Campanula persicifolia TAKION BLUE. Podobny do rozwarów.... któych też mam dużo.... lipiec to dzwoneczkowo z rozwarów. Masz je??? Ja mam i te niskie i te wysokie.... kocham te pudełeczka, a potem niebieskości ..

Mam rozwary r.i nieb. i taki wysoki brzoskwiniolistny też a jeszcze wysieje Campanula medium /pełny/ mieszankę b.r.i nieb.właśnie dokupiłam.
akanta 21:55, 16 maj 2014

I jeszcze mam takie dzwony

Mala_Mi 21:55, 16 maj 2014

akanta 21:59, 16 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)

Rosna jak naparstnice niby dwuletnie ale z pnia odbijają i kwitną w czerwcu i dość długo bo z boków jeszcze gałązki wyrastają ,zupełnie jak naparstnica.Zreszto zobaczysz kiedy pospacerujesz po moim ogrodzie.A ja z pewnością znajdę czas aby pobiegać u ciebie .
Jag_58 22:00, 16 maj 2014

akanta napisał(a)
I jeszcze mam takie dzwony

piekne a ja mam dzwonka skupionego ,jak juz tak wymieniamy)
akanta 22:02, 16 maj 2014

Też mam nieb. jakoś na białe nie trafiam ,ale ciągle mam w planie.Ten skupiony to pionierski dzw.w moim ogrodzie bo taki łatwy i ładnie się sieje prawda.I jeszcze mam ten szerokolistny ,ale nie pamiętam nazwy.

Jag_58 22:08, 16 maj 2014

akanta napisał(a)
Też mam nieb. jakoś na białe nie trafiam ,ale ciągle mam w planie.Ten skupiony to pionierski dzw.w moim ogrodzie bo taki łatwy i ładnie się sieje prawda.

też go lubię mam fioletowego ,białego brak ,rozsiewa się ładnie
akanta 22:19, 16 maj 2014

Co z tą pogodą .Znowu grzmi i pada .Będę się jutro ślizgać po mojej glinie i trawie ale niech tam muszę choś na chwilę wpaść popodziwiać jak roślinki pędzą ipocieszyć oko.Bo trudno do wtorku doczekać ...do tej zapowiadanej poprawy. Dziś lecę na spanko a jutro z rana znowu bazarek pod zamkiem,ciekawostki ,no i pokarm dla piesków co tydzień zapasy robię.Więc do jutra dziewczęta drogie !
Anita1978 22:28, 16 maj 2014

A te dzwonki to wysiewa sie bezpośrednio do gruntu??? Chyba głupie to pytanie ale nie wiem.... I kiedy?