Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 11:02, 03 paź 2016

Basiu, z tego co czytam na forum to żeleźniaki potrzebują kilku lat do startu. Mam nadzieję że nie przyniosą mi wstydu ociągając się w kwitnieniu .
Tydzień zaczął się u mnie deszczowo, ale z tego akurat się cieszę bo już zaczęło robić się sucho. Żałuję jedynie że nie zdążyłam wykonać zaplanowanych prac.
Życzę Wam udanego tygodnia. Tymczasem ruszam na poszukiwania wygodnych butów i czegoś cieplejszego na nadchodzącą porę roku.
barbara_kraj... 22:06, 03 paź 2016

Jolu, ja wiem, że żeleźniaki długo do kwitnienia się szykują. Mój żółty zakwitł po trzech latach a sadzonka była spora. Uzbroiłam się więc w cierpliwość.
U mnie też się rozpadało!
Flower1 20:05, 08 paź 2016

Joku napisał(a)
Bardzo proszę, Aniu.
Na koniec widoczki ogólne: z ziemi

i z wysokości poddasza

Jolu cudne widoczki u Ciebie z ziemi i z powietrza piękny biały domek.Pozdrawiam serdecznie.
Anusia 21:03, 08 paź 2016

Przy takim widoku mycie okien staje się przyjemniejsze.
Jesień nadeszła i niestety uporczywe deszcze nie dają mi nacieszyć się ogrodem. Dobrze, że mamy Ogrodowisko
Rumianka 20:04, 09 paź 2016

Jolu ogród piękny z każdego poziomu, ale z pewnością będzie bezpieczniej z niskich ujęć...Jakoś jesień na razie omija Twój ogród, bo u mnie już chodzi z pędzlem w ręku i maluje co się da...
hanka_andrus 21:13, 09 paź 2016

To tak jak u mnie.
Tess 19:44, 10 paź 2016

To na 100% malwa.
Pięknie ogród wygląda, a zdjęcia z leżaczka świetne, Zbyszek ma rację, że powinnaś zawsze z leżaka fotki robić.
Joku 20:19, 10 paź 2016

Basiu, Magda, Anusia, Elisa, Hania, Tess - dziękuję za wasze wpisy. Dopiero zebrałam się żeby coś u siebie napisać. Wolałam wędrować po waszych i nie tylko ogrodach.
Pogoda jesienna, pada, szybko robi się ciemno. Leżaczki należałoby już schować do szopki i czekać na następne zdjęcia z tego poziomu do wiosny. Dzisiaj udało mi się wkopać na rabatę Eden Rose trochę mi jeszcze pracy zostało. M. in. wkopać cebulki tulipanów, które nie wiadomo po co wykopałam.

Tym razem widoczek z drzwi tarasowych jako dowód że jesień też już u mnie coraz bardziej widoczna

.
A to najbardziej udany zakup tego sezonu: marketowa Burgundy Ice. Kwitnie po raz kolejny, nadal w małej doniczce, dałam jej jedynie korek z nawozem na wiosnę. Nie choruje, jedynie stale jakieś mszyce na niej widzę.

Joku 20:24, 10 paź 2016

Na koniec trochę różowości i mój powód do radości czyli trudna do utrzymania paproć domowa Adiantum. Mam ją już kilka lat, jak podeschnie to obcinam na łyso a ona ładnie odrasta. Lubi dużo wody, każdy niedobór to kilka zaschniętych listków.

an_tre 20:29, 10 paź 2016

Joku napisał(a)
Na koniec trochę różowości i mój powód do radości czyli trudna do utrzymania paproć domowa Adiantum. Mam ją już kilka lat, jak podeschnie to obcinam na łyso a ona ładnie odrasta. Lubi dużo wody, każdy niedobór to kilka zaschniętych listków.

Też kiedyś ją miałam i zniknęła
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies