Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 20:14, 21 mar 2017

Haniu, czytałam o problemach z gniazdkami. Pewnie nie obędzie się bez kucia w ścianach, czego nie zazdroszczę (pamiętam te tumany kurzu podczas remontu).

Bogdziu, u mnie też już powoli przebiśniegi przekwitają. Zawsze mi smutno jak pierwsze wiosenne kwiatki odchodzą do historii. Na szczęście zaraz pojawią się następne. W ubiegłym roku je trochę poprzesadzałam, odbiło się to na kwitnieniu. W tym roku faktycznie nie zrobiłam zdjęć, chciałam coś znaleźć coś w archiwum , ale bateria w aparacie się wyczerpała.
hanka_andrus 06:05, 22 mar 2017

Jolu. pozdrawiam z nadejściem wiosny, ta odrobina ciepła więcej przyda się bardzo.
Twoje rabaty zawsze piękne!
mirkaka 08:38, 22 mar 2017

Dziękuję Jolu za zdjęcia, widzę że masz go w dwóch miejscach. Fajne wygląda, ja szukam alternatywy dla rozchodników, które wyrzucam z ogrodu ze względu na opuchlaki, sadziec ma podobne w kolorze kwiaty i kwitnie też późno więc chcę go skomponować z hortensjami bukietowymi. Jak to wyjdzie? czas pokaże
Joku 21:41, 22 mar 2017

Mirka, ale sadziec jest o wiele wyższy niż najwyższy rozchodnik, np. Matrona. Kolor faktycznie może być podobny.

Haniu, dziękuję. Moje rabaty nieco nieaktualne
mirkaka 08:43, 23 mar 2017

Wiem Jolu, myślę żeby go dać z tyłu za hortensje. Szukam ciągle czegoś co kwitnie póżnym latem i co mogłabym wsadzić przed horti, wczoraj porozsadzałam sobie turzycę Ice Dance i zrobiłam z niej obwódkę przed hortensjami.
an_tre 21:08, 25 mar 2017

Miłego weekendu Jolu
pozdrawiam cieplutko bo ziąb za oknem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 21:37, 27 mar 2017

Mirka, może astry marcinki? Są różne odmiany o różnych odcieniach i wysokościach.

Aniu, dopiero dzisiaj odkryłam twój wpis. Dziękuję, weekend był sympatyczny chociaż pogodowo różnie bywało. Wytaskałam mebelki tarasowe z szopki, posadziłam bratki w donicach a dzisiaj umyłam okna na dole. Więc z weekendu jestem zadowolona .
an_tre 21:43, 27 mar 2017

Joku napisał(a)
Aniu, dopiero odkryłam twój wpis. Dziękuję, weekend sympatyczny. Wytaskałam mebelki tarasowe z szopki, dzisiaj umyłam okna na dole i posadziłam bratki w doniczkach. Więc jestem zadowolona z weekendu .
To fajnie, że miałaś udany weekend i nawet wygrzałaś się w słoneczku
Taki piękny dzień miałam dopiero dziś, też sporo pracy i w domu i ogrodzie nadgoniłam, ale jest jeszcze jutro...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 21:44, 27 mar 2017

Widziałam, byłam u ciebie .
hanka_andrus 21:50, 27 mar 2017

Meble na tarasie, donice obsadzone, Jola zaczyna sezon! Ja donic jeszcze nie obsadziłam. a mebelki na balkon, jak najbardziej jakieś wystawię jak słoneczko będzie grzało, a ja w domu.
Na frazie korzystam z ładnej pogody i w ogrodzie grządki i porządki robię.