Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 22:07, 06 sty 2014

Widziałam Basiu że wykopałaś i posadziłaś. Fajnie się prezentuje, taka żywa, świeża. Moje zabiedzone, wyciągnięte ale żyją. Poczytałam o kijkach i coraz bardziej do nich tęsknię . Tym bardziej że mi "opona podbiustna" rośnie niepokojąco szybko .

Bogdziu, byłam na dworze, wyniosłam na kompost odpadki (uwielbiam segregację śmieci ), ale zimno jakoś u mnie w tym ogrodzie. Na ławeczce bym nie posiedziała.

Jola, rozbawiłaś mnie opowieścią o swojej glinie. Przypomniało mi się jak jechałam na spotkanie do was mając kalosze w bagażniku.

Iwona, "kapusta" nie wygląda na urażoną. Ceramiczno - gliniane wyroby też lubię, mam kilka terakotowych stworzonek. Ostatni sezon spędziły pochowane w szopce, ale mam nadzieję że na przyszły znajdę dla nich miejsce. Metal też może być.

Jagoda, uroczy bałagan, ale planuj zmiany. Będziemy podpowiadać. W Ameryce chyba jeszcze nie ma ogrodowiskowych rabat
GorAna 10:22, 07 sty 2014

Jolu, przynoszę Tobie życzenia noworoczne....oby w Twoim ogrodzie rosły tylko roślinki ozdobne....a chwaściory poszły na bezdroża
Pozdrawiam
Joku 10:29, 07 sty 2014

Witaj Aniu w Nowym Roku. Dziękuję za bardzo cenne życzenia. Oby się spełniły
eda 11:34, 07 sty 2014

Pozdrówka zostawiam i dziękuję za odwiedzinki
jagoda99 16:00, 07 sty 2014

Jolu pozdrawiam
jagoda99 21:36, 07 sty 2014

Jolu ja wrecz uwielbiam wies taka dechami zabita
Ale nie mam pojecia gdzie tu takiej szukac bo nigdy to nie bedzie taka piekna polska wies
Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie
barbara_kraj... 01:09, 08 sty 2014

Joku napisał(a)
Widziałam Basiu że wykopałaś i posadziłaś. Fajnie się prezentuje, taka żywa, świeża. Moje zabiedzone, wyciągnięte ale żyją. Poczytałam o kijkach i coraz bardziej do nich tęsknię . Tym bardziej że mi "opona podbiustna" rośnie niepokojąco szybko .

Za jakiś czas spróbuj je przyciąć, rozkrzewią się
A kijki zdrowie przywracają i linię
Pszczelarnia 08:01, 08 sty 2014

Gabriela napisał(a)
Ja też dzisiaj łaziłam u siebie i pomyślałam że trochę chwastów nie zaszkodzi powyrywać, tym bardziej że gwiazdnica mi się pleni na potęgę. Skoro mamy prawie przedwiośnie, to coś mniej inwazyjnego można zrobić w ogrodzie. Pozdrawiam Jolu.

Też doszłam do takich wniosków, że praca na przedwiośniu w ogrodzie dobrze robi samopoczuciu. A jeszcze skoro dla ogrodu jest mniej inwazyjna! Gwiazdnica obłędna (tylko kora na rabatach hamuje jej zapędy).
viva 09:53, 08 sty 2014

Jolu pozdrawiam w Nowym Roku
Dziwna ta pora teraz, też plewię gwiazdnicę, mam nią zachwaszczony cały ogród, istna plaga.
Joku 20:41, 08 sty 2014

Dziękuję za wasze wpisy, raźniej mi się od razu robi na duszy.
Duch lenia plącze się po forum, bo czytam o nim tu i ówdzie. Mnie on dopadł już jakiś czas temu i nie chce opuścić. W związku z tym do wyrywania chwastów mi nieśpieszno . Dodając do tego chłód na dworze (no, naprawdę mi zimno jak wyjdę z domu) postanowiłam poczekać do wiosny. Mam nadzieję że duch znajdzie jakąś inną upatrzoną wcześniej krzątającą się duszyczkę a mnie pogoni do roboty.