Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

dajana 23:58, 25 maj 2014

Wśród tych piękności dojrzałam u ciebie Bodziszka Aniu ,zastanawiałam się co rośnie na mojej rabacie Teraz juz wiem to Bodziszek, podarowany od Soni jeszcze mam trzy niespodzianki których nie znam poczekam kiedy zakwitną i wtedy zobaczę co to jest .Biały wiciokrzew najładniejszy według mnie bo nie przepadam za wiciokrzewami ale ten mi sie podoba Bardzo lubią go motyle niestety mój był pomarańczowy i oddałam go w inne ręce ale białego nabędę bo jest śliczny Wpadam ostatnio rzadko bo cały dzień pracuję nad nowym kawałkiem trawnika Dojechałam już do tarasu jednej strony dopiero ale robi się już bardziej ogrodowo .Wysiadam przy tym kopaniu, głównie moje kolano ale zawzięłam się i muszę dokończyć .Róże mają taką ilośc pąków że jeszcze nigdy tyle nie miałam Doczekać się nie mogę ich kwitnienia .Cieplutko cię pozdrawiam Aneczko i przepraszam ze tak rzadko zaglądam Jeszcze troszkę mi to kopanie zajmie a wtedy pokażę co zrobiłam .Całuski tez serdeczne posyłam
akanta 21:27, 26 maj 2014

Dajanko ja rozumiem,wszyscy jesteśmy zapędzeni ,przyszła pogoda ,czas nadrobić zaległości.Wiciokrzew inaczej suchodrzew sachaliński to nie jest pnącze ale krzew .Ja kupiłam taki jeden marny patyk ale już widziałam co z niego zrobię i poprowadziłam na jednym pniu.Boże ,te kamienie ...praca straszna ,powoli kochana bo się przepracujesz a na jednej nodze z koszeniem nie dasz rady i tego co już masz.Ja dziś dosiewałam trawę w cieniu.Wreszcie udało mi się taką kupić.Podwiązywałam wielkie krzaczory róż parkowych bo strasznie poplątane po ostatnich wichurach .A pojechałam tak tylko aby sobie odpocząć i masz ...tu nałóg pracy wychodzi a doradzać łatwiej,prawda? Ja też pozdrawiam cieplutko.Ja trochę więcej siedzę wieczorami przy kompie bo czatuję na skype aby pogadać z synem .I dlatego więcej zaglądam.

http://www.drzewa.com.pl/pl/4261-suchodrzew-alpejski-podgatunek-sachaliski.html

polecam ci jeszcze bo oba dostarczaja pozywienia dla ptaków

http://www.drzewa.com.pl/pl/617-deren-rozlogowy-white-gold.html
Anita1978 13:31, 27 maj 2014

Nową porcje zdjęć obejrzałam
U ciebie bardziej jakby wszystko w przodzie!
Moje róże fairy odbijają od dołu - to żelazne sztuki chyba! A ta , której nie przycięłam jest marniutka, chyba jescze ją ciachnę!,nowe przyrosty niektóre już po 20 cm mają! Także może zakwitną w tym roku!
Idę właśnie dosadzać miedzy nie przywrotnik, margaretki różowe i ostrózki granatowe z białym oczkiem - moje ostatnie łupy
akanta 19:49, 27 maj 2014

Popędziło Anetko po tych deszczach i ciepłych nocach.To ciachaj Anitko skoro to lubią napewno zakwitną.Ja przywrotniki ściełam bo ulewa przybiła je do ziemi i kocimiętki a teraz szykuję się na bodziszek żałobny zanim się rozsieje.Sadzimy ,dosadzamy ...nie ma końca .Granatowe ostróżki najpiękniejsze.Ja zbieram też to co rozsiało mi się po ogrodzie i gdzieś wtykam.Dzisiaj było wielkie koszenie bo już zapowiadają opady.
akanta 20:11, 28 maj 2014

Wielkie oberwanie chmury deszczowo gradowej niosło mnie dziś z działeczki do domu.Dosłownie bo na jezdni płynął potok,ani pasów ledwo krawężniki było widać i tego się trzymałam.Ale kilka zdjęć zrobiłam tuż przed ulewą.

Kolkwicja młoda ,pierwsze kwitnienie ,początek.

Krzewuszka -Wajgela

Irys Joan Senior jak na pierwsze kwitnienie też ładnie
Jag_58 20:15, 28 maj 2014

akanta napisał(a)
Wielkie oberwanie chmury deszczowo gradowej niosło mnie dziś z działeczki do domu.Dosłownie bo na jezdni płynął potok,ani pasów ledwo krawężniki było widać i tego się trzymałam.Ale kilka zdjęć zrobiłam tuż przed ulewą.

Kolkwicja młoda ,pierwsze kwitnienie ,początek.

Krzewuszka -Wajgela

Irys Joan Senior jak na pierwsze kwitnienie też ładnie

Aniu ładne fotki, piękny biały irys szczęście ze dotarłaś do domu cała i zdrowa u nas dzisiaj siąpi i zimno
akanta 20:20, 28 maj 2014

Z "trawkami"...

akanta 20:26, 28 maj 2014

akanta 20:36, 28 maj 2014

akanta 21:25, 28 maj 2014

Zakwitła mi pierwsza róża parkowa ,albo pnąca.Prowadzę ją jako parkową.Wypuszcza kilkumetrowe silne pędy.Nieznana mi z nazwy.Kwiaty w bukietach po 5 barwy bardzo mocno purpurowo fioletowej.Niestety nie powtarza kwitnienia a pachnie jak pąsowe stare gatunki .Jak przekwita kolorem wpada w taki denaturowy.Kilka lat już szukam jej imienia.Po licznych poszukiwaniach ,podobno to krzyżówka Chianti.Dziś udało mi się zrobić bardziej autentyczne zdjęcie.