Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 20:11, 30 sty 2017

I co, znalazłaś wstęgę kuklika u Vivy?
hanka_andrus 20:21, 30 sty 2017

O, ktoś tu wstążki poszukuje? A ja w kuklikach nie gustuję. Może dlatego, że u mnie cień na rabatach, a on ponoć lubi mieć słoneczko na kwiatach?

Co nowego u Ciebie, Jolu? Grypa Ciebie bokiem omija?
an_tre 20:55, 30 sty 2017

Joku napisał(a)
\
Dziewczyny jeśli dobrze dopsowałam to ten kuklik nazywa się romantyczny pięknie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
23:05, 30 sty 2017
Joku napisał(a)
I co, znalazłaś wstęgę kuklika u Vivy?

Nie znalazłam jeszcze,ale jak zaczęłam zdjęcia oglądać, to w ogóle zapomniałam się w ogrodzie Vivy. Czytam i oglądam więc powoli i z uwagą, a przy tym endorfin mi się naprodukowało że ho ho ☺

Tak sobie myślę, że nawet nie zdajemy sobie sprawy, jaką nawet jedno zdjęcie ma moc, jaką my mamy moc, udostepniajac fotografie ☺, albo opisując coś

Ania pisze, że to kuklik romantyczny , ale nie znalazłam nic więcej. Nie spieszy mi się, mam czas, mój ogród jest jeszcze daleko w lesie

U Hani nie ma kuklików? ale one rosną i w półcieniu, tylko, jak gdzieś Konrad-Kondzio wpomniał, nie lubią kwaśnej ziemi.

U mnie teraz deszcz, po śniegu tylko wspomnienie zostało, zazielenilo mi się wokół domu,ale to tylko trawa, nie tak jak u Ciebie.... kukliki

hanka_andrus 23:17, 30 sty 2017

No u mnie prawie wszędzie kwaśna - i pod borówką, i pod Rh, i pod druga rabatą z rodkami, a hortensje też muszą mieć kwaśno. Świadomie ich więc nie mam. A wszystkiego mieć nie można, to nie ogród botaniczny.
Joku 20:46, 31 sty 2017

Haniu, mnie grypy omijają szerokim łukiem. Wszak uodparniam się na bieżąco od lat ponad 30. Ogrodowo martwy sezon, śniegu dużo nie ma ale mróz niewielki trzyma. Z ziemi wyszły przebiśniegi, ale jeszcze nie kwitną .

Iwa, kukliki też jeszcze nie kwitną . U ciebie już chyba wiosnę widać.
23:01, 31 sty 2017
Joku napisał(a)

Iwa, kukliki też jeszcze nie kwitną . U ciebie już chyba wiosnę widać.

...ale przebisniegi już za moment tak ☺
Przez caly miesiac mielismy duzo śniegu z mrozem w okolicach ośmiu stopni, od trzech dni nareszcie na plusie i do tego wczoraj, ostry deszcz roztopił cześć sniegu, ale tylko tam, gdzie dociera słońce, dlatego sloneczna cześć mojego trawnika jest już zielona, Ogolnie klimat mamy łagodny, we wsi nawet Araukarie rosną, duże, zdrowe okazy, hortensje ogrodowe i trawa pampasowa. Nikt tu roslin nie okrywa.

Joku 13:27, 12 lut 2017

Iva, wypatrzyłam ciebie że jesteś więc odpisuję. Zazdroszczę tobie łagodniejszego klimatu chociaż i u mnie najgorzej nie jest (wpływ niedalekiego morza). Za oknami nadal mroźnie, śniegu niewiele. Nie lubię ogrodu w takiej wersji nawet nie lubię patrzeć na niego przez okno. Gdzieś na horyzoncie widać ocieplenie, z czego się bardzo cieszę i żyję w nadziei że prognoza się spełni.
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.

hankaandrus_44 14:05, 12 lut 2017

Jolu zaglądam i melduję nowy wątek u mnie.
16:24, 12 lut 2017
Jolu, też sprawdzam prognozę, bo jak u mnie śnieg pada, to ze wsi, ani do pracy, ani do szkoły wyjechać się nie da. Do główniejszej drogi trzeba pokonać górki, dość strome podjazdy i bardzo wąskie, kręte drogi, no ale coś za coś, bo jest przestrzeń i widoki, na których można oko zawiesić.
Tuż za płotem mam granicę chronionego parku krajobrazowego i chociaż nie mam ogrodu, bo to tylko wielki trawnik, to dalej sięgam wzrokiem i to mi rekompensuje wszystkie braki.
Przed samym tarasem rośnie kilka(6)pospolitych bylin i nawet te suche teraz badylki, to zapowiedź tego, co mi trzeba.
Wiem, że też dojeżdżasz do pracy, tym bardziej ta pora roku jest niefajna, na szczęście sporo już tego burego czasu za nami .
Też nie lubię zimy, a mam nawet urodziny zimą, przekichany czas
Jako, że jestem "zaglądająca", dziękuję za pozdrowienia i odwzajemniam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies